Цветанов доволен: Делото "Килърите" е безпрецедентно

Не позволих да бъде използвано МВР, заяви той
15
Цветанов доволен: Делото "Килърите" е безпрецедентно
Сумиста на влизане в съда. Снимка: Булфото

Варненският апелативен съд потвърди доживотните присъди без право на замяна на Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов, обвинени за две убийства, произнесени през 2013 година от Шуменския окръжен съд.

Те са обвиняеми по делото, известно като "Килърите".

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази задоволство от развитието на делото.

Още по темата

"Спомням си много добре как започна всичко през 2010 г., каква енергия хвърлиха всички, които работиха по това дело - от страна на МВР Калин Георгиев, Станимир Флоров, Вальо Цоновски, разбира се, с активната работа на прокуратурата в лицето на Ася Петрова, тогава в окръжна прокуратура - Шумен. Искам да благодаря на всички, които работиха активно, за да може днес да има действително справедливост. Надявам се, че това е удовлетворение за безсънните нощи на всички тези колеги. А и това е добре за държавата, защото е може би единственото дело в 25-годишния преход, което има подобно развитие, с изключително съществени, реални доказателства, които са взети предвид от съда на всички инстанции", заяви Цветанов пред "24 часа".

Според него делото е безпрецедентно и "може да бъде давано като единственото в 25 години преход".

Той коментира и обвиненията, че е политизирал делото, за да извади някакви дивиденти за себе си.

"Въпреки политическите оценки за моята работа като вицепремиер и министър на вътрешните работи силното ми качество е, че не позволих да бъде използвана системата на МВР за политически цели и за политически репресии. Единственото, към което съм се стремял, и това го знаят всички ръководни кадри, с които пряко съм ръководил министерството, имахме една-единствена цел - да върнем доверието на българските граждани в системата МВР, на Европол - в това, че България може да бъде надежден партньор в съвместната борба срещу трансграничната организирана престъпност, и доверието на евроатлантическите ни партньори по всички знакови операции, по които в момента има и течащи дела, но и много осъдителни присъди, които дадоха възможност да бъдем сочени за пример в борбата срещу тежката организирана престъпност в периода 2009-2013 г.".

Той припомни, че подсъдимите имат окончателно влезли в сила присъди от ВКС за организирана престъпна група за рекет, а частта за убийствата е върната за доразглеждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
красналиев русе преди 7 години
мазният *** цветанов да ходи де преподава физическо нали това уш може мутрата противна
10
2
 
4
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Как няма да благодари на любовницата си Ася Петрова.нали той я издигна и подари ведомствен апартамент в центъра на София.Ей бъхлива държава , тоя вместо да е в затвора още коментира!!
9
3
 
12
 
! Отговори
красналиев русе преди 7 години
всичко добре ама цветанов кога ще бъде осъден и за него доживот ще е малко
8
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Няма вече да пречат на " доволните"
7
4
 
17
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
най-ще съм доволен, когато така доволният ги последва!
6
6
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Еееее доживяхме да го осъдят дебелия .Спомням си преди години как в този сайт повечето викахте че ще му се размине.Аз бях един от малкото които бяха сигурни че ще го осъдят
5
5
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЦВЪКИ ТИ САМИЯ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СИ В ПАНДИЗА АКО В БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ НОРМАЛНА СЪДЕБНА СИСТЕМА.
4
1
 
5
 
! Отговори
пери преди 7 години
До АнонименПоздравления! Накефих се на мега точното определение. Няма по-вярно нещо.
3
3
 
11
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ти си *** човек...
2
19
 
9
 
! Отговори
Умният човек преди 7 години
ГЕРБ се справят отлично с ръководенето на държавата, но има един голям проблем: каквото и положително да се направи на макро-политическо ниво, ефектът от него се вижда след три години. Така хората не могат да разберат причинно-следствените връзки и не могат да оценят правилното управление на държавата.
1
4
 
22
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
На мене по -ми бяха интересни четирите дела дето те изкараха невинен ама хайде .....да ти е честита кооперацииката и все така мозъка ти да сече като търнокоп....да си жив и здрав и ти да илядиш ПРЕМИЕРА на тебе се надява за досадните партиини работи...