Убиецът на бабата от Милорад остава в ареста

18-годишният има присъди за кражби още като непълнолетен
32
Убиецът на бабата от Милорад остава в ареста
Снимка: Булфото, архив

Задържаният за убийството на 87-годишната Цветана Иванова от врачанското село Малорад Даниел Пламенов остава за постоянно за решетките докато приключи следствието по случая, реши окръжният съд.

18-годишният криминално проявен младеж имал присъди за кражби още като непълнолетен, а съдът прецени, че може да се укрие или да извърши ново престъпление, ако е на свобода, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Още по темата

Апашът от Малорад взломил с щанга дома на бабата в четвъртък през нощта миналата седмица с цел да задигне пенсията й. Бабата го усетила и се опитала да го спре, а той я пребил до смърт с щангата. Тръгнал си с празни ръце, защото не успял да открие никакви пари.

Младежът, който не подхващал никаква работа, често искал заеми от баба Цветана, но забравял да си връща парите. Заради доброто си сърце тя рядко му напомняла за борчовете и пак му помагала, за да го спаси от глад, разказаха съседите на убитата жена.

Малорад се прочу като селото на ужасите заради многобройните посегателства срещу самотно живеещи пенсионери, припомня "24 часа".

Заради серия от грабежи и побоища над възрастни хора Малорад почерня от ченгета и жандармеристи през 2014 г.

Жертва на един от най-бруталните грабежи станаха възрастно семейство инвалиди, които бяха пребити жестоко пред очите на дъщеря им, която е тежко болна. Крадците тогава успяха да отмъкнат около 3000 лв., събирани от бабата и дядото за лечение на дъщеря им.

След няколко месеца присъствие на специализираните сили в селото ситуацията бе туширана. Хората обаче треперят и до днес, тъй като голяма част от населението е без работа и често посяга към кражби и грабежи.

През миналата година кметството нае частна фирма за охрана на хората и имотите им в селото, но не всички могат заради безпаричие да си позволят да плащат, за да бъдат пазени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Смеешкоо, ако имаше истинска демокрация в БГ тоя сега щеше да е изпържен на електрическия стол, както правят в Щатите, а тук е псевдодемокрация благодарение на червените престъпници, които БКП ги назначи за капиталисти и им даде възможност да откраднат милиарди от държавата! Понимаеш?!
13
2
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ОТ ПЕРНИК преди 7 години
Такъв , го застрелвам , без да питам....!НАУЧЕТЕ СЕ ----ДА СЕ ЗАЩИТАВАТЕ !КУПЕТЕ СИ ОРЪЖИЕ .....И НЕ МРЪНКАЙТЕ КАТО , ГЛАДНИ ***....
12
1
 
3
 
! Отговори
един гостенин преди 7 години
Този Даниел Пламенов е етнически българин, рус, със сини очи и татуирана свастика на врата-"патриот ".
11
1
 
5
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Тоя *** вече трябваше да е обесен на някое дърво в селота,а сега ще го храним....БОГ да пази България,защото няма кой друг....
10
5
 
1
 
! Отговори
ВИКОДИН вече и в БГ преди 7 години
Горкото момче, и на него не му е лесно щом е стигнал до там.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако съм на мястото на сина на старата жена, кова копелдаче ще го издебна първо ще му отрежа и двере ръце след това ще го пусна на свобода да го гледат другите престъпници и да знаят какво ги очаква
8
1
 
7
 
! Отговори
Бате ви Пенчо преди 7 години
Като видях ланеца и остриганата глава на шева на рпу бяла слатина и като му чух приказките, веднага разбрах че е завършил мутренската школа с отличие.
7
1
 
7
 
! Отговори
the X files преди 7 години
Затвор и за малолетни и непълнолетни...точка по въпроса!!!
6
1
 
8
 
! Отговори
убиеца на цигани преди 7 години
Храни куче да те лае,и да те у ие със щанга
5
1
 
11
 
! Отговори
Дърво и Глад преди 7 години
Все едно чета статия за село наполовина населено със канибали от племето тумба-юмба от Тамбукту.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше един Джозеф от Германия преди години....
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Не, не са тъмнозелениСветло- виолетови са( им венците)
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Легалезирайте доброволните отряди
1
1
 
22
 
! Отговори
Зиг преди 7 години
"Хората обаче треперят и до днес, тъй като голяма част от населението е без работа и често посяга към кражби и грабежи." - тази голяма част от населението в тъмно зелен цвят ли е?