Ченалова: Не съм аз дяволът на съдебната система!

Сезирала е европейските институции за главния прокурор
Обновена: 21 ное 2015 12:30 | 21 ное 2015 12:29,
52
Ченалова: Не съм аз дяволът на съдебната система!
Снимка: Архив Булфото

"Властта на прокуратурата е огромна, може да ме даде на съд, може да ме задържи...Аз казвам, че не съм извършила престъпленията, в които ме обвинява прокуратурата", заяви съдия Румяна Ченалова.

По-рано тази седмица Висшият съдебен съвет наложи дисциплинарно уволнение на съдия Румяна Ченалова заради случая "Белведере". Срещу Ченалова бяха образувани няколко проверки и й беше повдигнато обвинение за документално престъпление.

Още по темата

Прокуратурата повдигна и ново обвинение на магистрата и заради делото за убийството пред дискотека "Соло". Тя е разследвана от звеното "Антикорупция", че не се е съобразила с искането на СГС да бъде удължена забраната на осъдения Илиян Тодоров за напускане на страната.

"Не мисля, че съм дяволът на съдебната система, но поради една или друга причина се получава така", допълни Ченалова.

Според нея гражданите могат сами да преценят, че не тя е "туморът на съдебната система".

"Знаех, че решението на ВСС ще бъде такова, приех го спокойно", каза Ченалова по повод дисциплинарното си уволнение. Тя допълни, че ще обжалва решението на ВСС, защото била убедена, че нито един от гласувалите не е имал време да се запознае със съдържанието на документите.

"Ще обжалвам, защото има много некоректно поднесени факти и неверни твърдения", каза още Ченалова.

"Сезирала съм европейските институции за важни политически фигури и главния прокурор, а след това беше образувано първото дело срещу мен", допълни тя. "Виждайки нещата, които се случват и въобще начина, по който се случват, аз ще положа всички усилия да направя нещо, за да защитя тези права", заяви Ченалова.

Две каки си говорят

Ченалова коментира и изтеклите записи на разговорите между нея и бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева.

"Тези записи излязоха по времето когато започна делото "Червеи" и в тях се прокрадва идеята, че съдия Владимира Янева не е толкова виновна за ситуацията по делото „Червеи”, каза Ченалова.

Тя допълни, че не е сигурна дали тези записи са резултат само от един разговор. "Дали са манипулирани от тяхното поднасяне и изразяване, нямам специални знания", допълни тя.

"Аз не съм правила тези записи, нито съм публикувала тези записи", каза Ченалова по повод намека на главния прокурор Сотир Цацаров. "Резултат от всичко това е създаването на негативи за мен. Аз не съм толкова глупава, че да извършвам подобни действия, нито имам мотив да го направя", поясни тя.

"Смятам, че Владимира Янева направи всичко възможно, за да спаси себе си, да потъне информацията за нейното участие", каза Ченалова. "Явно хората, които имат близки връзки със силните на деня са защитени и тези, които нямат такива контакти, нямат на кого да разчитат, са твърде удобни да се използват, за да се измие срамът", допълни Ченалова.

По повод изказването на премиера Бойко Борисов, че Румяна Ченалова и Владимира Янева са разговаряли "при маникюристката", съдия Ченалова каза, че всеки има право да коментира определени обстоятелства. "С премиера проведохме един разговор, в който той зае определена позиция и беше обективен и толерантен", каза Ченалова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
да преди 8 години
такова високомерие, наглост и арогантносттази е калена в много поръчкови изпълненияно те просто си я използват и сега като не им трябва ще я изхвърлят като *** салфетка ..... а тя взела че си повярвала, че е значима
29
2
 
2
 
! Отговори
boc преди 8 години
Тази че е мр****ца, такава е, но че в момента няма по-голям мр***ик в съдебната власт от Главния Прокурор, едва ли някой ще го оспори!!!
28
0
 
2
 
! Отговори
готин преди 8 години
вкарая в тюрмата да види как е мамка му,ама не за 2г а за 15г,на хиляда се дават година,а по нататък да се знаят
27
0
 
