Пак бутат имунитета на Волен: Блъскал деца, ударил полицай

Цацаров внесе две искания за депутатската защита на националиста
30 ное 2015 11:44,
138
Пак бутат имунитета на Волен: Блъскал деца, ударил полицай
Кадър: YouTube

Главният прокурор Сотир Цацаров отново взе на мушка лидера на "Атака" Волен Сидеров. Той е внесъл в парламента две искания за сваляне на имунитета на националиста заради  извършени престъпления. Едното е свързано с безчинства на Сидеров в Батак през 2011 година по време на почитане паметта на баташките мъченици. Второто – нанасяне на телесна повреда на полицай през 2013 пред парламента.

Още по темата

От прокуратурата припомниха и събитията. Според обвинението на 17 май 2011 г. в Батак на площад "Освобождение" по време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея, Сидеров извършил "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост".

С решение на Общинския съвет и кмета на Батак за този ден били забранени политическите изяви на всички партии. "Атака" обаче подали заявление за провеждане на митинг. От общината им отговорили, че могат да го проведат от 18.00 часа, след приключване на планираните мероприятия.

Нарушавайки заповедите на кмета, около 13.00 часа по време на празничния концерт, с участието на деца от мажоретен състав, Сидеров прекъснал концерта. Нахлул на трибуната, последван от симпатизанти и членове на партията, започнал да блъска децата и изтръгнал кабелите на озвучителна система, предназначена за осигуряване на празничната програма в града.

Празничната програма била прекъсната веднага, за да се опазят децата и зрителите и да не се стигне до саморазправа със симпатизантите на "Атака".

По другото искане на Цацаров за сваляне на имунитета на Сидеров от прокуратурата припомнят събитията от 21 май 2013 година. Тогава около 12 часа до сградата на парламента възникнал конфликт между Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ.

Пристигналият на място полицейски служител застанал между журналиста и Сидеров и спасил репортера. Националистът обаче се нахвърлил с обиди и заплахи и към полицая. Униформеният бил блъснат в гърдите, изпитал болка, залитнал назад и отстъпил. 

Исканията на Цацаров за сваляне на имунитета на Сидеров идват няколко дни след като Апелативният съд отказа да вкара в ареста шефа на "Атака" и заместникът му Десислав Чуколов. Двамата бяха задържани преди две седмици заради нахлуването им в сградата на НАТФИЗ на 25 октомври.

СГС обаче реши, че арестът им е незаконосъобразен.

Сидеров вече остана без имунитет заради атаката над Театралната академия, а преди това и заради хулиганство пред магазинче за цигари на ул. “Раковски“. Имунитетът на националиста бе свален и миналата година заради безчинствата му на летище Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
Ели преди 8 години
Колко пъти му свалят имунитета на този човек и защо е още на свобода?Нагълта се с пари от скат го разбраха що за ла*но е, "симпатизантите" му са платени ,да не забравяме, че се замогна от това, че изрита "хората от народа", истинските националисти от "Атака"по простата причина, че нямаха парите,които им поиска за да останат в партията,а те никак не бяха малко....На тяхното място дойдоха някакви бизнесмени, "депутати ",които си перат парички и шоуто си върви а зрителите само гледат...
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цирк "Цацаров-октоподски"
73
0
 
2
 
! Отговори
приказки без край преди 8 години
В парлам.тоалетна Волен изпуснал доста биогаз и един екопарламентарист иска да сезира глав.прокурора за необосновано замърсяване на околната среда и отнемане на имунитета Воленов.
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Samo na men li mi se struva che snimkata e manipulirana? Na momicheto sa mu boiadisali ustata da dadut poveche dramatizum, a na videoto niama takova neshto
71
0
 
2
 
! Отговори
атакист преди 8 години
Всичко това - свалени самолети, Турция и Русия, атентати в Париж, форум за климата... Всичко това се прави за да се отклони вниманието на обществеността от безчинствата на прокуратурата срещу Волен Сидеров.
70
2
 
