Бивш чиновник получи 10 г. затвор, присвоил си 1 млн.

Сливенският военен съд конфискува и част от имуществото му
26 окт 2016 21:14, Анисия Иванова
5
Бивш чиновник получи 10 г. затвор, присвоил си 1 млн.
Снимка: Архив, Булфото

Сливенският военен съд призна за виновен Димитър Илиев – бивш директор на Териториална дирекция - Варна при Изпълнителна агенция "Социални дейности на Министерство на отбраната" за присвояване на парични средства в "особено големи" размери - 994 896 хил. лв., собственост на МО, съобщават от прокуратурата.

На Илиев е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 10 г., които да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от "закрит тип" при първоначален "строг" режим, както и конфискация на част от имуществото му - апартамент в комплекса "Св.св. Константин и Елена" и гаражна клетка.

Подсъдимият е лишен от право да заема държавна или обществена длъжност, или да упражнява професия, свързана с управление, съхранение, контрол или отчитане на финансови или стоково-материални средства за срок от 10 г.

Той е осъден да заплати на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно почивно дело" сумата от 994 896.21 лв. заедно с лихвите, представляващи обезщетение за причинените имуществени щети.

През периода от 6 април до 18 декември 2007 г. в курортен комплекс "Св.св. Константин и Елена" Илиев в качеството му на директор на Териториална дирекция – Варна към ИА "Социални дейности на МО" присвоил 994 896 хил.лв., собственост на Агенцията. Според прокуратурата деянието представлява особено тежък случай.

Илиев разпоредил превеждането на присвоената сума по сметка на юридическо лице – изпълнител на обществена поръчка за заплащане на дейности, които на практика не са били осъществени.

За улесняване на длъжностното присвояване той съставил и използвал множество официални удостоверителни документи, в които попълнил неверни обстоятелства относно количеството на СМР и на доставено и монтирано оборудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
аз там преди 7 години
Щом третия ешелон чиновници не им мига окото за милион, какво остава за тия по напред в йерархията на Територията.Ама пък и той Бойко каза че няма корупция у нас (щом няма осъдени) та може и да размишлявам грешно...
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми хайде щом цацаротурата най-после е разбрала големата тайна как се краде, да подхване и другите. Верно е, хиляди са, но трябва да се почне отнякъде.Ама да няма наш-ваш и тн.Лошото е, че просто няма да се случи, щото определението "опшетени като свински черва" е просто изключително меко определние.
3
0
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Фанали са го
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е така е като не иска да дели с никого
1
2
 
10
 
! Отговори
Ммдаа, преди 7 години
А ако се казваше Юнкер и беше брюкселски чиновник Европарламента щеше да му гласува имунитет.