По 20 г. затвор за двама, запалили мъж жив

Те пребили жертвата си и прикрили следите, като я запалили
21 ное 2015 15:40,
38
По 20 г. затвор за двама, запалили мъж жив
Снимка: Булфото

Окръжен съд Пазарджик осъди на по 20 години затвор двамата обвиняеми за убийството на 68-годишния Йосиф Узунов от село Априлци, извършено на 5 януари 2014 година, съобщава "Фокус".

В хода на работата по случая е установено, че жертвата е станала обект на грабеж. Възрастният мъж е пребит с дървени пръти и в резултат на това е починал. За прикриване на следите от престъплението извършителите са инсценирали пожар.

Венцислав Димитров и Вельо Иванов са признати за виновни за тежкото престъпление. Прокурорът по делото Димитрия Ганчева поиска значително по-тежка присъда – доживотен затвор при първоначално строг режим. В обвинението прокуратурата посочва, че според съдебно-медицинската експертиза, Йосиф Узунов е бил жив, когато е запален.

Съдебният състав с председател Георги Веселинов постанови по 20 години затвор за всеки от двамата обвиняеми. На трите дъщери на убития, те трябва да изплатят по 75 хиляди лева.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
super pi` преди 7 години
До готинтака е ама лаина е всичко,така е и не ми пука,отворенгяс,мн голям
22
0
 
2
 
! Отговори
super pi` преди 7 години
готин
21
0
 
2
 
! Отговори
Georgi Uzunov преди 8 години
Moze li niakoi kompetenten da mu obiasni kak izplashtat osadeni ,ako se okaze,che niamat nikakvi sredstva i imoti.Nikoga ne mi e bilo jasno kakvo stava ako ne gi izplati na zertvata ili rodninite.
20
0
 
2
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
До 21 не разбирам Защото иначе ще трябва да го пуснат и да живее в твоя квартал, град, улица, блок... в този ред!
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На трите дъщери на убития, те трябва да изплатят по 75 хиляди лева.........................................три дъщери, а го оставили сам, да го утрепят като куче:(интересно, дали ще се откажат и от обезщетението, така както от баща си?
18
0
 
12
 
! Отговори
готин преди 8 години
малко им е
17
0
 
19
 
! Отговори
Недоумявам преди 8 години
Какво по-голямо зверство трябва да извърши някой умишлено, за да получи доживотна присъда, а не само 20 г.?От друга страна, прави са тези, които казват, че ще трябва да хрантутим тези двамата. Затова е най-разумно престъпниците, извършили подобно нещо, принудително да работят в урановите мини. Колкото изработят, най-напред да се приспада сума за това, че ще ползват спално помещение в затвора, ще получават дрехи, медицинско обслужване и надзираващ персонал. Каквото остане -толкова ще ядат!
16
0
 
11
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
Аферим на този прокурор че иска доживотна присъда въпреки че не е много добре за БГданъкоплатеца до живот да ги хрантути като търтеи .Независимо че до промените имаше някой грешки но въведеното смъртно наказание имаше възпитателен ефект . Имаше страх и нямаше ги тези зверства и ***.Не съм садист но явно е необходимо да се въведе смъртното наказание .
15
0
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
До 16 допълнениеабе, сложно е.от една страна колкото по-*** е човек, толкова повече "разбира" от всичко, като нашего брата балканеца. но и е вярно че колкото по-умен е, толкова по-тежки заблуди може да му набиеш без да реагира. както обичам да казвам, искам да си имам работа с умни хора, докажеш им с логика че слънцето е квадратно, и нямаш грижи, а *** отвръщат "що ме качваш на черешата" . *** не бива да се подценяват, ако умнотията беше далавера, всички животни щаха да са само мозък
14
0
 
11
 
! Отговори
БХК преди 8 години
БХк няма да остане доволна,щуе протестира.
13
5
 
2
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Фашистка държава и това си е! Кога ще се научите че Свободата е най-висша ценност и е изконно човешко право?
12
2
 
5
 
! Отговори
16 допълнение преди 8 години
Не е лошо да направим и друго сравнение с Норвегия. Те са на 1-во място в света по брутен вътрешен продукт на глава от населението. А ние сме на последно място в ЕС. Сигурно щото ние разбираме от всичко, а те от нищо...
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България всички разбират от всичко. Сега и от правораздаване... Съдът дал 20г. затвор, но.... Малко е. Брайвик изби 77 души в Норвегия и му дадоха 21 години. Не прчетох и не чух някой норвежец да твърди, че му е малко. Но в България е малко и смъртното наказание... А това, че присъдата е на първа инстанция, че има още две, пред които може да се иска по- високо наказание... Абе кой му пука. Да се плюе е важно. То нали сме специалости по всичко... Вижда се по това на какъв хал сме.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Saschto 20 g napravo gi isgorete ili do jivoten satvor s tejak trud na voda i hlab mrasni ubiizi jestokosta im da gi stigne
9
2
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
Време е да се въведе съдът на линча! Зъб за зъб, око за око!
8
1
 
22
 
! Отговори
Ще ги погледнеш ли? преди 8 години
Този съдия Георги Веселинов ще се изправи ли очи в очи с хората от селото на жертвата? Да запалят жив човек и да им дадеш такава лека присъда, че и право да я обжалват. Тогава направо да ги пуснат, хората знаят какво да правят с тях. Близки на изгорения жив, искайте съдът да пусне убийците на свобода, вместо да ви плащат тези смешни пари за живота на баща ви. По друг начин трябва да платят тези ***!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дават имената, значи не са ***
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно ако за това не се дава доживотна без право на замяна, за какво тогава се дава?
5
1
 
31
 
! Отговори
Позор, съдии! преди 8 години
Съд за тези съдии от Пазарджик! Присъдите от 20 години за такива жестоки убийци е тежко престъпление. И ще ги пуснат след 4-5 години, нали? Ако бяха измъчвали така бащите на съдиите, такава ли щеше да е присъдата? Безобразията в съдебната система у нас продължават! Направо предизвикват към масови саморазправи, това ли е целта?
4
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОЙКО ОСТАВКА ! ЦАЦАРОВ - ОСТАВКА ! ВИЕ СТЕ ТЕЗИ КОИТО ЗАЩИТАВАТ НАСИЛНИЦИТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ! ДА СЕ СТРАХУВАМЕ ЗА ЖИВОТА НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ ! НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ , КАКЪВ Е ТОЗИ СЪД - КАКЪВ Е ТОЗИ ЦИРК ? НЯМАТЕ ЛИ МОРАЛ И СЪВЕСТ, РОДИТЕЛИТЕ ВИ СА ВИ ПРАТИЛИ ДА УЧИТЕ С МАЛКОТО КОЕТО СА ИМАЛИ А СЕГА СА ПОДЛОЖЕНИ НА ГЕНОЦИД ! НЕУКИ И ПРО СТИ СЪДИИ, КОРУМПИРАНИ - ЗА СВЕЩИ ДА ГИ ДАВАТЕ ТЕЗИ ПАРИ ДЕТО СТЕ ВЗЕЛИ КАТО РУШВЕТ !