Оставиха в ареста Ахмед, изнасилил и убил жена

Непълнолетният младеж е обвинен и за блудство
27
Оставиха в ареста Ахмед, изнасилил и убил жена
Снимка: Булфото, архив

15-годишният Ахмед Дж., разследван за изнасилването и за убийството на 74-годишна жена, както и за блудство с непълнолетно момиче, остава в ареста, реши Варненския апелативен съд, който днес потвърди определение на Окръжен съд - Търговище от миналата седмица, с което е била определена първоначалната мярка за неотклонение на Ахмед.

Още по темата

Непълнолетният обвиняем се разследва затова, че на 20 април 2015 г. в близост до село Гагово и град Опака, чрез употреба на сила е изнасилил 74-годишна жена от Попово, като деянието е било съпроводено с причиняване на средна телесна повреда.

Според обвинението, на същата дата и на същото място, по особено мъчителен начин умишлено умъртвил възрастната жена. Законът квалифицира престъплението като особено тежък случай. 

Ахмед е привлечен като обвиняем и затова, че седем месеца по-късно - на 20 ноември тази година, в същото село извършил блудствени действия с употреба на сила по отношение на 14-годишно момиче. Проверят се данни и за други жертви на сексуално насилие от страна на обвиняемия.

За да потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо задържания, Варненският апелативен съд съобрази факта, че деянията, за които той се разследва, са с изключително висока степен на обществена опасност.

Ахмед вече е бил разпитван като заподозрян при разследването на изнасилването и убийството, но според обвинението въпреки това той извършил и второ брутално посегателство над 14-годишно момиче, което е с 95% инвалидност.

Днес втората съдебна инстанция потвърди всички основания за законността на задържането под стража на непълнолетния обвиняем. Събраните в хода на разследването материали и доказателства на този етап обосновават предположението, че младежът е автор на тежките престъпления. С оглед на характера на деянията и строгостта, с които законът ги санкционира, съдът намира, че има реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, отчитат магистратите.

По верме на заседанието Варненският апелативен съд не взе отношение за твърдените от защитниците на Ахмед и от него самия процесуални нарушения, свързани с ограничаване на правата му в хода на първоначалните следствени действия. Според твърденията им, родителите на непълнолетния обвиняем не са били уведомени своевременно за тежките обвинения и не са имали възможност от самото начало да упълномощят адвокат на сина си.

Ахмед свидетелства и затова, че в ареста в Търговище бил удрян, за да измени показанията си. Съдът счита, че това са въпроси по съществото на делото и в настоящия етап на разглеждане на първоначална мярка за неотклонение не следва да ги коментира. Определението на Варненският апелативен съд не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАПРАВЕТЕ ГО ЕВНУХ И ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН.
10
0
 
8
 
! Отговори
до всички преди 8 години
*** спрете да давате добри идеи на БХК де, оставете ги и те малко да си размърдат мозъците. Ясно е че ще го наградят за нещо ама нека сами го измислят.
9
1
 
21
 
! Отговори
.... преди 8 години
Т.е. убил е, и 7 мес след това, когато би трябвало да е задържан и в ареста, той извършва друго престъпление????? Тези в следствието и съда по цял ден джобен тенис ли играят???
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вкарайте го този боклулк в затвора с по 10-15 съкилийници и една кофа за тоалетна. И не го вадете 40 години за напред. *** има достатъчно в тази държава. Поне на това ниско ниво трябва да е прочистено.
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо е още жив?
6
3
 
13
 
! Отговори
Плевнелиев преди 8 години
Да кажем не на ксенофобията и да на толерантността
5
1
 
16
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Фашисти, как може да посягате на деца!
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега ще се намеси БХК и ще го пуснат, защото, горкият е само на 15 и дори не е осъзнал какво е извършил и... накрая ще си живее спокойно и на 30 ще е завършен звяр!
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От малки така ги учат в техния етнос.
2
0
 
21
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
До TulskiАбсолютно! За такива животни като този не може да става и дума за мъмрене и пускане с условна.
1
0
 
25
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Ама да го пускат направо. Човека вече си има навици, пък те от етноса много бързо схващат. Щом си непълнолетен ти е разрешено да крадеш и убиваш. Толкова е просто и ясно.