Английският посланик: Още промени в Конституцията!

"Европа очаква реформите в правосъдието да продължат"
Обновена: 20 дек 2015 12:16 | 20 дек 2015 12:15,
86
Английският посланик: Още промени в Конституцията!
Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс. Снимка: bTV

Промените в Конституцията са важна първа крачка, която предприе вашият парламент, но държавите от ЕС очакват още стъпки, коментира посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс.

Тя е харесала речта на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов от 11 декември по повод 135-годишнината на ВКС.

Още по темата

"Харесаха ми не само думите, но и начинът, по който той произнесе нещо, което аз считам за много важно. Това е проява на един много силен и независими съдебен ум, нещо което е много важно за развитието на демокрацията", коментира дипломатът пред bTV.

По думите й е хубаво, че вече има и натиск отвътре за реформи в системата на правосъдието.

Ема Хопкинс се надява новият министър на правосъдието Екатерина Захариева да продължи с бързи темпове реформите. Тя очаква да чуе нейните предложения, които ще са продължение на ремонта на конституцията. Би я попитала: "Ще продължите ли със същата голяма амбиция съдебната реформа в България?"

Хопкинс настоя, че за една силна демокрация е нужна силна и функционираща съдебна система – независим главен прокурор, ефикасно разследващата полицейска система и система за наказателно правосъдие.

Относно очаквания доклад на ЕК за напредъка на България в областта на правосъдието, посланикът каза, че ще има критики към борбата с корупцията по високите етажи на властта.

"Европа внимателно ще наблюдава дали ще бъде гласуван и в какви срокове антикорупционният закон на Меглена Кунева", допълни посланичката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма лошо като живееш в една страна да имаш мнение за това което става в нея. Лошо е когато това мнение става заповед за изпълнение
52
4
 
1
 
! Отговори
riki преди 8 години
Be tia samo se mesiat v politikata na drugi darjavi . Garancia chee uliminat
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как ще продължи нещо, което не е започвало????? Кога т.нар.европейци ще започнат да говорят истината????
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аиде сега някой го е заболяло за русия . Защо не те боли от това че русия искаше да откъсне пиринска македония от . България и да я даде на тито . Защо да плюя когато казвам че русия продава най скъпата газ и петрол на нас и по този начин съсипва нашата икономика . Пуюене ли е да казвам че тази същата русия докара ония бълхари на власт ,че същата тая русия превърна . България в концлагер за дълги години . Как да определя чернобилскилеката радиация и забраната от същата тая русия да се говори за
49
4
 
6
 
! Отговори
do 64 преди 8 години
'Преди" беше поне задължително да си грамотен. Сега за ваша (!) радост НЕ Е. Важното е да плюеш Русия...
48
4
 
16
 
! Отговори
каква Европа? преди 8 години
Нали ще излизат от ЕС, за каква Европа ми говори госпожата? И след като чувстват, че имат право да се изказват по вътрешните ни въпроси, нека да каже и кои са корумпираните по високите етажи! Да събере кураж и да каже, че начело на държавата ни стои един от тях. Стига с тия замазани фрази! Да каже и дали е корумпиран внасящият закона за корупцията ...и да кара докрай! Дразни ме това, че им изнася как същите тези са послушни и зависими, а за пред народа са само лозунгите!
47
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно би ми било как биха разиграли възмутените другари ако руския посланик критикува . Нещо повече защо другари бяхте глухонеми когато кремълския фюрер си позволи да дава неуместни класификации за родината ви ,ако . България е такава за вас разбирасе . Защо бяхте безмълвни когато лавров направи същото . Къде беше . Българското във вас когато русия атакува нашите държавни сайтове в деня на изборите
46
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извинявай но няма как всички да обичаме съветски *** ,а и сега нали не е задължително като преди
45
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я някой се е ядосал е истината по някога боли
44
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ти другарю продължавай със перверзната си връзка с другарите гоце ахмед ,дилян и цацаров . Тях може да ги слушаш те не са чужденци ,така де . Българи са
43
4
 
10
 
! Отговори
до 58 преди 8 години
Ти си като малко кутре, което маха радостно с опашка, когато посланика дойде да го погали по главата.
42
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какъв акъл може да дава нашия посланик в лондон ,как да се краде ли может би . Защо въобще другари може да давате подобно предложение . Ние благодарение на червената зараза ще има да получаваме още много акъл от западните посланици и добре че са те та да се разбързат нашите другари
41
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мразиш когато разни посланици дават мнение ,но ти харесва когато във миналия парламент под натиска на москва бяха готови да променят законодателството само и само южен поток да се случи по руския не по европейския начин . Начин от който . България щеше да плати за една тръба която нямаше да е . Българска без да се знае дали някога когато я изплати след 100г ще може да печели . Е това другарю знам че ти харесва
40
3
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
На Посланика трябва да му е ясно - българската мафия не се влияе от доклади. Което е типично изобщо за мафиите. Отношението на б. мафия към тях, е точно като отношението на Посланика , към тоалетната хартия!
39
19
 
1
 
! Отговори
Миро преди 8 години
Ако не беше Кунева, нямаше да има ЕС и вероятно войната в Сирия сега щеше да се води тук.За хубаво или лошо, Кунева е умен човек.
38
4
 
3
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Манталитета, възпитанието,образованието,самодисциплината и културата в едно общество са много по важни от писаните правила и закони!Това мога да го докажа научно, мога да дискутирам на тази тема открито в този форум, дори да обидя много български граждани!Не законите и правосъдните системи правят силни развитите държави , а по горно описаните от мен неписани качества и добродетели!Следите ли ми мисълта???Агент Патрик Джеферън!ЦРУ!!!
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Харесала му била речта...Те нашите политици хубаво говорят, ама вършат гнусотии спрямо народа, милейди...Ако вие имахте такива, щяхте да сте по-зле и от Албания.Тук чакаме ИДИЛ да ни оправят държавата... и в прекия и в преносния смисъл.Дано поне да дават видеата как режат главите на нашите продажни политици (не за друго, ами поне малко да се понакефим). То по-зле, няма накъде.
36
5
 
11
 
! Отговори
а,сега преди 8 години
Хайде сега и нашият дипломат да се изкаже какво НИЕ очакваме от британския парламент
35
8
 
12
 
! Отговори
вън от БГ преди 8 години
Тази посланичка трябва да бъде изгонена от България. Западните посланици са много нагли и постоянно нареждат какво да прави българското правителство. Ако българският посланик в Англия започне да дава акъл на английското правителство веднага ще го изгонят.
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много лесно може да се вкара държавата в правия път, просто се взема немската конституция, превежда се на български до последната запетайка и се заменя нашата! Всичко друго е протакане на време от мафията.