10
 
! Отговори
Болярин преди 8 години
Всеки нормален човек гледал второто видео може да прецени че Сидеров или е дрогиран или не е в ред , но той е такъв ербап само когато около него има от неговите горили или медии да прави сеир и да се има за велик .. пълен *** !! Вън от парламента!!
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе като гледате тва видео според вас нормално ли е?
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен изчаткал крайно горкия
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какви са тия нашите полицаи, бе, хора! Кекави ли са? Кай ги подхване, все ги бие!!!
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лошо няма за всички простотии да му се търси сметка, въпросът е по-бързо да се решават нещата, не да се чака с години, решават че е виновен вкарват го в затвора и готово, решават че е невинен и готово, няма трето решение
65
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако има избори днес ПП Батака няма да им мине номера. С под 50000 гласа сбогом на парламента и субсидията. Вече всички видяха колко му е акъла.
64
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
доста *** тук. няма как да спасят волен от самия него си...
63
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕДИ 10 ГОДИНИ КОГАТО ОЩЕ БЯХ 16-СЕТ ГОДИШЕН НЕВРЪСТЕН ЮНОША ,ЕДИН ДЕН ДОКАТО ПЪТУВАХ В ПРЕПЪЛНЕНИЯ ТРАМВАЙ НЯКОЙ МЕ ХВАНА ЗА ЧЕТАЛА И ЗАПОЧНА ДА МИ ОПИПВА И МАЧКА АТРИБУТА ,ЗАТОВА АЗ СЕГА ПРЕДПОЛАГАМ,ЧЕ Е БИЛ РАДАН КЪНЕВ-РАДА ДЪЛБОКАТА И ЗАТОВА АПЕЛИРАМ ПРОКУРАТУРАТА ЧРЕЗ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ ВЕДНАГА ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ И ДА ПОИСКАТ СВАЛЯНЕ НА ИМУНИТЕТА НА РАДАН КЪНЕВ И КЪНЕВ ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН ЗА РАЗВРАЩАВАНЕ НА НЕПЪЛНОЛЕТНИ И ПЕДОФИЛИЯ.
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицая залитна падна счупи си врата и сега е освидетелстван в ТЕЛК :) . Защо се занимавате с глупости а не пишете че в момента резервата с Странджа планина е населен с повече от 4000 бежанци и навсякъде има дрехи, бурки шалвари, *** пластмасови бутилки и смет! Кой ги пуска тези и защо замърсяват резервата? Ислямистите заравят оръжието си в горите и чакат само сигнал да се организират и да го изровят.
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи във второто видео репортерът задава въпрос "Каква е тази мълчалива подкрепа за ДПС?", Сидеров нарича екипа на СКАТ *** и след това Сидеров пита защо репортерът наричал българския народ *** и иска извинение от него в продължение на 10 минути? Диагноза - душевно волен.
60
0
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Защо ли не се учудвам???
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е вярно, че Сидеров и Атака ще вземат 15%. Авторитетната социологическа агенци Алфа Рисърч доказа с цифри, че Атака са под 1%, а смелият български президент господин Плевнелиев е увеличил рейтинга си с цели 4%!
58
7
 
6
 
! Отговори
до 99 преди 8 години
"какъв човек"?! хаххаахха пръдлив селски ***. да не би да имам честта да си говоря със самия господин сидеров?! с тва белокосо смачкано ***, страшилището от детския гардероб? скапан алк, мечтай си за 15%, скоро ще ближеш тоалетните чинии.
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До do 97 *** ще викаш на баща си дето е направил да се пръкне такъв *** като тебе ,нещастно шорошово говнце-ясно ли ти е ***,след като нямаш доводи да водиш нормална дискусия няма да обиждаш нещстник ,защотио не знаеш какъв човек може да си обидил и да те намерят после някъде натрошен
56
9
 
7
 
! Отговори
do 97 преди 8 години
братле, ти нормален ли си? четеш ли новините?! какви 15% уе, ***?! шефчето ти е нахлуло на сцената на детски концерт... преброй бавно до три и осъзнай какво значи това, а после ходи да изпиеш едно и да поспиш.