Трима студенти прибрали по 100 бона да рекламират МУ

Ваньо Митев гушнал 63 хиляди хонорар само за тази година
24
Трима студенти прибрали по 100 бона да рекламират МУ
Снимка: Булфото, архив

По 100 хил. лева били платени на трима чуждестранни студенти годишно, за да рекламират Медицинския университет в София. Отчет за рекламата липсвал. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова след започналото разследване срещу бившия ректор на Медицинския университет Ваньо Митев, цитирана от "24 часа".

Още по темата

Тя добави, че от началото на тази година Митев е получил 63 хиляди хонорар от учебното заведение. Освен това възнаграждения имали съпругата му и двете му дъщери.

От одитния доклад на МОН ставало ясно, че от 2014 г. до 2016 г. са били платени над 80 хиляди лева на външни IT специалисти и юристи. Общата сума, която е била изразходвана безконтролно от бившия ректор е над 1 млн.
лева.

Арнаудова нарече данните "стряскащи". В момента двама прокурори и трима следователи от Софийската градска прокуратура са в сградата на МУ.

Предстои да бъде разпитан Ваньо Митев и настоящият ректорски състав на МУ.

Арнаудова уточни, че на този етап тези престъпления са класифицирани като престъпления по служба от Ваньо Митев и умишлена безстопанственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Димитър Талев преди 7 години
До Гео МилевЧистите комунисти са ***.Историята го доказа неколкократно.Света призна комунизма за престъпен режим.Какво още ни го рекламирате бе другарю?Не щем ви ни меда, ни жилото.Оставете света намира.
18
0
 
7
 
! Отговори
ЗзЗ преди 7 години
Ще вдигат шум и пара и накрая нищо няма да направят. Просто има толкова много пропуски в законодателната система, че не могат да докажат че нието едно от тези длъжностни престъпления е незаконно.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брава Ванка, ти си пример на модерното западнало общество!
16
0
 
14
 
! Отговори
Кандидатка преди 7 години
Чиче, чиче ректоре!Дай и на мен сто бона!Хем ще ги делкаме, хем нямаш представа каква реклама ще правя на Медицинския университет! Ще обикалям екзотични плажове и там ще разказвам на плажуващите колко як е този ВУЗ! Даже ще си направя селфи с тях /много добре изглеждам по бански/ и запис, за да се чува какво им разказвам за МУ. Същото ще правя и в заведенията вечер, и в плажните барове също.По-добра реклама, здраве му кажи!
15
4
 
22
 
! Отговори
Антитиквун преди 7 години
Само ГЕРБ може да урежда обществени поръчки. Държавен монопол се нарича.
14
7
 
13
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ НА КУБ!! преди 7 години
НЯМА ЧЕСТЕН КОМУНИСТ!!!!КАКТО НЯМА И ..."БЕЛ БИВОЛ"!!!!!"КОМУНИСТ"---ТОВА Е ФИЛОСОФИЯТА НА ЗАВИСТТА И ЗЛОБАТА НА ПРИМИТИВНИЯ МОЗЪК НА ПОСРЕДСТВЕНАТА ЛИЧНОСТ !!!!/...И.Бунич/" в"ЗЛАТОТО НА ПАРТИЯТА"
13
7
 
22
 
! Отговори
Гео Милев преди 7 години
Спрете все комунистите да са ви виновни! Прочетете в какво са вярвали и за какво са умирали чистите комунисти! Не ония ***, които ги наследиха и извратиха всичко! Сега по добре ли сте, като работите за някой псевдо капиталист, почти без пари и търпейки неговите прищевки и гаври!?
12
11
 
