Не плащаш глоба на пътя? Вземат табелите на колата

Сотир Цацаров се обяви за бързи мерки срещу нарушителите
42
Не плащаш глоба на пътя? Вземат табелите на колата
Сотир Цацаров. Снимка: архив, БулФото

Главният прокурор Сотир Цацаров се обяви за по-бързо налагани принудителни административни мерки за нарушения на пътя като снемане на регистрационни табели, спиране от движение на МПС.

Още по темата

"В крайна сметка, ако е ясно, че съзнанието или финансовата криза са факторите, които не ви накарат да си платите глобата, ще си я платите, защото тогава ще си получите регистрационните табели. Просто и ясно", разясни той.

Цацаров изрази съмнение, че с криминализирането на гонките ще се стигне до тяхното ограничаване. Това е едно от предложенията за противодействие на войната по пътищата.

"Ако вървим по тази линия, най-вероятно ще превърнем в престъпление и движението с каруци или превозни средства с животинска тяга, както казва законът в града. Това е безумие. Това означава, че наказателният кодекс ще стигне до 700-800 члена", коментира Цацаров.

По думите му трябва да се търси балансът между разумното и съответно организацията и административните мерки.

Според Цацаров ефективна мярка срещу гонките могат да бъдат и полицейските патрули, стига да са на правилното място.

Премиерът Бойко Борисов се обяви преди време за конфискация на моторното превозно средство, когато се управлява от неправоспособен или пиян водач. Идеята срещна подкрепата на правосъдния министър Христо Иванов.

"Обсъждаме също така как да осигурим наистина една незабавност в тези случаи. Знаете, че в НПК и сега има незабавно производство. Трябва да видим, ако не се прилага и не работи достатъчно добре, къде в практиката става проблем", коментира министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
8
 
! Отговори
художника преди 8 години
"Ако вървим по тази линия, най-вероятно ще превърнем в престъпление и движението с каруци..."----------------------------Ми то си е престъпление бе Цацка ! Знаеш ли как се спира върху конски ***? Знаеш ли как се изпреварва каруца в еднопосочна улица в центъра на София? Знаеш ли как се вижда каруца без обозначителни знаци ВЕЧЕР ? Въобще знаеш ли, че малолетни ромчета държат юздите? ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТВСЯКЪДЕ !!!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак недомислици и глупости ! Какво ще ми пука ако глобата ми е 1000 лв. когато съм в схемата с обществени поръчки или баща ми е богат, плащам си на момента и продължавам да трепя наред по улиците ! Трябва да има задължителна конфискация на автомобила за определен период.
30
2
 
5
 
! Отговори
колио преди 8 години
Според мен в България си има и винаги си е имоло прилични закони дори през турско проблема не е в тях а в сиквиниците дето трябва да ги прилагат.1 *** предложение за 60 км влизаш в София от АМ Тракия изведнъж пътя става с 4 ленти прекрасен асвалт и 50 км скорост е по новия закон аз вече трябва да излежавам 4000годишна присъда .27 г. Стаж като шофъор без птп всеки ден превишавам позволената скорос.карам по 20 -30 хл.годишно и досега не съм ползвал ни г.о. ни тиникиджия.
29
4
 
0
 
! Отговори
Simple преди 8 години
Do 30 dena da si plati globata ili da otiva dobrovolno v zatvora, ako ne ste da si plasta globata.:-)
28
2
 
1
 
! Отговори
GD преди 8 години
TAKA PRAVJAT V GURCIA ...CACATA KRADE CHUJD OPIT
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имате ли някаква идея,как да променим генетикаката+ природата.Ромите,нямат култура.А останалите българи,които живеят в България какво и им липсва Висша класа.Да кажем мозъчно самосъзнание липсва какъв закон ще исмислите.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БимБаев отдавна няма спомен как живее българина, този обикновения който кърпи бюджета от месец на месец. С лека ръка раздава правосъдие и умни съвети, езземва, наказва, лишава. Само преди 15 години е влизал за последно да пазарува в магазин. Около него ***,кой от кой по да му се сложи, да му се хареса. Как в другите държави се плащат глобите а у нас не може? Защото държавата си има механизъм. У нас пълно с *** предложения, кое от кое по-абсурдни. И само бедняка ще бъде преследван.
25
2
 
11
 
! Отговори
Путин се насра преди 8 години
В Гърция глобата за каране без шлем е 350 ?.Ако я платиш в рамките на 1 седмица, плащаш 175? , т.е. 50%.Но книжката ти я вземат за 10 дена така или иначе.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като знам че катаджиите обръщат гръб на нарушенията на олигарсите познайте на кого ще свалят номерата! И по-точно - кожата.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може би за първи път съм съгласен на 100% с Цацаров .Много разумни изказвания направи по въпроса . Други , навярно да се харесат на Борисов , бяха готови да приемат разстрел и за неправилно паркиране .
22
0
 
20
 
! Отговори
МНОГО ПРАВИЛНО!! преди 8 години
Нарушаваш закона---ГЛОБА!НЕ ПЛАЩАШ ГЛОБАТА----КОНФИСКАЦИЯ НА КОЛАТА!...пак не плащаш----КОЛАТА НА "ТЪРГ"....!ТОЧНО ТАКА ПРАВЯТ В ГЪРЦИЯ .....И ВСИЧКО Е НА РЕД!!!!!!!!!!!
21
0
 
