Варненец метна германец със старите 100 лева

Той бил у нас, за да снима филм за Златни пясъци
27 апр 2016 17:22, Анисия Иванова
29
Варненец метна германец със старите 100 лева
Снимка: Wikipedia

Варненец е измамил германски журналист, като му е обменил евро срещу излезли от обръщение български левове. Районната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу измамника, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

На 10 септември 2015 година група немски журналисти отишли да разгледат Катедралния храм "Свето Успение Богородично" в центъра на Варна.

Пред централния вход на храма 37-годишният варненец предложил на немски журналист да му обмени пари при курс 2 лева за евро. Чужденецът дал на уличния дилър две банкноти по 20 евро и една от 10 евро, а българинът извадил от портфейла си банкнота от 100 лева.

След това германските журналисти решили да купят цветя от цветния пазар до катедралния храм. Там германецът разбрал от продавачката, че е измамен. Жената обяснила, че столевовата банкнота е излязла от обръщение и дори му показала как изглеждат новите 100-левови банкноти. Всичко това било заснето от немските журналисти, които пребивавали у нас, за да направят филм за туристически комплекс Златни пясъци, и те решили да направят собствено журналистическо разследване.

На следващия ден германъцът се върнал с колегите си около Катедралата във Варна и пред входа забелязал уличния дилър, който го измамил. Българинът бил в компанията на свой познат.

Германецът се приближил до тях и обяснил, че предния ден е измамен с излезли от обръщение български левове при обмяна на валута. По време на спора варненецът извадил десет банкноти по 10 лева и заявил, че не иска неприятности, но приятелят на уличния дилър, подразнен от спора, счупил бутилка и започнал да я размахва към журналиста.

Преводачът на немските журналисти подал сигнал до полицията и малко по-късно в центъра на Варна дилърът бил задържан. В хода на разследването на измамата варненецът не се признава за виновен.

Делото срещу 37-годишния измамник, който е с основно образование и неосъждан, е насрочено за разглеждане във Варненския районен съд за 20 юни 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
NB преди 7 години
До bolboVне вдяваш ли ?Журналистът е дошъл да информира германските туристи за условията в България.Нека българските журналисти идат в Германия и напавят филм да ни информират може ли да бъдем измамени в Германиа.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С основно образование,ама познава паричките,брейййй.........ццццццц!?
20
1
 
1
 
! Отговори
:/ преди 7 години
normalna postapka ot balgarin, sigurno skoro materiala shte obikoli pak vsichki novinarski emisii
19
1
 
20
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 7 години
Ясно е че германеца е германец но дали варненеца е българин това изобщо не е ясно...
18
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кьорав карти не играе! Да си е отварял очите.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"немски журналист" преметнат от *** айлък.Хаха егати майтапа.Да дойде да му дам от 1995 хаха далаверка си е.........
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** германски журналист.за 5 стИнки на евро *** *** чак ***
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова отивам на почивки извън България, защото искам нормално пребиваване, а не евтини номера.
14
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много сте сбъркани!Как може да се радвате че са измамили някого?Това ли е нормално - всеки да се оглежда да не го излъжат ?!Затова западняците ще ходят да почиват другаде, защото ние не сме нормални!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Da go e varzal sas svinska opashka.
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo.
11
5
 
3
 
! Отговори
кльопачка преди 7 години
Немците и холандците са си скрънзи и ходят където им е по евтино , скандинавците също , да върви в лондон или париж дето бирата и кльопачката е без пари и колко ще струва делото 400 лв. ?
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя германец явно е доста приключенски настроен, че да дава на УЛИЧЕН "дилър" да му обменя пари? Има банки и чейндж бюра за тази цел. Какво беше там за лудия и баницата...
9
2
 
20
 
! Отговори
Кити преди 7 години
И мъжът ми щеше да е между измамените, чужденец е и не знаеше тогава много за България. Аз си замълчах, когато започна да го обработва на развален английски, накрая се обадих и пишман измамникът остана като в небрано лозе. Как повече от 10 години успява да *** хората ли? Ами с полицейска толерантност.Ооткъде има толкова столевки ли?Ами просто са му дадени, а над него има чадър. Защо ли? За да се поддържа имиджът на България пред чужденците като измамници на дребно, мошеници...
8
0
 
16
 
! Отговори
До номер 8 преди 7 години
Бил си ти в немски рестораМт :)
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кви букети продават у Варна, щом продавачакта вади 100 левови банкоти на цяло за сверкаа тва е схема на 100 години, 20 левките също са много вървежни
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе не са *** немските журналисти, те затова са дошли тук да направят филм за измамите за да не стъпват немците на нашето море. Сега чакайте туристи от германия.
5
0
 
4
 
! Отговори
та те така преди 7 години
Не били *** само бг журналисти ами и немския аналог не пада по ниско , дайте му от старите комунистически трудови медали с лика на маркс за кретения от невиждани мащаби .....
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И не е Българин да ви се разясни
3
2
 
5
 
! Отговори
haha преди 7 години
i dori mu pokazala nastoqshtata stolevka, dobre be tes puk she grumnat ot oborot i te