Кметът на Галиче иска да го пуснат, имал да сее*

Адвокатът на Чоков: Само Светият синод и НАСА не са го проверявали
Обновена: 28 май 2016 22:29 | 28 май 2016 21:41, Веселина Йорданова
78
Кметът на Галиче иска да го пуснат, имал да сее*
Снимка: БулФото

Група лица целенасочено описвали Ценко Чоков като ужасен човек. Това каза пред съда адвокатът на кмета на Галиче - Иво Найденов.

Още по темата
По думите му това били привърженици на Веселин Тушинов, който преди години е бил кандидат за кмет на Галиче. Именно тези хора били основните свидетели срещу Ценко Чоков, сина му и още няколко души, предаде БТА.

Часове наред спецсъдът заседава по искането на прокуратурата Чоков - баща и син, както и още шестима да бъдат задържани за постоянно в ареста. Те са обвинени, че са престъпна група, която се занимавала с редица незаконни дейности.

Ценко Чоков поиска да бъде освободен от ареста.

"Давал съм пари, но не срещу лихва", заяви Чоков пред съда и припомни, че е земеделски производител. "Ден година храни" - с тези думи кметът на Галиче обясни, че сега е моментът на сеитбата и това също е мотив да бъде освободен от ареста.

Останалите от групата Ценко Чоков заяви, че не познава, не си говори с тях, дори не са пили кафе и вода.

"Моля да ме пуснете да си свърша земеделската работа сега, а когато прокуратурата свърши своята, сме на нейно разположение", посочи още кметът на Галиче.

Синът му Мартин заяви, че е невинен, че не се занимава с лихварство и че няма как през 2013 г. да е участвал в побой на хора, тъй като тогава е бил 15-годишен.

Според адвоката Найденов се прави се опит да се внуши, че Чоков е имал протекции и затова в Галиче не можело да бъдат разкрити престъпления.

Според него в доказателствата до момента било описано познанство на Ценко Чоков с Касъм Касъмов /местния лидер на ДПС/, чрез когото получавал политическа протекция. А всъщност "сагата" със свиделите срещу кмета започнала преди години след спор за земя.

Само Светият синод, БАН и НАСА не са проверявали Ценко Чоков след всички жалби срещу него, посочи Иво Найденов и допълни, че на твърденията на Тушинов не трябва да се дава кредит на доверие.

Друга част от твърденията пък били, че Ценко Чоков е в интимен контакт с прокурорка и съдийка от Бяла Слатина. Тях Иво Найденов описа като възмутителни.

Ако някой опитва да вкара прокуратурата в спирала, то се надявам това да не се случва със съда, продължи Иво Найденов и направи връзка с факта, че Чоков е бил подкрепян от ДПС в надпреварата за последния местен вот, а преди това от ГЕРБ.

По-рано стана ясно, че няколко души твърдят, че групата пребивала, изнасилвала хора, отвличала ги. Свидетелите са разказали пред прокуратурата за такива действия на кмета на Галиче Ценко Чоков, сина му Мартин и приближени около тях.

Ако бъдат освободени, моделът на групата ще се възпроизведе, настоя прокурорът по делото. Според него има риск, свързан със заплахи срещу свидетели.

Очаква се след около час съдът да реши дали да уважи искането на прокуратурата за постоянно задържане.

*Информацията е обновена към 22.28 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Ценко Чоков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па може човекът да не може да казва "р"
54
0
 
15
 
! Отговори
ники преди 7 години
Да му заградят там в килията 2 квадрата да сее :)Не е селска мутра както си мислят някои Мафиот от класа си е с доста връзки...Не съм нострадамус но ще ви кажа какво ще се случи след 10 дни ще го пуснат ''да си сее'' после няма време защото ''ще жъне'' ..... и така нататък .....
53
0
 
17
 
! Отговори
Castor преди 7 години
И аз не се сещам какво се сее в момента.
52
0
 
23
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Какво ще сее по никое време.
51
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DA LISHISH. SEMEDELEZ OT PROIZVODSTVO, DA LISHISH ZEMEDELEZ CHASTNIK OT ZEMYATA. TOVA E DA. VSEMESH NA. MIKA. DETETO.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DO 58, IMA DA SE SEE, VINAGI AMA NESHTO KACHESTVENO. NE ***.!!!
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
VCHERA PROCHETOH, CHE ORGANISIRANO IMA 800 choveka NA EDIN ADRES, I NESA ARESTUVANI
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EDNI. ISKAT. DA. SEYAT, DRUGI. SAMO ISKAT. DA. PEEEYAT.. SLUJHBITE SA. SASTANALI I KREPAT. PEVACHITE
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кво пък ще сее по това време???
46
1
 
28
 
! Отговори
:) преди 7 години
И ние искаме да го пуснат кмета на Галиче. Ние смятаме да го копаме. :)
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом МВР мобилизира хората си да пишат за простатата му, явно няма да има присъда...
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NAI GOLEMIYA FEODAL E OKTOPOD DARJHI ZEMYATA OT VARNO DO VIDIN.
43
4
 
23
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Имал да сее ли? Имал да сее? Знаете ли къде сее българи патриоти, националисти, родолюбци и прочие? Сее на вашата земя! Тоя същия нагъл феодал, бандит, мутра, чорбаджия-изедник, бей (естествено че му викат "бей", нали го спонсорират и поддържат от нашето, родното ДПС, не от чуждестранни граждани от съседна Турция!).Та тия същите са на една връв със Атака, партията на каракачанина и всякакви други "националистчета", които ви убеждават че е лошо да разрешим на чужденци да купуват земя...
42
2
 
19
 
! Отговори
65 преди 7 години
А аз разбрах ,че само за простатата му остава преглед и ще го пуснат
41
0
 
28
 
! Отговори
Много ми преди 7 години
любопитен и интересен адвоката на кмета,който през 1993,1994 година,като служител на ДНП,със същият милиционерски патос говореше за морал,чест,достойнство!?За съжаление,той така и не успя да стане полицай,а си остана *** милиционер,а само как критикуваше,назидаваше,бичуваше неправдите,ама те нали парите не миришат?Сега тръгнал да защитава не само този селски ***,а и много други такива,като него,ех тези пусти пари!Къде ви отиде моралът другарю адвокат?Като ви гледам на години,око и кило-гнус
40
0
 
41
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ех, нема ли кой да палне плевнико на кмето?
39
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 49 Aло, другарю комунист, откога в България осъждаме по предположения и по симпатии, по форма на носа и по дизайн на ланците? Опа, извинявай, може би България трябваше да напиша с малка буква като тебе? Аз пък от всички репортажи направих съвсем обоснованото предположение, че на група сланинести роми е платено да излязат срещу него с недоказани обвинения. И ся кво? С прийомите на г-жа Бъчварова ли ще я караме? Вместо доказателства, ПР и епитети?
38
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и това животно никой не може да ме убеди, че са го избрали. чак през екрана на компютъра мирише на ***.
37
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
налице са всички разумни причини човек да предположи, че този тип е виновен и наистина е най-долното нещо, което българия е раждала някога. наистина жалко и болезнено е самото осъзнаване, че съжителстваме с такива ***, но е крайно време да го признаем и да се задействаме.
36
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКонкретика??