Свидетелите срещу Муса и компания се отметнаха. Натиск?

В проповедите на имама имало само обяснение как да се молиш правилно
6 окт 2016 16:30,
21
Свидетелите срещу Муса и компания се отметнаха. Натиск?
Снимка: архив "Булфото"

Всички свидетели по делото срещу Ахмед Муса Ахмед и 13-те му поддръжници, които са обвинени в проповядване на радикален ислям, се отметнаха от първоначалните си показания. Не се изключва върху тях да е оказван натиск, съобщи БНР.

Свидетелите бяха разпитани днес в Пазарджишкия окръжен съд. Те са основно от ромския квартал "Изток". Всички те заявиха, че по време на първоначалните си показания са били объркани и неправилно разбрани.

Още по темата

Според тях, в проповедите, организирани от Ахмед Муса, се е говорило единствено за религия и как правилно да се изпълняват молитви.

В съдебната зала Ахмед Муса се обърна към част от свидетелите с въпрос: Казвал ли съм, че на територията на България трябва да се наложи ислямът с война?. Отговорите бяха не.

При намеса на обвинението с въпроси обаче все пак стана ясно, че именно в джамията "Абу Бекир" в Пазарджик се е разпространявала книгата "Вероотстъпване", която е забранена в европейските страни заради призивите към джихад.

Според прокурор Нели Попова отказът на свидетеля от първоначалните му показания е класика в нашето правораздаване. "Мислите ли, че разследващият може да си измисли това и да го пише? Едно изречение е вярно, едно изречение е измислено. Това е абсурд", каза тя.

Следващото заседание е насрочено за 20-и април. Тогава ще бъдат разпитани тайни свидетели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами , натиск , просто не са били разбрали какво ги питат - щото следователите им били задавали въпросите на български . крайно време е да научим турски та да можем да се разбираме с малцинството !
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тъйТи даваш най-разумното предложение, все пак, традициите трябва да се спазват, нали? :)С ромите - по ромски!
15
1
 
13
 
! Отговори
РЕЗИЛ !!! преди 7 години
Ако правосъдието ни не успее да се справи с тази ситуация и Ахмед Муса и компания успеят да се измъкнат без тежка санкция,ЗНАЧИ Е ДОШЛО ВРЕМЕ НАРОДЪТ ДА ВЗЕМЕ ПРАВОСЪДИЕТО В РЪЦЕТЕ СИ И ДА ПРАТИ МАГИСТРАТИТЕ В БЕЛЕНЕ А РОМИТЕ РОДООТСТЪПНИЦИ (заедно с бурките, забранените джихадистки книги и байраците на ИД) В ИНДИЯ ИЛИ КЪДЕТО САМИ СИ ИЗБЕРАТ НО НЕ И В БЪЛГАРИЯ !!!Ще допуснат ли нашите магистрати, МВР и други институции тези жалки същества от снимката да се изгаврят с правосъдието и с БЪЛГАРИЯ?
14
1
 
10
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
,,В проповедите на имама имало само обяснение как да се молиш правилно"-докато режеш главата
13
1
 
10
 
! Отговори
тъй преди 7 години
Аз предлагам да им хвърлим по един здрав бой, и после да се отметнем от него - не сме имали това предвид. После може пак да повторим, щото отмятането явно е ок в тяхната морална система.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проповедниците с Пиер Карден и Адидас. И на съдебните заседания снимат с телефоните си съдиите и прокурорите. Айде усетете се.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ахахахах
10
2
 
9
 
! Отговори
р преди 7 години
Доган е далече и от българския език (и досега фъфли нещо),но продължава да се води доктор на науките.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами врътнете им по едно дело за лъжесвидетелстване на тия питиета и в зандана.Елементарно е.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:3 Доган е тоолкова далече от религията,че му личи от километри и никой вярващ не би си причинил това да вдигне оръжие срещу хората заради прищевките на някой!
7
1
 
3
 
! Отговори
г преди 7 години
Разбира се и Гоце ,но там всички са наясно от 2001
6
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е Фалш...Кой ще излезе да говори за Халифат в демократична държава,където вероизповеданието е напълно свободно.Нарочиха Ахмед Муса за да си измият ръцете пред обществото.Всички дела приключват без присъда.Извода го оставям за Вас...
5
2
 
6
 
! Отговори
т преди 7 години
Доносници на Доган в българските партии :ГЕРБ-Дончев .БСП - всички политолози в червено ........ РБ- Гроздан Караджов .Атака-Волен Сидеров , ВМРО-изцяло купена от Доган ..... Съд ,прокуратура,това нещо в ръцете на ДПС .Какви реформи ,какви 5 лева искаше Радан Кънев .....
4
0
 
7
 
! Отговори
г преди 7 години
Българските политически партии трябва да се разграничат до една-ако могат защото във всички има доносници подвластни на Доган . По това българските граждани ще гласуват не само на тези ,а и на всички избори .
3
2
 
20
 
! Отговори
ф преди 7 години
ДСП е организирана терористична групировка,която в мирни условия функционира като мафия с апетитити за министерства .Когато не е мирна е тия бради ще са първите главорези на Доган ,а вие всчики дето му се подмазвахте ще се покриете някъде ..
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Натиск от пари . Нали и бурки да носят им плащат !
1
3
 
17
 
! Отговори
ц преди 7 години
Нали се сещате ,че натиска е пак от Сарая на Доган .Основния терорист .