От ректор до подсъдим: Проф. Митев вече с обвинение

Заплашват го до 10 г. затвор за сключени неизгодни сделки
12
От ректор до подсъдим: Проф. Митев вече с обвинение
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата обвини бившия ректор на Медицинския университет проф. Ваньо Митев за сключването на явно неизгодни сделки, които са нанесли значителни вреди на университета, съобщиха от държавното обвинение.

Още по темата

Обвинението срещу Митев предвижда от една до десет години лишаване от свобода.

Бившият ректор е призован да се яви утре сутринта в следствения отдел на Софийската градска прокуратура, съобщи bTV.

Магистратите разследват съмнителни хонорари, получени от Митев и негови роднини, нерегламентираното премахване на стол в университета, злоупотреби с обучение на чуждестранни студенти, екскурзии до екзотични дестинации под формата на командировки, както и закупуването на автомобил за 180 хил. лв. със служебни средства.

Митев отхвърли обвиненията и заяви, че е оставил МУ "на плюс".

Междувременно наследилата го на поста проф. Вихра Миланова обяви, че лошите практики ще бъдат прекратени и освободи ключови служители в администрацията на вуза.

След сесия на Общото събрание на МУ, чиято легитимност тя оспорва в съда, на нейно място беше назначен нов ректор – проф. Виктор Златков.

Междувременно, зам.-ректорът в оставка Радомир Угринов е връчил заповед за отстраняването на проф. Вихра Миланова от поста ректор на университета.

Заповедта е подписана от председателя на общото събрание Генчо Начев. Любопитното в случая е че Начев е подписал отстраняването на проф. Миланова, но все още не е предал протоколите и книжата от проведеното общо събрание от 11 октомври на МОН.

Снощи до 22:00 часа комисията, назначена от просветния министър Меглена Кунева за установяване на легитимността на Общото събрание е чакала протоколите, но те така и не са били предадени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
крал крал , та се забравил и помислил , че ВУЗ -а е негов!
10
0
 
3
 
! Отговори
ILKO преди 7 години
Проф. Генчо Начев КОРУПЦИОНЕН ДАЛАВЕРАДЖИЯ.
9
0
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Кучетата си лаят, кервана си върви. Крал📠о се е, краде се и пак ще се краде!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега баджанакът може да краде на воля.И да прекара старините в Ориндж Каунти при кака Стела.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Циркаджийските номера на проамериканските мекерета от типа на Кукумунева,рекламния агент на бутонери на ЦРУ и бегач на дълги разстояния без да го гонят,пъдаря на царя и братовчеда му- маркуч-генерал Кухотиквенски и т.н. нямат край!Но... усещат,че нещо става и напоследък вече са неадекватни- натопиха клета Цецка да опере пешкира...Но-няма да им се размине!Нали ще сме истинска демокрация?Гуантанамо,Сибир или Белене-там ще са им новите местожителства... Най-важното е да не избягат от страната!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Онзи ден ген. Тонев го видях да си кара спокойно луксозната Тойота Ленд Круйзер за има няма 230 - 240 бона. А за Кадурина казват, че заминала трайно за Холандия за да си харчи там награбените пари.Та и с този шмекер Митев ще е същата работа.
5
0
 
16
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Как нищо не се чу за Тонев и Кадурина. Харчат си парите, даже Кадурина стана проф. на университета на Рим! Те като са вземали от баницата да не мислиш, че не са предвидили парче за съдии, адвокати, политици и т.н. То е смешно една журналистка да им разкрие далаверите, а къде са държавните институции, а да броят си даденото им!
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навсякъде продават дипломи на чужденци, но в МУ минаха всякакви граници!Митев в затвора!
3
2
 
8
 
! Отговори
Циклоп преди 7 години
Някой иска да гепне събраните милиони на МУ
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То имаше и един ген. Тонев шеф на ВМА обвинен преди време за сключване на неизгодни договори, ама нищо не се чу след това...
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цирк, типично по нашенски.