Съдът реши: Д-р Байчева без права за 2 години

Тя е обвинена, че е причинила смъртта на бебе в тетевенската болница
29 сеп 2016 21:38,
10
Съдът реши: Д-р Байчева без права за 2 години
Снимка: Нова тв, кадър

Две години с три години изпитателен срок е присъдата д-р Нина Байчева, която бе обвинена, че е причинила смъртта на бебе в болницата в Тетевен.

Окръжният съд в Ловеч й наложи още едно наказание като за две години я лиши от правото да упражнява лекарска професия. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Велико Търново, пише "24 часа".

Още по темата

Обвинението срещу лекарката бе за това, че на 22 април 2015 г., поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност - упражняване на медицинска професия, при водене на раждане като дежурен лекар, въвела вътрешно и форсирала лекарствения продукт "Окситоцин" с голяма концентрация. Не проследила състоянието на родилката Наташа Габровска и не диагностицирала нейното АГ състояние: "тесен таз и съмнение за пелви-фетална диспропорция", като по непредпазливост причинила смъртта на новороденото дете.

Искане на защитата за повторна съдебно медицинска експертиза бе отхвърлено от съда. Това пък доведе до ново искане за отвод на председателя на съдебния състав заради предубеденост и тенденциозно отношение, което пречело правото на защитата да бъде реализирано. Това искане също не бе прието.

В пледоарията си прокурор Поля Миткова подчерта, че изключително рядко се случва три експертизи да излязат с едно и също заключение, както е в случая с д-р Байчева, и настоя за осъдителна присъда от 2 години с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от лекарски права за същия период.

"Не се чувствам виновна", заяви накрая д-р Байчева. Извън съдебната зала тя отказа всякакъв коментар.

А потърпевшата родилка Наташа Габровска, според която присъдата е нелепа, бе твърде разстроена, за да говори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Doktor Baicheva e svetilo v akusherstvoto i ginekologiqta izrodila stotici jivi i zdravi deca no tova nikoi ne go vijda,kak moje da se otnemat pravata na lekar uchil 10 godini neumorno s 30 godini staj.Na d-r Baicheva i pojelavam tarpenie i volq i dano nameri spravedlivost t.e da bude onevinena.
8
3
 
3
 
! Отговори
............. преди 7 години
jalko che zaradi zdrvnata ni sisitema i loshite usloviq na trud nevinni i opitni lekari kato d-r Nina Baicheva bivat sudeni za deistviqta si.Vseki moje da pishe negativni komentari no kak bi postupil v tazi situaciq bez anesteziolog da pravish sekcio.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aко бяхме нормална държава това щеше да се случи отдавна и без намесата на малоумното предаване Господари на ефира. На гърба на изстрадали майки си вдигнаха рейтинга!
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако зависеше от мен, на секундата щях да екстрадирам въпросната докторица на остров Белене. Да троши камъни със зъби до живот. Такава некомпетентност, поведение и арогантност не бива да се разминават само с 2 години без права. Заслужава затвор, бой, глад, въшки, стригане, пълна програма.
5
12
 
7
 
! Отговори
Начева преди 7 години
На д-р Байчева дължа живота на първото си дете и винаги ще й бъда благодарна! Жалко е, че хора, които никога не са я виждали, се изказват така, сякаш всички те са непогрешими! Питам се, някой направи ли сметка колко ЖИВИ деца е изродила тази ,,ужасна" лекарка?
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя тая сама се е наказала.....Едва ли ще има бременна да иска да роди при нея. Остава да й да яхне метлата и да започва да мете улиците.
3
0
 
15
 
! Отговори
До Атом преди 7 години
Абе, Атоме,То аватар в чест на мозъчната си гънка ли го измисли? И какво ти пречи точно коментара на номер 2, който въобще не се занимава с твойта велика докторица?! Съд има на земята, има и отгоре, човешки живот е това. Като не е доучила различните специфики на човешкото тяло, да беше станала нещо друго.
2
18
 
3
 
! Отговори
Atom преди 7 години
Уважаеми номер 2,Съдът е за престъпниците, а не за хората, които спасяват или израждат човешки животи. В случая става дума за лекар, който удължи живота на майка ми, а за прекрасната си работа не пожела да вземе даже кутия бонбони. Уверен съм, че вие и останалите драскачи от други сайтове не спадате в тази категория! Да, пекарите могат и да сгрешат, защото ние хората не сме еднакви, а различни: по пол, по физика, по начин на живот, по поведение и т.н. Лекарите не са министри, слуги на народа.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Ти си роден да работиш като съдия в български съд. Имаш всички необходими данни нужни на един съдия - неадекватност, несъбразителност, лоша преценка и може би си и податлив на корупция. По всичко личи, че това ти е призванието.