9
 
! Отговори
някой преди 8 години
За този номер със сваляне на табелите съм чувал че го прилагат в Гърция.А не мога да разбера едно нещо. По цял свят (например в САЩ) ти връчват фишче с глобичка която си плащаш на съответното място. Какъв е проблема? Ако се опитваш да философстваш пред полицая, тейзър, ако не помага, Магнум, белезници, арест.Все изпитани средства.А да не говорим че в държави като Словения например ако те хванат без винетка - 150 евро кеш. Ако нямаш кеш, глобичката нараства на 300 евро. И няма тън-мън.
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е с една цел, да се души българина и му се стъпва на врата за да не гледа и особено пита, как БарБутко от Б без една минута в бизнеса в милиардер. И се започва, глоби, заплахи, наказания, такси, ограничения, закони, решения, изземвания, лъжи, измами, заблуди и какво ли не. И докато търпим и скърцаме със зъби пред телевизора БимБаеца се окопава ли окопава.
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И това е вариант но по ми се струва,че ако се вдигнат доходите на хората те сами ще започнат да си плащат без Цацата да им зема табелите,щот много е лесно с месечен доход 20,30 хилки на месец да даваш съвети и да съдиш,20,30 хиляди без рушвета
18
3
 
13
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Цацаров не бягай от отговорност. На употребилите алкохол водач се отнема свидетелството завинаги. На пхревишилите скоростта се отнема свидетелството за 5 години. За неправилно паркиране глоба 1000 лева. За кражба на кола 5 години затвор. Ако сте управленец ще въведете тези радикални предложения и след 2 години няма да отчитаме че в страната имаме повече смъртни случая следствие на катастрофи на година отколкото Ирано Иракската война.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само си представям патрулка как спира, слизат 2-*** униформени и почват да свалят номера :)))а къде е гаранцията че ще свалят на правилните коли? те могат на цял квартал да свалят и после да чакат за сакнции сутринта :)А както казва колегата по-долу ако те глобят защото нямаш номера няма какво да ти вземат - волана или огледалата може би? :)Тия хора не мислят ли преди да говорят? явно не...
16
2
 
8
 
! Отговори
ПЕСЪЧИНКА преди 8 години
ТОЯ *** И ПОСТАВИЛИЯТ ГО НА ТОЯ ПОСТ БАНКЯНСКИ *** НИ ПРИТИСКАТ КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДА НЕ МИСЛИМ ЗА ТЯХНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.ЗАЩО ТОЯ *** НЕ ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ ПРЪМОВА ЗА ДЕИСТВИЯ ВЪВ ВРЕДА НА БЪЛГАРИЯ КОИТО СА ДОКАЗАНИ ДОСТАТЪЧНО ЯСНО?СПОРЕД МЕН ЗАЩОТО ВСИЧКИ ВЪВВЛАСТА СА ДОЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.ГЛАСУВАИТЕ ПАК ЗА ТЯХ ТЪПАНИ ТА ДА ВИ ХАРЕСА.
15
1
 
19
 
! Отговори
mdaa преди 8 години
Не плащаш глоба? - Вземат ти номерата!Караш без номера ? - Налагат ти глоба.Не плащаш глобата ? - Нищо не ти правят, понеже вече нямаш номера!
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ОБАЧЕ ИМА ЕДНА МАЛКА ПОДРОБНОСТ. АКО СТЕ ЧОВЕК ОТ НАРОДА ЩЕ ГО ОТНЕСЕТЕ КВАДРАТНИЯТ И НЕ САМО ЩЕ ВИ СВАЛЯТ НОМЕРАТА АМИ И ЩЕ ВИ КОНФИСКУВАТ И 20 ГОДИШНАТА БАРАКА. НО АКО СТЕ ЧОВЕК НА НЯКОЙ ОТ ПО ВИСШЕ СТОЯЩИТЕ ИЛИ ТАТИНО ИЛИ МАМИНО СИНЧЕ НА ДРУГАРЯТ КАТО ТОЗИ ОТ СНИМКАТА ЗАКОНА Е БЕЗСИЛЕН. ТАКА ЧЕ ЗАКОНА Е ВРАТА В ПОЛЕТО И САМО БАЛЪЦИТЕ МИНАВАТ ПРЕЗ НЕЯ.
13
5
 
10
 
! Отговори
БРAВО ГЕРБ преди 8 години
Не плaщaщ aкт или фиш от 50 лв. И aко не е плaтен до 1 месец ти вземaт номерaтa нa колaтa a aко не плaтиш aктове нaд 200 лв.ти вземaт вече колaтa. Бойко стъпчи бедняците докрaй. Имaт зa гориво дa кaрaт бaрaки нa по 25 год.a нямaт зa aктовете си. Прaвилно министъркaтa нa МВР нaреди дa се прaвят aктове поголовно нa водaчите. Доумори простия Бългaрски нaрод от негодяи и мaлоумници.