7
 
! Отговори
От ада преди 8 години
Не е точно дявола, но е една от вещиците, които му слугуват.
26
2
 
5
 
! Отговори
Ченалова преди 8 години
Не съм аз дявола на правосъдната система - аз съм каката и боко близалката
25
1
 
4
 
! Отговори
аудито на бизнесмена преди 8 години
До бизнесмен с аудиМного смърдиш на коч бе, с овцете ли спиш!
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не Ченалова, не си дявола. Ти си просто едно от дяволчетата там. Сите там сте навързани като свински черва на принципа "аз на теб, ти на мен". Законите и хората са последното нещо, с което се съобразявате. До един, заедно с прокурорите, сте престъпници в тоги. Казано другояче - чистката трябва да започне от вас. Хубаво ще е да го отнесеш, но да не се свърши с теб, а само да се започне една хубава работа.
23
0
 
21
 
! Отговори
Ти си, ти си преди 8 години
Обеснявай го това на родителите на убитите в Соло младежи. Те нямаше на кого да се жалват.
22
8
 
6
 
! Отговори
бизнесмен с ауди преди 8 години
Всички проблеми идват от некачествен начин на живот!Яжте само истински храни - черно хайверче, намазано на баварски ръчен хляб (можете да пратите шофьора да ви донесе директно от фурната в Германия); пийвайте проверено вино (може да се намери много добро чилийско за под 300$ бутилката!); плащайте само за маркови *** и го правете редовно; като усетите малко стрес, взете самолета за Малдивите за няколко дена.Няма да имате проблеми!
21
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се ругае Румяна Бъчварова е забранено, а да се ругае Румяна Ченалова - задължително. Такава е днешната ни държавица. Когато хористите са отвратителни, мълчанието е въпрос на почтеност.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3Абе много извратен вкус имаш,как може да кажеш за Янева,че била хубавелка?!Познавам кака Ченалка от много години и мога да ти кажа,че на младини беше страшна мадама!
19
1
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Не само дявола ,ти си позора на България,корумпирана ,алчна ,ненаситна трупаща милиони от нещастието на хората .
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно е Ченалова,ти си един от най-големите тумори на съдебната система! А туморите не се лекуват,те се режат и се унищожават-в екарисажа обикновено! По-специалните и изродени или нестандартни тумори пък се поставят в стъкленици с формалин и някои от тях се излагат в музеи или в лоратори да се учат студентите или да се изследват,откъде аджеба са се пръкнали такива!
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я стига, не била виновна! Да не би негово"превъзходителство" посланик Кабан напразно да асоциира в прав текст нашата съдебна система с "гнили ябълки"- термин от овощарството. Как така наши правници ще си позволяват да обсъждат и поставят под съмнение изключително почтена, никога неуличавана в по-тъмни сделки и неосъждана френска фирма?! Я да им се дръпнат ушите! Та те работят в суверенна държава, а суверенитет означава никакво съмнение в и пълно подчинение на представители на "великите сили"
16
3
 
7
 
! Отговори
Майчето Манолова преди 8 години
Решенията и действията на съда не се коментират, а се изпълняват!
15
14
 
5
 
! Отговори
С.И. преди 8 години
АЗ И ВЯРВАМ НА ТАЗИ ЖЕНА - ДА СЕ ОБВИНЯВАТ ДА СЕ ЗАЩИТАВАТ МАЙ СЕ ПООБЪРКАХА СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ
14
1
 
24
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Разбира се ,че не си ти дяволът ! Ти си вещицата на съдебната система !
13
2
 
10
 
! Отговори
Huk преди 8 години
. .Maykata na dyavola...Chenalova! ...Shte si platish za grehovete ....no v ada!!
12
0
 
9
 
! Отговори
гост преди 8 години
трябвало е да каже " не само аз"
11
1
 
9
 
! Отговори
Smog преди 8 години
ВИЕ сте олицетворението на съдебната система в България.