Арест за още 18 души след погрома в Харманли

Искането рокуратурата ще бъде внесено в съда утре
27 ное 2016 18:48, Александър Попов
13
Арест за още 18 души след погрома в Харманли
Снимка: Булфото

Районната прокуратура в Харманли внася в съда утре искане за постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража" за 18 лица от бежанския център в Харманли, които са участвали в бунтовете в четвъртък, съобщиха от Пловдивската апелативна прокуратура.

Още по темата

Обвиненията срещу тях са за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и съпроводено със съпротива срещу орган на властта. Според държавното обвинение има безспорни доказателства, че въпросните мигранти са взели участие в безредиците.

Нови обвинения за повреда на чуждо имущество предстоят да бъдат повдигнати и след съдебно - оценителната експертиза на унищожените вещи в центъра, които са собственост на държавата.

Вещи лица ще изготвят също така заключения за нараняванията на участвалите в потушаването на конфликта полицейски служители, допълват от прокуратурата.

По-рано днес специализираният съд остави за постоянно в ареста Бахир Ярануал, който беше задържан, след като запали българския национален флаг по време на безредиците в бежанския център в Харманли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: бежанциХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.