10
 
! Отговори
ЩО ДА ПРЕСТАНЕМЕ ,БЕ преди 7 години
"КОМУНИСТ"----ТОВА Е НАЧИН НА МИСЛЕНЕ И ДЕЙСТВИЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!!!"МОЕТО СИ Е МОЕ-----"ЧУЖДОТО И ДЪРЖАВНОТО --ОБЩО"../значи---...за крадене/!!!!"------ТАКА МИСЛЯТ , ДРУГАРИТЕ ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА....
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АМА , НОРМАЛНО Е: 12Абе, ПРЕСТАНЕТЕ с тия комунисти бе, ставате направо противни!!!!! Истинските комунисти са ги утрепали още през втората световна война, всичко после е било нагаждачи (не че сега е по-различно) де! Такива ще са и след 1000 години!
10
9
 
10
 
! Отговори
АМА , НОРМАЛНО Е: преди 7 години
КОМУНИСТИТЕ --ЗАТОВА СЕ БУТАТ САМО НА ДЪРЖАВНА РАБОТА , ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА ИМ Е КАТО "БАЩИНИЯ"...ха,ха,хаааааааааааВСИЧКО ДЪРЖАВНО ---ГО ИМАТ ЗА "собствено"и ПОДАРЕНО И ЗАВЕЩАНО ОТ ПАРТИЯТА БКП---за ДА ЦАРУВАТ на ДЪРЖАВНАТА СОФРА..... "ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА"!!!КАК ДА НЕ ИМ Е МИЛА "ДЪРЖАВАТА " ТОГАВА ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААААААААААА...??!!НАЛИ , ТЯ ГИ ХРАНИ И ИЗДЪРЖА....ХА,ХА,ХААААААААААААТОЯ "РЕКТОР"---Е СЪЩИЯ ....КВО СЕ ЧУДИТЕ..??!!!
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се разбута и около Лиляна балдъра, с лилявото якинци. Баща й като ректор що дипломи й уреди,а представям си какво крадене е. Все пак са партизански потомци, едно време мандри, сега се изучиха, но пак крадат некадъниците.
8
0
 
11
 
! Отговори
reksi преди 7 години
то навсякъде е така всеки факултет се владее от кланове, пример щерката на Ванцото е на хранилка във ФОЗ,тоест на подопечен факултет и така си връткат децата, племенниците, да видите във ФОЗ какво е? БАт Ваньо не е единствен всичките му подоопечни гепят и за него и за себе си.... Девиза е " Така и така бълваме армия от безработни поне да им вземаме парите".
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можел взел. това все пак е за 12 месеца,което прави по 5 хиляди и 250 лв на месец.
6
4
 
8
 
! Отговори
АМИ , ДА..ХА,ХА,ХААА преди 7 години
МЕДИЦИНАТА ,БАКЕ ........ВЕЧЕ Е "ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО"!!!!ПОД МЪДРОТО РЪКОВОДСТО НА БКП/бсп.......ШЕ СИ ПЛАЩАТЕ ЗА ВСИЧКО ,БЕ....!ТАКА ГО Е ИЗМИСЛИЛА , ПАРТИЯТ!!!
5
0
 
17
 
! Отговори
Блатен тъжник преди 7 години
Предвид това, че в България образованието е на такова ниво, че приемат куцо и сакато, само и само да си имат професорите работа,одит трябва да се направи на ВСИЧКИ висшиучебни заведения!Смятам, че ще излязат интересни неща
4
2
 
25
 
! Отговори
Хах преди 7 години
Добре де , хубаво , шеф си ... сложи си 4000-5000 лв отгоре ,ако си си свършил добре работата. Какъв човек трябва да си , за да си гласуваш 65 бона ей така
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е тука има докуМЕНТИ. ПРИ БЕЛЕНЕ Е ВСИЧКО "СТРОГО СЕКРЕТНО"
2
0
 
16
 
! Отговори
Смок преди 7 години
До тук добре. Нека цацаратурата се размърда и самосезира по случая "*** получава 50 милиона евро подкуп при продажбата на БТК". Тогава ще повярвам в правосъдната система у нас. И да герберасти и *** - подкупа идва от мама Ръша и московския карлик.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДУШАТА НА РЕКЛАМАТА Е В ИЗМАМАТА . От РАДОИ РАЛИН