Учителят, блудствал с деца, остава в ареста

Той пък твърди, че е набеден, а мярката на съда – пресилена
21
Учителят, блудствал с деца, остава в ареста
Снимка: Булфото

По искане на прокуратурата Силистренският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 54-годишния учител по музика от Дулово Илиян Василев.

Той е обвинен, че от ноември 2014 до април 2015 година е блудствал с шест деца, които са го посещавали в дома му за частни уроци.

Още по темата

Освен за извършените блудствени действия Окръжната прокуратура в Силистра е повдигнала срещу него и обвинение за държане и разпространение в интернет и в социалните мрежи на порнографски материали с ненавършили шестнайсетгодишна възраст деца.

Със скрита камера той снимал действия си и после пускал снимките в интернет и социалните мрежи, се посочва в обвинителния акт.

При разследването срещу бившия учител от Дулово са събрани значителен по обем материали - снимки с порнографски характер с деца.

Определението на Окръжния съд в Силистра подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Според Пейчо Йовев - адвокат на Илиян Василев,  мярката на съда е "пресилена" и обвиненият в блудство твърдял, че е набеден.

Йовев смята, че случаят се преекспонира в медиите и съдът може да се повлияе от това.

Наказанието, предвидено в закона за подобно престъпление е лишаване от свобода от 5 до 20 години.

Разследването е започнало през 2015 г., след като през месец май едно от пострадалите деца споделя с близките си какво се е случило. Родителите веднага съобщават за това в училището и два дни по-късно учителят е уволнен.

В процеса на разследването се установява, че става дума не за едно, а за шест пострадали деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да подчертая, че за определен етнос, който живее в България от векове, това е нещо нормално. Че те се женят на по 16 години, някои и по-млади.
12
0
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Това е типично битово насилие и блудство! Дори жени, които ги бият или блудстват с тях не казват нищо, но ходят с тъмни очила, че да прикрият синините по очите си! Познавам такива жени. Но проблемът е огромен, защото жертвите не приказват. А едно дете няма никога да си отвори устата, защото го е страх. Жени и дета са страшно податливи (зависи от характера). Такива случаи остават потулени или години наред или завинаги, а извършителите рядко се наказват. За щастия някои са *** и правят клипове.
11
0
 
2
 
! Отговори
л преди 7 години
тоя е трябвало католически свещеник да стане:)
10
2
 
6
 
! Отговори
Ххх преди 7 години
И тоя ако му дадът условна с тези доказателства е балсам ти и скапаната държава
9
1
 
10
 
! Отговори
сс преди 7 години
е вие в дулово какви мислите че са българи ли ???? може само някой по имена, прочетете на сайта на общината управителния съвет какви имена присъстват ако откриете 1 2 български вярвайте че е само формалност и човека просто не си е върнал името след възродителния процес.... на там отива българия всички да слушат ходжата
8
1
 
5
 
! Отговори
@11 преди 7 години
А това, че съдът не приема показания от деца не е вярно. Би трябвало вече да има специализирани стаи където да се разпитват деца, но и да ги няма, разбира се, че могат да дадат показания ако са в състояние и разбира се, че ще ги вземат предвид. Как иначе се доказва изнасилване на дете според теб? С трима свидетели пред които е станало или какво? И тук не става въпрос за 1 дете, а за цели 6. + снимков материал с тях. Не точно дума срещу дума. А и да беше, както казах, родителите ще се погрижат.
7
1
 
6
 
! Отговори
@11 преди 7 години
Ами ако съдът не вземе мерки и не приеме показанията на децата и снимковият материал, то съм сигурна, че родителите ще вземат мерки. Педофилите всички много ги обичат. И в затворите, и извън тях. Сигурна съм, че ще си го получи. Освен това не е вярно, че съдът не приема снимков материал за доказателство, самото притежание и разпространение на детска порнография е незаконно, и тя се доказва именно със снимки. Така че за нея поне не би трябвало да му се размине.
6
0
 
8
 
! Отговори
me преди 7 години
И още нещо, макар сексуалното съдържание да е навсякъде около нас, сексуалността си остава нещо дълбоко лично. Особено когато става въпрос за тинейджъри и деца.Хормоните и мозъците узряват по различно време и по различен начин. Затова децата са защитени от закона, защото не се очаква от тях да имат ясно дефинирано разбиране за сексуалност, нито да могат сами да познаят насилие или да реагират адекватно.Може смътно да са усещали, че нещо не е наред, но да не са го разбирали.
5
0
 
4
 
! Отговори
me преди 7 години
Мислите си, че като се говори за това по медиите и се показва по филмите, и е очевидно, че жертвата ще се оплаче. Изобщо не е очевидно. Зависи от възрастта й и как усеща нещата. Има хора, които с години не признават, че са жертви на сексуално насилие. И чак като възрастни се осмеляват. Има деца, които може и да не осъзнават, че са жертви на насилие, или са ги заплашили, или просто не искат да станат център на внимание при такава ситуация. В крайна сметка, говорим за деца, не са точно логични.
4
3
 
9
 
! Отговори
me преди 7 години
1) Пише много ясно, че има събран снимков материал, съдържащ блудство между него и жертвите. Това трудно се "набеждава", в крайна сметка или го има или не. 2) Престанете с това "как така децата няма да кажат". Ами не казват! В такова положение, детето се чуства засрамено и виновно, не смее да говори, защото не иска най-близките му да разберат за срама му. Вместо да умувате прочетете малко психология или попитайте дете (или възрастен) жертва на сексуално насилие какво е изпитало.
3
2
 
15
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Малиии. Тоз е индианец уа ;))) Що ли не съм учуден.
2
7
 
11
 
! Отговори
nina преди 7 години
И какво точно искате вие,подробно описание на блудството??Това са деца на 10 -12 години!!!Скалъпено друг път.Бой и затвор за педофила!Както и кастрация.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че той е от *** бе.