Спецпрокуратурата обжалва присъдата на Баретата

Той бе оправдан по обвинението, че е шеф на престъпна група
12
Спецпрокуратурата обжалва присъдата на Баретата
Снимка: Булфото, архив

Специализираната прокуратура ще протестира пред Апелативния специализиран наказателен съд оправдателните присъди на Златомир Иванов, Ивайло Борисов и Златко Гочев, произнесени от състав на Специализирания наказателен съд вчера, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Още по темата

Златомир Иванов бе оправдан като ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната, както и за обсебване на лек автомобил "Мерцедес", чужда собственост. Със същия автомобил Иванов пристига в столичната Съдебна палата минути преди покушението над него на 29 януари 2013 г. Колата бе иззета от паркинга на СДВР, където бе паркирана след атентата и впоследствие бе върната на собственика й.

Специализираната прокуратура ще протестира всички оправдателни диспозитиви и по отношение на Борисов и Гочев, които според събраните доказателства са ръководили двата основни клона на групата за разпространение на наркотични вещества. Ивайло Борисов е отговарял за разпространението в София и Слънчев бряг, а Златко Гочев – за област Стара Загора, най-вече на територията на Казанлък.

На 30 май 2016 г. Специализираният наказателен съд произнесе осъдителни присъди за разпространение на наркотици на шестима участници в организираната престъпна група, които според доказателствата по делото са имали изпълнителски функции.

Пет години лишаване от свобода бе наложено на Стефан Грозданов, 6 години затвор и 10 000 лв. глоба – на Добромир Добрев, 4 години лишаване от свобода и 10 000 лв. глоба – на Галин Лазаров, 4 години и половина затвор – на Тодор Цветанов, 3 години и половина – на Петър Цветанов. Тригодишна условна присъда с 5 години изпитателен срок и глоба от 1000 лв. бе наложена на Кристиян Лалев. Тихомир Стоянов бе осъден да плати 10 000 лв. глоба
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приятел номер1.Не се изнервяй от рекламите ,че тия от сайта гладни ще умрат....хаха
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля,че един пълнител му е малко............А?
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя ,,,каскета,, още ли е жив? Много се притеснявам за неговото бъдеще.....???????
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ako byah zakona bih ostavil na bira Zlatko,zashtoto ako ne e toi,shte e nyakoi ili ruski ili armenec ili tuzemec.Poneje Zlatko e BG,shte go ostavya,no da ne prekalyava.Mnogo ste interesni,ami tiya deto izbiha dyadovcite vi i vi vzeha fabrikite koi gi nakaza??? Nikoi
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Законите не са променени от времето на БКП. Тези наркотици се изнасяха на запад от службите, пред камерите се горяха празни кашони.
5
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 7 години
Не е шеф на престъпна група, а е лидер на партия за европейско развитие.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това дело се очертава като поредното, което демонстрира безсилието на МВР и прокуратурата. Знае се че някой прави еди какво си, но вместо да тръгнат да съберат доказателства, за да го заковат, те намират няколко прокурурски свидетели, които срещу някои обещаниия, гарнирани с бой и зплахи са готови да се подпишат под всеки лист. После на делото те се отказват от показанията си и делото гръмва като балон
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този надигра неадекватната ни прокуроро-съдебна система. За какво изобщо им плащаме заплати, като основния им приход са рушвети от мафиоти?
2
1
 
18
 
! Отговори
ист преди 7 години
Апелативен специализиран оправдателен съд. Баретата невинен, и чист като момина сълза.Всеки дилър на наркотици е невинен , като се позове на това съдебно решение.Добре че има улично ефективно правосъдие.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тази реклама на мтел нищо не става.Аз лично се изнервих само да я махам,но явно толкова си можете палячовци,....