Задържаха трима за жестоко убийство в Пазарджишко

Те пребили баща пред децата му, отвлекли го и го убили
5 фев 2016 16:14,
37
Задържаха трима за жестоко убийство в Пазарджишко
Снимка: Reuters, архив

Трима мъже са задържани за убийство, извършено през декември 2015 година. Подробности за престъплението бяха представени на брифинг в ОДМВР - Пазарджик с участието на главния секретар на МВР Георги Костов, окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов и директора на ОДМВР - Пазарджик Йордан Рогачев.

Един от задържаните вече е с наложена мярка "задържане под стража", а двама са с 24-часово задържане.

Окръжният прокурор припомни хронологията на престъплението.

Според данните, на 6 декември 2015 година, убитият Йордан Асенов от село Братаница отишъл с двете си деца (на 6 и 12 години) да събира царевица от вече обрана нива в землището на село Ляхово.

Те били в нивата на сина на кмета на Братаница, когато с автомобил дошли двама мъже, които започнали да бият Асенов пред децата му, ударили и 12-годишното момиче.

Децата успели да избягат, а според данните Асенов е откаран с микробус в село Ляхово, където е затворен в кошара или клетка. Там побоят е продължил, а тялото на Асенов е захвърлено в близкия канал. Близките му го обявили за издирване на 9 декември.

Обвинението на тримата задържани ще бъде за умишлено убийство. Експертизите, които трябва да докажат причините за смъртта, все още се извършват. Йордан Асенов е криминално проявен, основно с кражби.

Главен комисар Георги Костов коментира, че още в края на 2015 година разследващите са имали изградена представа за случилото се, но е било необходимо да се открие тялото на убития. Това е станало вчера, 4 февруари 2016 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, какво искате от един народ, с вече тотално деформирано мислене.Защитава и оправдава тези ***, които са заключили човека (какъвто и да е той) и да го пребивали с дни. След това са го изхвърлили в канавката.Е, боготворете ги...някой ден и вас ще ви хване такъв...и след това ще плюете отново държавата.Не оправдавам крадеца. Можели са да му ударят няколко шамара, че и тояги, но пребиване и мъчения с дни и захвърляне на трупа...това са изверги.
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да видим сега къде ще затворят останалите 2-3 милиона българи, като им писне както на тези истински мъже. ЕВАЛА С ВАС СМЕ! от кражби, безнаказаност и корупция, вземат нещата в свои ръце и изчистят мазната ***! ЗАТВОРИ ГОСПОДА ДЕПУТАТИ, ЗАТВОРИ СТРОЙТЕ, ЗА ДА НИ ПОБЕРЕТЕ СИЧКИТЕ.
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦАРЕВИЦА ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ -НЯМА. БРАЛ Е НЕЩО ДРУГО. СВОБОДА ЗА ГЕРОИТЕ!!!!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега като го броят за човек, тези ще лежат по 15 годинки в килията!
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
такива бранета на различни обрани вече ниви и други масиви се извършват у БГ-то повече от 50-60 години. Известни са май като "тараш". Пъдарите са се изживявали като рамбовци и са били известни на властта.
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EDIN KRADEC PO- MALKO. AKO NIVATA BE NA NEKOI OBKNOVEN SELENIN I BECHE SPIPAL ROMITE DA KRADAT , TE CHTEHA DA PREBIAT SELENINA DO SMART BEZ DA IM MIGNE OKOTO. DA GNIE V PRASTA I DA E ZA UROK NA DRUGITE .
17
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МНОГО ХУБАВО СА НАПРАВИЛИ ХОРАТА ЧЕ СА УБИЛИ МИНГЯНИНА!ДРУГО СПАСЕНИЕ ОТ ТАЗИ НАПАСТ НЯМА!
16
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога ще задържат убиеца на момчето в Борисовата градина посред бял ден? Потулиха случая.Нито дума.
15
20
 
20
 
! Отговори
xax преди 8 години
Частен имот, ама не ти влиза в къщата през нощта при жената и децата с маска. Да, отишъл е да краде, ама посред бял ден на полето, нека не опростяваме нещата до частен имот => разстрел.
14
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ееее, стига де, Тошко от Враца не е умрял от побой, а този взел че от това умрял, не може. Пък и нивата е на селския кмет на сина, я веднага да се поправите.
13
4
 
27
 
! Отговори
Баща преди 8 години
Алл 10 номерИмаш влизане в частен имот, чужд, което все още е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!Ако разбираш смисълът на тази дума...
12
5
 
46
 
! Отговори
Фактолог преди 8 години
Защитниците на мон..го..ла четете добре!"Според данните убитият Йордан Асенов е криминално проявен, основно с кражби."каквото потърсило това и намерило!
11
7
 
38
 
! Отговори
shady преди 8 години
Като прочетох новината си изградих що-годе някаква представа за случилото се и честно казано нещо не ми пука особено за убития и чаааветата му.
10
4
 
25
 
! Отговори
Печатница Днесиздат преди 8 години
Приказки за ***... Не ме занимавайте!
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЖиПситЪтЪ берЪт квото им падне ................ железо, царевица, потфейли......
8
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В дивия прованс е така.Лошото е че започнаха да прииждат много такива аборигени и в София.
7
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Америка щяха да го гръмнат.Частен имот влиза без покана и разрешение..
6
21
 
16
 
! Отговори
Майка преди 8 години
"... убитият Йордан Асенов от село Братаница отишъл с двете си деца (на 6 и 12 години) да събира царевица от вече обрана нива...."Убили човека, защото събирал останали кочани царевица СЛЕД КАТО ВЕЧЕ Е БИЛА ОБРАНА НИВАТА. Да изгние, но да не съберат останалото тук-там! Какъв *** трябва да си! Дано се намери свестен адвокат, да помогне да ги осъдят! Прочети още на: dnes.bg/temida/2016/02/05/zadyrjaha-trima-za-jestoko-ubiistvo-v-pazardjishko.292065
5
3
 
32
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Какво, какво? На 6.12 е отишъл да бере царевица в обрана нива? Нещо изобщо не се връзва.
4
5
 
29
 
! Отговори
Дриско преди 8 години
До БойкоИ как се е стигнало да изпадне в такова положени? - като го мързи да работи .... колко му да одиш по къра и да береш туй дето други са засяли а бачкането и сеенето за балъците.