Убийството на Никита от куфара – заради пари и имоти...

Обвинителният акт: Герман Костин е убиецът на детето и майка му
25 юли 2016 11:46,
32
Убийството на Никита от куфара – заради пари и имоти...
Снимка: архив Dnes.bg

Софийска градска прокуратура обвини Герман Костин в убийството на малкия Никита, чието тяло бе открито в изхвърлен в река куфар. Разследването внесе обвинителен акт срещу Костин, в което разказва подробности от ужасяващата история. От тях става ясно, че убиецът на момчето е убиецът и на неговата майка.

Зловещите убийства станаха в началото на миналата година. През март бе открит разложен обезглавен труп на жена в резервата "Перла". Няколко седмици по-късно бе открито и тялото на момчето, удушено и натъпкано в куфар. На зловещата гледка се натъкнаха случайни хора край езерото на Пасарел.

Година и половина по-късно от прокуратурата разказаха причините, довели до убийствата. Причината е тривиална – пари и имоти.

Още по темата
Разследващите установили, че през 2012 г. Костин публикувал в интернет сайт обява за продажба на имоти в Северен Кипър. От офертата се заинтересувал бащата на Никита - Вадим Плотников, и се свързал с Костин.

Малко по-късно Вадим и майката на Никита, Анна Леонтиева, отишли в Кипър. Костин и съпругата му, която се представила за агент по недвижими имоти, им предложили да разгледат няколко обекта.

После родителите на Никита се прибрали в Русия, но продължили да водят електронна кореспонденция с Костин за евентуална покупка на жилище.

В началото на 2013 г. Вадим и Анна купили жилище. То било записано на името на майката.

През последващите години семейството дало много пари на Костин за редица инвестиции, все без документи.

Впоследствие отношенията в семейството се обтегнали и Анна дошла да живее в България заедно с Никита.

Така през 2014 г. Костин пътувал често из България с Никита и майка му. Живеели в София, а през цялото време Костин контролирал движението, взаимоотношенията и личния живот на майката.

В началото на 2015 година тя писала писмо на майка си, която била в Русия, че детето й се чувства много добре в България, че са се установили тук и че част от нейните обекти в Кипър били в стадии на продажба и парите, които ще получи от там ще й бъдат преведени в софийска банка.

В един момент жената започнала да се интересува по-настоятелно за имотите си в Кипър, а Костин бил взел решение да се облагодетелства.

Той съставил план, за който Анна се оказала единствена пречка, тъй кат обила в течение с всички сделки.

Така на 8 февруари миналата година, под предлог, че ще ги закара до морето, Костин качил Никита и майка му в автомобил. Стигнали в Приморско, престояли там по-малко от час, но се върнали само Костин и малкият Никита.

Трупът на майката беше намерен в резерват "Перла" близо месец по-късно.

Почти веднага след като приключили с разходката до морето, Костин притиснал с едната си ръка шията на детето, а с другата си ръка частично запушил ноздрите на детето, като по този начин го задушил и то починало.

Костин съблякъл дрехите на умъртвеното дете, повил го старателно със синя хавлиена кърпа и го поставил в куфар, собственост на майка му.

На 9 февруари сутринта Костин, решавайки да се отърве от тялото, се придвижил с лекия си автомобил до района на с. Долни Пасарел, водоема при ВЕЦ "Кокаляне" и огледал добре района. Същият ден в 11.30 часа той посетил стоматолог, тъй като казал, че има проблем, но се оплакал и от контузия на дясната си китка.

Половин час по-късно посетил своя позната, като й казал, че майката и убитото дете са заминали. Той й казал още, че е минал, за да остави учебници. В един от тях жената видяла акта за раждане на момчето и му казала, че то не може да излезе извън страната без документа.

Привечер се прибрал в дома си, взел куфара, сложил го в лекия автомобил и около 23 часа при бента до Кокаляне хвърлил куфара. След това се обадил на свой познат в Русия

Ден по-късно заминал за Кипър.

Тялото на детето бе открито на 20 март миналата година от случайни граждани.

