Нова защита за акушерката Ковачева: Родови травми, не побой

Адвокатът й отново поиска отвод на съда и прокурора
Обновена: 19 сеп 2016 12:37 | 19 сеп 2016 12:30,
46
Нова защита за акушерката Ковачева: Родови травми, не побой
Снимка: архив Булфото

Защитата на акушерката Емилия Ковачева излезе с нова защита по делото срещу нея за опит за убийство на бебето Никол. Според адвоката й Владислав Янев нараняванията на новороденото били родови травми, а не следи от побой.

Янев твърди, че това е било описано в медицинската документация. Защитникът отново поиска отвод на съда и прокурора по делото, съобщи Нова тв.

Янев показа изрезки от статии в медиите и заяви, че целта им е била да очернят Ковачева и да предопределят развоя на последвалото дело. В медиите имало много изказвания на прокурор Николай Христов.

Янев обвини прокуратурата, че е събирала само доказателства за виновността, но не и за невиновността на Емилия Ковачева, което трябва да прави по закон. Освен това доказателствата били незаконно предадени на съда в кашони, а някои от пликовете с доказателства дори били разкъсани.

Според адвоката на акушерката в договора ѝ е записано, че работното ѝ време е 8 часа, а тя е била принудена да работи на 12-часови смени последователно.

По думите му не било установено дали записите от побоя са законни, или не. Освен това прокуратурата не разкрила кой е изнесъл записите в интернет, не направила нищо и за да спре излъчването на записите в медиите.

Съдът отказа и двете искания и продължи с разпит на свидетели. Родители на битата Никол не дойдоха в съда.

За драмата в столичната болница "Софиямед" се разчу през април миналата година. Камера запечата как по време на нощно дежурство Емилия Ковачева пребива почти до смърт новородено бебе. Детето беше прието с риск за живота си в друга болница, където бе спасено.

Записите от камерите тогава показаха, че Ковачева е посягала и на други деца в здравното заведение. Затова акушерката се сдоби с второ обвинеие за нанасяне на лека телесна повреда на още четири бебета. Към момента Ковачева е под домашен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМА ЗАПИС КАК БИЕ БЕБЕТАТА!!!ВЪПРОСА С ТАЗИ Е ПРИКЛЮЧЕН!!!!!
23
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заплетен случай, може да я набеждават жената, ако е била афектирана и като самозащита да се е отбранявала.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какви родови травми, какви 5 лева? След като е така, тогава за чий .....се монтират охранителните камери и се плащат гърбави пари за видеонаблюдение? На камерите ясно се вижда как акушерката млати беззащитното дете. Ако се приеме от съда твърдението за родови травми, тогава тези видеозаписи нямат абсолютно никаква юридическа стойност и е безсмислено да се монтират такива камери.
21
1
 
26
 
! Отговори
.... преди 7 години
Само в България...... Няма нужда от повече коментари. На адвоката да му пожелаем и за неговите деца или роднини такива грижи да полагат.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родови травми всичко иде от тях тая рода почти повечето от тях гледат се да пречат щото видите ли мислят тоя е по добре от тях и аз съм потърпевш от такива част от тях са двулични и злобни и с връзки говореики за земите и горите и докато тая държава не изкара закон в които поне откъм това да е лоялен ще има да се мразим що щото орем копаем и *** нема такава държава
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво излиза? Като е удряла бебето със стъклената бутилка, всъщност е искала да му оправи "родовите" травми
18
1
 
11
 
! Отговори
честит преди 7 години
До какво?обре много се извинявам може би аз бъркам нещо, но нямаше ли видеозапис на който ясно се вижда че тази жена бие новородените?---тц. *цата твърди че не е тя на записа. Мале ако на моето дете го направи тая ке е палиме жива на Попа.
17
1
 
5
 
! Отговори
родово - общинен преди 7 години
Не е ли по - правилно да се каже "родилни" травми ?
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това дело защо се точи толкова дълго, нали уж всичко е ясно, камерите са заснели побоя, лекарите са направили експертизата. Сигурнотази медицинска сестра да е комунистка или наследничка на активни борци от политбюро, а най-вероятно се ползва и с протекциите на самият Путин и агентите на КГБ - за това не могат да я осъдят толкова време, иначе случаят е напълно ясен, доказателствата са ясни.
15
1
 
22
 
! Отговори
Xxxx2 преди 7 години
Да трепе шефа си като работи по 12 часа,нещастница мрасна!
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФотографЗаписите не са незаконни, когато са направени от камери, част от охранителната система в учреждението в което тя е подписала договор, да работи. Т.е. освен че записите са законни, са направени и с нейното съгласие.
13
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според адвоката на акушерката в договора ѝ е записано, че работното ѝ време е 8 часа, а тя е била принудена да работи на 12-часови смени последователно."Така е при капитализма - само работливите и кадърните успяват, само който работи преко сили за фирмата, само той ще си запази мястото, другите аут на улицата. Капотализмът е най-ефективната система. никой не е измислил по-добра.
12
1
 
20
 
! Отговори
Емигрант преди 7 години
Защо толкова ги проточвате тия дела мръсни долни плъховеИмате доказателства , какво чакате , да цъфнат налъмите ли Тая съдебна система и прогнила от корените и единственото решение е чистка , желателна е физическа . Видов ден идва и то скоро
11
2
 
15
 
! Отговори
Аман преди 7 години
Може да и се явил Аллах и да е акбарясала
10
19
 
5
 
! Отговори
Фотограф преди 7 години
Видеозаписите са незаконни, правени са без нейното съгласиене се приемат за доказателство от съда
9
1
 
18
 
! Отговори
пълно е с луди преди 7 години
И на тази откачена лелка сигурно са и говорили "извънземните". Аман от опасно луди! Някой знае ли в училищата, примерно, колко *** даскалки си говорят с духове и извънземни? Много са и са точно като тази халтава коза
8
1
 
27
 
! Отговори
Не е виновна преди 7 години
Бебето плачело, нарушавало и спокойствието и и пречело да спиЗатова го намлатила със шишето по главата, да го укроти
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един х.. не разбрах от цялата работа,при наличие на видео записи които не мога да ги гледам даже,какво чакат още тези хора какви доказателства търсят,представям си ако ги нямаше записите какво щеше да стане тогава.
6
1
 
18
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Това ако бе моето дете, знаети ли какви родови травми ще и дам на тоя ***, ще се моли да я оставят в ареста,така трябва да се процедира с такива "хора".... след като няма държава която да опази нашите деца и всячески се прикриват и оправдават подобни твари
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де ... има запис , какво още търсят ? Била работила 12 часа .... ми кат не може да напусне ... защо детето ще и е виновно ?