Съдия изпълнител vs. 7 котки: В Пловдив...

Животните са иззети от дом в центъра на града след съдебно решение
20 сеп 2016 20:22,
21
Съдия изпълнител vs. 7 котки: В Пловдив...
Снимка: архив Reuters

Частен съдебен изпълнител иззе принудително седем котки от къща в центъра на Пловдив. До необичайната мисия се стигна след решение на съда в апартамент от 135 квадрата да не може да се отглежда повече от една котка.

Каква е предисторията на безпрецедентния казус?

Жилището е на Маргарита Кехайова, която заедно със сестра си отглежда котки и кучета в имота от години.

Също от години съседите на двете жени се жалват от неприятна миризма и мръсотията в двора на къщата заради животните. Така съдът взе решение, което постановява, че в апартамента на едната сестра, на площ от 135 квадратни метра, не може да се отглежда повече от една котка.

Влизането в къщата на частния съдебен изпълнител и служители на Зооветеринарния комплекс беше предшествано от викове, обвинения и скандали от страна на протестиращи зоощитници и на двете сестри. Оказа се обаче, че животните не са там, пише "Дарик".

Според зоозащитниците, пускането на котките по улиците представлява жестокост по Закона за защита на животните.

"Ние се спорим срещу съдебното решение, а срещу начина, по който то се изпълнява", обясни Георги Сербезов.

Съседите от горните два етажа споделиха, че живеят буквално в изградена от тях паник стая, заради шума, мръсотията и вонята, разнасяща се от животните.

Действията на частния съдебен изпълнител се забавиха от непрекъснато променящия се брой на котките, намиращи се в двора на къщата, както и от установяване на тяхната собственост.

Междувременно, на една от двете сестри, които хранят и отглеждат животните, й прилоша и беше повикана и линейка, която след оказване на първа помощ, си тръгна.

Намерените котки ще бъдат обезпаразитени в Зооветеринарния комплекс, след което ще бъдат осиновени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
2
 
! Отговори
Тед Б. преди 7 години
Като малък много обичах да душа котки. Най-вече 3 до 6 месечните котенца. Голям кеф беше да го гледам на въжето как се цъкли и се мята! То и сега имам такива желания, но се въздържам, пък и с тия закони, дето за човек ти дават условна, а за куче или маче 3 години ефективна не си е работа. Ми то по-добре с хора, значи.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най големия проблем на Пловдив са котките. Що за хора са това.Който убива котка рано или късно съдбата го застига жестоко.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато отивам на гости по миризмата винаги познавам дали домакините имат котка. Аз също съм имал и си беше така. При това не е само миризмата, а и други неща, като бълхи, мяучене(шум) и т.н. Ако котката е една и домакините са я приучили да на прави това-онова навсякъде, горе-долу се трае, но както е в този случай,най-вероятно котките не са научени и си правят онези работи, където им падне и вонята би трябвало наистина да е непоносима. За съжаление някои жени изперкват на тема "ах това мило коте"
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори, първобитните са държали животните извън пещерата или самостоятелна такава,а сега содомията,май не е рядкост!
9
9
 
13
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Глупости, аз съм имал една котка, ама живя 20 години. Не миришат, трябва да ги къпеш със шампоан само един път в годината, през останалото време сами се грижат за хигиената си.
8
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миришат и още как. Имал съм две котки.
7
11
 
17
 
! Отговори
cat преди 7 години
На комшиите отгоре и противната, и п р о с т а изземателка, най-скоро животът ще го върне тъпкано!Котките не миришат. Това е от злоба.Къде са 4 лапи, Бардо и другите?
6
7
 
19
 
! Отговори
коткар преди 7 години
аман от досадни комшии
5
7
 
14
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Eдна немска овчарка в двора би свършила същата работа.
4
7
 
19
 
! Отговори
Grom преди 7 години
Допада ми, че е определена площ за едно животно. Няма логика да живееш в 50 квадрата гарсониера и вътре да има животни - било то куче или котка.
3
2
 
14
 
! Отговори
я пак? преди 7 години
"ще бъдат осиновени"Да, всички видяхме в един репортаж от преди години как работят институций като "Зоомилосърдие".
2
4
 
39
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Котките са не чак толкова голяма напаст, но маниачките на тема котки са голяма напаст.
1
1
 
16
 
! Отговори
ko? преди 7 години
Я кажете как и къде ще бъдат осиновени, че при мен в двора сигурно има около 15.Едно обезпаразитяване и кастриране е към 150-200 кинта на котка, та ако трявба и моите съседи да започнат с жалбите.