Предстои СГС да насрочи разглеждането на делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ако е истина и този е виновния - заслужава същата участ, но всеки ден по малко.
21
1
 
3
 
! Отговори
шопар преди 7 години
До ShoppА с "полезните идьоти" какво да се направи?А с безполезните *** какво да се направи?
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРМАН КОСТИН ЩЕ БЪДЕ ЕКСТРАДИРАН В РУСИЯ И ТАМ ДИРЕКТНО ГО ЕКСПЕДИРАТ ЗА ЧЕРНИЯ ДЕЛФИН. А ОТ ТАМ ВРЪЩАНЕ НЯМА. МОЖЕ ДА СЕ НАДЯВА СЛЕД 25 ГОДИНИ ДА ГО ОСВОБОДЯТ ПРЕДСРОЧНО, НО ПРИ УСЛОВИЯТА ТАМ ДА ОЖИВЕЕ 25 ГОДИНИ Е НЕРЕАЛИСТИЧНО.
19
8
 
8
 
! Отговори
do преди 7 години
Доживотен затвор за убиеца.Да, но да си го прибере Путин.Защо трябва НИЕ да го храним и той ПАК от затвора да "развива дейност'???Това е е хибридна война- пращат ги тук, постоянно се убиват.... Ако е в РФ- и там няма да го хранят- изчезва...
18
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нищо не се споменаваПовечето руснаци, които живеят в България, се занимават с контрабанда.
17
0
 
37
 
! Отговори
:( преди 7 години
Доживотен затвор за убиеца
16
7
 
28
 
! Отговори
Нищо не се споменава преди 7 години
, че ДР.КОСТИН е печен разузнавач, изпитан боец от Афганистан и от КГБ( вероятно от онези, наградени и финасирани от властта на РФ- иначе ОТКЪДЕ ПАРИ в руски гражданин?)Нишо не се споменава ( или САМО веднъж) за съпругата на Костин- българска стюардеса( или бивша).Какво мисли ТЯ за Костин?Много завооалирана "дейност", руският послЬ какво казва за съотечественика си?Др.Костин не работи, разполага с мнго пари и развива "дейност" в страна от ЕС.КАКВА ТОЧНО???( вероятно НЕ е САМО убиец.)
15
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук се говори за ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ, ОБАЧЕ НЕ ПОЗНАВАТЕ ЕВРАЗИЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ- АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ЗА ПОДОБНИ ЖЕСТОКОСТИ- ДАЖЕ ЖИВОТНИТЕ НЕ ПРАВЯТ ТОВА, ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ.
14
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотна работа на следствения отдел този път! Айде сега и съдът да не остане по-назад!
13
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО др.от пост 8 Ало, другарю, зверствата и съдизма са присъщи най-вече на ващата партия!Примери много, десетки милиони само в СССР.
12
1
 
40
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
И през соца ставаха убийства за пари и наследства. Случваше се деца да бъдат умъртвявани не само от пастроци или от мащехи, но и от близки роднини.Човешката алчност и липса на морал няма общо с политиката.А спомняте ли си жената на капитан от далечното плаване, която през 80-те години, в горещо лято, беше оставила ОСЕМ ДЕНА двете си невръстни деца заключени в стая със затворен прозорец, без вода и храна, за да иде с компания на Зл.пясъци?Не знам как оцеляха.Съседка алармира МВР да ги отключи.
11
2
 
48
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Този Костин беше гост в шоуто на Слави преди доста време - за да разкаже своята версия. Още тогава си личеше, че лъже. Браво на разследването този път.
10
9
 
33
 
! Отговори
Пъзел преди 7 години
До 1Прав си! Ако беше в америка щеше да влезе в детската градина с автомат и да натръшка поне 20 деца, кво да си говорим, руска работа!
9
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Адвокат в превод означава законен измамник и слуга на дявола и парите.
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако е краднал порядъчно, слугите на дявола като марковски срещу пари ще докажат дори, че той е убития. Ако ли не, на ти пари сега, на ти имоти. Ще има "в гз"...
7
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За такива трябва смъртно наказание! До там доведоха "евроатлантическите ценности" да убиваш за пари. Деградацията и разложението на обществото е пълна. Децата са най-голямото богатство и хората които не го осъзнават и посягат на детски живот трябва да лежат до гроб в затвора или да бъдат умъртвени. Не всичко е пари "ДАМИ" и "ГОСПОДА" , а детския живот е безценен.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За такива"хора" има и такива като Марковски...за жалост.
5
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този не е човек и живота му трябва да бъде прекъснат. За такива хора не може да има каквато и да е милост и толерантно поведение.
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей ся Марковски ще го измъкне и дори ще го изкара жертва. Я някое процедурно нарушение, я пропуск, я нещо друго. Позната родна картинка.
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам думи за този изверг. Сега дали ще може да харчи от присвоените пари. Едва ли?