Три доживотни присъди за жестоко убийство на ветеринар

Други двама от бандата ще лежат по 20 години зад решетките
11
Три доживотни присъди за жестоко убийство на ветеринар
Снимка: Булфото, архив

Три доживотни присъди и две по 20 години затвор получиха убийците на 60-годишен ветеринарен лекар от Плевен.
Наказанията са потвърдени на трета инстанция - Върховен касационен съд /ВКС/, съобщи днес наблюдаващият прокурор Николай Пачевски от Окръжната прокуратура в Плевен, цитиран от БТА.

Той посочи, че жестокото убийство е било извършено "от професионалисти", рецидивисти, през 2011 г. в местността Нежовец. Те са се опитали да не оставят никакви следи.

Въпреки това две разследващи полицайки от Плевен са успели три години след деянието да открият неоспорими доказателства, признати и от трите съдебни инстанции.

След като са задържани убийците - Кольо Йорданов, брат му Мирослав Йорданов и Юсеин Мемишев, тримата с доживотни присъди, и Мехмед Салиев и брат му Ибрахим Салиев, с присъди от 20 години затвор, обстановката в целия район се успокои - има рязко намаление на кражбите и грабежите, заяви старши комисар Красимир Начев, директор на Областната дирекция на МВР в Плевен.

Петимата извършители, на възраст между 30 и 40 години, са се занимавали само с престъпна дейност.

Били са жестоки и подготвени и да прикриват следите си.

При побоя над лекаря със земеделски сечива му причинили само вътрешни кръвоизливи, без външни рани, поясни прокурор Пачевски.

Доброто взаимодействие между плевенската полиция и прокуратурата е дало добър резултат, както в този случай, така и при други две тежки престъпления, за които също са присъдени доживотни наказания, обобщи говорителят на прокуратурата Добринка Матеева.

Тя добави, че петимата осъдени вече са в затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
Направо не мога да повярвам! Големи адмирации за двете разследващи полицайки!!! И за прокуратурата и съдилищата, разбира се! Дано не е спорадична тази победа на законността и правораздаването. Не искам да гоня децата си от България, моля разберете ме.
7
0
 
4
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Бхк,защо спи,да пледира незабавното им освобождаване.
6
0
 
2
 
! Отговори
ченге от миналото преди 7 години
Само не разбрах какво общо има със статията снимката от Варненския затвор.
5
4
 
7
 
! Отговори
Евротолерантен преди 7 години
Спокойно, няма страшно! На Апелативен Съд доживотните присъди ще бъдат намалени на по 20г, така, че след 6-7 години убийците ще са на свобода за "добро поведение"!
4
1
 
11
 
! Отговори
Плювналиев преди 7 години
Тук има някаква грешка. Присъдите трябва да се преразгледат. Как така за едно убийство три доживотни? Че то имаше слуачи с по 10-15 годишни присъди за по две убийства. Ще сезирам евроаталнтическите си приятели за тази несправедливост.
3
0
 
28
 
! Отговори
NAVIBULGAR преди 7 години
Трябва да се отбележи, че в този случай институциите са си свършили работата.Ако това стане практика, живота в Булгария ще бъде малко по-друг....На човека лека му пръст!
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След някоя и друга годинка ще бъдат кротко помилвани с подкрепата на БХК!
1
5
 
27
 
! Отговори
ДВЕПМ! преди 7 години
Повелята на днес-а е да се разкриват пълните имена на престъпниците, само когато са българи. За зулуси и римляни правилото не важи. За тях само инициали.