Най-накрая! Онлайн свидетелство за съдимост

е-свидетелство ще е три лева, хартиеното пък излиза 5 лева
21
Най-накрая! Онлайн свидетелство за съдимост
Снимка: МП

Издаването на електронно свидетелство за съдимост вече може да се заплаща директно от сайта на правосъдното министерство чрез дебитна или кредитна карта.

Това е първата услуга в българската администрация, за която се въвежда подобна възможност за плащане, при това, без гражданите да дължат никаква такса за превод, похвалиха се от министерството.

Плащането се извършва в реално време, услугата веднага се заверява като платена и се стартира процесът по нейното предоставяне, като така се пести време от чакане на опашка.

При картово плащане не се дава такса за обработка, а иначе за е-свидетелство е три лева. Хартиеното пък излиза пет лева.

Средно на година се заявяват над 700 000 свидетелства.

Амбициите на МП са в краткосрочен план да въведе заплащане на такси чрез карта през виртуален или физически ПОС терминал, които са факт на гишетата в министерството и за другите предоставяни услуги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Кристиян преди 8 години
Яяя пък ти, започваме да навлизаме в 21век .... това е чудо!
10
0
 
9
 
! Отговори
Дедо Коце преди 8 години
А ке мое ли едно свидетелство за вменяемост да потърсим? Сметам дека нашийо дупетат от околията е невменяем и сакам да проверам.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА Е НАПРАВЕНО ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА БОГАТАШИТЕ!!!ТО НЕ Е НАПРАВЕНО ЗА ОБИКНОВЕННИЯ ГРАЖДАНИН ТАКА Е БИЛО ВИНАГИ ПРИ БУДАЛИСОВ!!!КАЗА, ЧЕ ЩЕ ИМА ДАНЪК ЛУКС А ВМЕСТО ТОВА НЕ ГО ВЪВЕДЕ НО ВЪВЕДЕ ДАНЪК КОЛИБА!!! ОБЛОЖИ ВСИЧИ С ДАНЪЧНИ ОЦЕНКИ ПОД 1680!!!...............НО НЕВМЕНЯЕМИЯ НАРОД СИ ГО ИЗБРА ДА ГИ ДОУБИЕ ФИНАНСОВО И БЪЛГАРИЯ А ТЕЗИ КОИТО НЕГЛАСУВАХА СА СЪУЧАСТНИЦИ НА ФИНАНСОВОТО УБИЙСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ БУДАЛИСОВ!
8
0
 
7
 
! Отговори
Б преди 8 години
Леле, чак сега ли го видяхте господа от dnes.bg - тази услуга е от поне 3 години.Ще наваксате с изоставането - някой ден.
7
0
 
5
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
до 1137мисля че към 20 лв / година, моя е за 50-тина лева за 3 години
6
0
 
10
 
! Отговори
amused преди 8 години
А ОРИГИНАЛА на моя акт за раждане не го щът, много стар бил, по-нов да съм си извадела.
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само за сведение - тази услуга е активна от месеци!!! и това, че е пропуснато изискването за електронен подпис, превръща цялата статия в пълна с грешки.
4
0
 
6
 
! Отговори
Мечо Прах преди 8 години
Освен да направят мобилна версия, да сканираме отпечатъци???
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свидетелство за съдимост се изисква само за длъжности, където изрично е упоменато в закон! Изискването на такъв документ от работодателя е незаконно!
2
0
 
38
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 8 години
Да допълня малко информацията към тази зле написана, иначе интересна статия:Заявител може да е само физическо лице с издаден квалифициран електронен подпис по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис. Чрез него лицето се идентифицира при заявяване на услугата. В автоматичен режим системата може да работи само с квалифициран електронен подпис, в който се съдържа информация за ЕГН на заявителя.
1
0
 
25
 
! Отговори
Другаря Ленин преди 8 години
иска се електронен подпис