Убийство в Балкана: Заради златно съкровище?

Ремзи убил Хака защото не се изплатил за откритите ценности
28 окт 2016 16:37,
10
Убийство в Балкана: Заради златно съкровище?
Снимка: архив "Булфото"

Спор заради златно съкровище, открито преди 30 години, завършил с убийство тази пролет. Това е една от версиите, които се появиха след като убиецът бе предаден на съд.

Той се казва Ремзи Мустафа, а жертвата е Хака Х. Убийство е извършено по изключително жесток начин докато Мустафа бил в отпуск от Варненския затвор, пише "Труд".

Кървавата драма се разиграла през март тази година в гориста местност на около 7 километра от Айтос. Мястото е известно като "Миризливата чешма" в Източна Стара планина.

В деня на убийството Ремзи Мустафа отишъл при Хака, за да получи остатъка си от сума, която убитият му дължал заради златно съкровище, което двамата открили заедно преди около 30 години.

Ремзи пристигнал в къщата на Хака след дълго пиене в кръчмата и му казал, че си иска парите. Домакинът отвърнал, че няма в него пари, но очаква пачки от Турция.

В крайна сметка двамата решили да отидат до Айтос, където Хака да вземе 1000 лева на заем. Така и станало и той ги дал на Мустафа.

На около 7 километра от Айтос обаче двамата се скарали за още неизчистени сметки. Вбесен, Мустафа взел от земята камък и започнал да нанася множество удари в областта на главата на Хака, в резултат на които мъжът починал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
6
 
! Отговори
Един преди 7 години
И как така направи връзка с исляма трагедията на човека?Нека да не бъркаме нещата. Това,че има турско име не означава,че изповядва ислям.Аман от всезнайковци!!!
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ето до какво води исляма превръща хората в полумамуни но важното е да си добър мюмюн нищо че ще живееш като животно вярвай че ще отидеш у рая
6
2
 
35
 
! Отговори
До1 преди 7 години
Може и турски сериал да направят с работно заглавие ,,Отмъщението на гяурското имане,,
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лека му пръст и на Хайтов. Достойна история за да я опише. Пък имената им досущ като и героите на старите българи описвани в произведенията му.
4
3
 
34
 
! Отговори
Нацист преди 7 години
Аман от чистокръвни българи.
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заровеното имане се смята за голям таралеж в гащите. Ще се изтрепят хората за шепа жълтици.
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Oще един "отпускар" :)
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя тая история е направо за филм. И ще е страхотен филм, ако Тарантино го направи, че то Серджо Леоне лека му пръст.