Темида лъска имидж, брои 7 бона за тв клип

Идеята е да се популяризира работата на магистратите от ВСС
20 май 2016 08:30,
14
Темида лъска имидж, брои 7 бона за тв клип
Снимка: БНР

Висшият съдебен съвет (ВСС) ще плати 7100 лв. за заснемането на видеоклип, който ще рекламира дейността на комисията по предложенията и атестирането, като според източници на "Сега" централно място в него ще е интервю с председателя на комисията.

Така излиза, че само за едно интервю органът, предизвикал серия обществени скандали, на който наскоро парламентът вдигна заплатите и ги приравни с конституционните съдии, за да "не ходят членовете му по джапанки", ще плати 7100 лв. от данъкоплатците. Вероятно отделна е сумата за излъчването на клипа.

Решението беше взето на вчерашното заседание на пленума на съвета, въпреки че срещу него имаше сериозна съпротива - осем души гласуваха против, но в крайна сметка сумата бе отпусната с други 10 гласа.

На практика парите ще отидат за рекламиране на дейността на комисия, чиито функции засягат единствено магистратите, поради което няма нужда да е популярна сред гражданите, а и едва ли ще стане, колкото и видеоклипове да се заснемат.

Освен безсмислената реклама на комисия, която на практика е вътрешноведомствена, има и друг проблем. Нейните правомощия и функции вече са разказани в друг клип, платен с европари по програма ОПАК.

Целият проект, изпълнен от ВСС, е на обща стойност близо 500 хил. лв. С част от тези пари са заснети 10 клипа, качени на сайта на съвета. Идеята е да се подобри комуникацията на ВСС с обществото и да се популяризира работата му.

През август 2014 г. ВСС искаше да си прави редакционна колегия, за да подобри публичния си образ и да спечели доверието на обществото. В нея трябваше да влязат 7 членове на съвета. Идеята беше тя да усъвършенства сайта на съвета и да създаде отделен новинарски сайт, който да засипва гражданите с положителни новини за ВСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
9
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Всеки ден по ТВ-то ги гледме как си лъскат имиджа. Всички престъпници ги направиха светии.
7
0
 
5
 
! Отговори
тъпанар преди 7 години
Божее, Божеее .... ела си прибери вересиите . . . . .
6
0
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Поредната мутренска простотия!
5
0
 
11
 
! Отговори
прав си преди 7 години
Филмът ще струва 200 лв останалите ще са за празненството когато го представят пред тесен кръг от наши хора. Нямаш си представа колко се вдигнаха цените на коката и путифеите
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той и Станишев даде 2 млн за "излъскване имиджа на България" ,но в последствие половината от нашите пари,отидоха в сметката на любовницата му/настояща съпруга/.Хаде да видим сега магистратите ще върнат ли тоя милион??? Все отбор корумпирани комунисмти.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако работеха добре нямаше да се рекламират
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли защо парите у нас имчат знаци за слепи? Ами защото Темида е сляпа.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези *** колкото си искат милиони да платят за клипове е все тая, хората гледат действията им и че нито един политик или убиец или крадец или мутра не е в затвора.