За убиеца от Ботевград: 33 г. затвор, но... за друго

Откраднал бижута, отвлякъл трима и стрелял по полицаи
30 май 2016 13:52,
10
За убиеца от Ботевград: 33 г. затвор, но... за друго
Снимка: архив БТА

Обвиненият за двойното убийство в Ботевград Владимир Пелов вече е в затвора. Той бе осъден на 32 години и 11 месеца зад решетката. Присъдата обаче не е за убийството на двамата братя Цветан и Марко Петрови, а по друго дело.

От 25 май Пелов вече е заключен в килия в Софийския затвор, информираха от прокуратурата. Той е осъден заради извършването на пет тежки умишлени престъпления: въоръжен грабеж в особено големи размери, отвличания на три лица – едното от които малолетно, опит за убийство на четирима служители на МВР при изпълнение на службата им. Всички тези престъпления са извършени на 27 август 2011 година при условията на опасен рецидив.

Още по темата

Тогава заедно със свой съучастник Пелов извършил въоръжен грабеж на златни накити от ателие. Откраднатите бижута били на стойност 51 590 лева. Бягайки от местопрестъплението, двамата стреляли срещу преследващи ги полицаи. По време на бягството си бандитите отвлекли три лица, едното от които е било малолетно. Те откраднали и автомобила на един от отвлечените.

Пелов бе осъден на 25 години лишаване от свобода в затвор при строг режим, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години.

Отделно от това той бе осъден и на 6 години, 11 месеца и 12 дни заради остатък от наказание, наложено му с предходни присъди, по които през 2010 година е бил предсрочно освободен.

Преди да бъде осъден за грабежа и отвличането, Пелов бил пуснат под домашен арест. Именно тогава той убил двамата братя Цветан и Марко Петрови. Пелов, който е на 43 години, вече е лежал в затвора за убийство през 90-те години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Напаст преди 7 години
Говори се,че в Ботееград има една адвокатка-гювендийка,опитала се няколко пъти да купи съдиите.А за нея какво наказание трябва да скедва?
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за убийствата кога ще го осъдят, или те не се смятат за престъпления?
8
0
 
7
 
! Отговори
... преди 7 години
"Пелов бе осъден на 25 години лишаване от свобода в затвор при строг режим, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години."Е, това ме разсмя. Иначе- смърт за такива ***!
7
1
 
0
 
! Отговори
do no 1 преди 7 години
hiliadi i to vse mutri koito ni upravliavat a tozi e bez vraski i pari
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този голям каубоу... Ама са наигра нещо...
5
0
 
13
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Пффф... тоя е трябвало да го свитнат още през 90-те при първото извършено убийство, ама нали смъртната присъда не била хуманна...
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Takiva podobni po vremeto na Purvanov ,General Marin pusna 78 opasni recidiva,tozi e slaba rakiya.
3
0
 
26
 
! Отговори
Snorky преди 7 години
Ако този беше извършил тия престъпления в Америка щеше да получи присъда 150-200 години.
2
2
 
35
 
! Отговори
Смъртно наказание преди 7 години
Според мен такива хора трябва да бъдат умъртвявани вместо да пълнят затворите. Или каторга да работят за държавата или смърт, а не ние да ги хрантутим с пари удържани от заплатите ни.
1
0
 
29
 
! Отговори
Тропчо преди 7 години
Цацаров и Борисов, Колко още такива се разхождат между нас?