Затвор в закона не води до присъда!!!

Цацаров замълча за санкциите за търговия на вота
9
Затвор в закона не води до присъда!!!
Снимка: Булфото, архив

Според главния прокурор Сотир Цацаров добавянето на нови престъпни състави, както и драстичното увеличаване на санкциите за купуване и продаване на гласове, само по себе си не води до съответен позитивен резултат.

Още по темата

Коментарът му е по повод на предложението за промени в НК на РБ и ПФ да има затвор до 6 години и глоба до 20 000 лева за купуване и продаване на гласове.

На въпрос дали ще намалеят този вид престъпления или ще се вдигне цената на един глас, Цацаров, заяви, че това е като управлението на МПС след употребата на алкохол.

"Не съм го измислил аз, но превенцията е в съзнанието, че това, което може да ти се случи, ще ти се случи сега, много бързо и необратимо. Не в това колко е тежко онова, което ще ти се случи в едно много дълго неопределено бъдеще, каквото в момента представлява българският наказателен процес", каза той.

Главният прокурор съобщи ,че в понеделник ще бъде публикувано официалното становище на обвинението за промените в НК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
"Затвор в закона не води до присъда!!!" Някой да ми помогне да разшифровам заглавието,моля.А също така и "добавянето на нови престъпни състави".
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
POLITIKA SHTE BADE IZBRAN I VECERTA OTIVA NA BANKET,A AZ SHTE UMIRAM OT GLAD .100 LV. I VSICKI SHTE OTIDEM NA BANKET.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пък, ***!
3
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
Има само едно решение,но то никога няма да бъде прието от политическата мафия в България, и то е декриминализиране на даването на подкуп.Хората без страх да сочат купувачите и да не бъдат съдени за това.Мантрата е,че тогва ще бъдат "набеждавани" почтенни хора че искат да купуват гласове,но удобно забравят че има затвор и за клевета и които се чуства оклеветен да си потърси правата в съда. Когато няма кой да купува , тогава и да искаш няма как да си продадеш гласа
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tija e Zobel na Zezo gimnastika zz i na banski go napraviha gl prokuror koi Kontrolira jenata na zAzarov milionerka v plovdiv semi sa jalto stotinli a i mnogo imoti na deza na rodnini Kakto i mutrite milioneri oh na firmata uj na dezata na jenite i tn dakaverite sa golemi v bG sa Tova ima milioneri kradzi
1
0
 
17
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
ТОЗИ НЕ Е ПРОКУРОР, А ПАЗИТЕЛ НА БОСТАНА, ПАЗИТЕЛ НА ЕДРАТА КРУПНА ОЛИГАРХИЧНА ПАРТИЙНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ, ЧИЕТО ЛОБИ Е НАЙ-ЯВНО ИЗРАЗЕНО ТОЧНО В ПРОКУРАТУРАТА, ЗАТОВА БОСТАНА ГРАБИ БЕЗНАКАЗАНО ВЕЧЕ 26 ГОДИНИ !!!!