Ченалова отива на съд за длъжностно престъпление

Обвинението срещу нея е свързано с търговски спор
14
Ченалова отива на съд за длъжностно престъпление
Снимка: архив, БулФото

Дисциплинарно уволнената съдия Румяна Ченалова отива на съд за длъжностно и документно престъпление. Предстои делото да бъде насрочено в Софийския градски съд, където до миналия януари Ченалова беше съдия, предаде БНР.

Престъпленията, за които тя става подсъдима и заради които миналия април прекара 72 часа в ареста, са свързани с търговски спор между дружество "Обединени енергийни търговци" и НЕК.

Според прокуратурата, тя го е гледала в полза на частното дружество и с цел да му набави финансови облаги в размер на близо 435 000 лева.

В разултат по-сериозно е било разколебано дори и незначителното доверие на обществото в правилното осъществяване на правораздавателната функция на органите на Съдебната власт и е пострадал авторитетът на Софийския градски съд. 

Националната електрическа компания пък ще има възможност да разполага с незаконно запорираните от Ченалова близо 6 300 000 лева.

Доказателствата срещу нея са събрани в 18 тома, 12 класьора и една папка, уточняват от държавното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
2
 
! Отговори
Лозан преди 7 години
Какво стана с Вещото лице Живко Палазов-графолог,бивш служител на МВР,работещ в СГС, като експерт... беше обвиняем за подкуп, болен бил, така ли? Казват, че колегата му Стефан Бенчев-графолог му гледа едно дело в СГС, където обвиняемия Палазов е ищец за едни 4бр.магазини в центъра на София... и му е свидетел в режим на довеждане по наказателното му дело... невероятно....за колегата им Димитър Велчев-агент от ДС и политик... въобще няма да питам.
11
0
 
6
 
! Отговори
типично преди 7 години
типично по нашенски - трябва първо да се прости с поста си и след това може и да започне разследване срещу вече бившия - а за изхода от делото - зависи как и за колко се споразумеят
10
0
 
9
 
! Отговори
пионерче преди 7 години
Тази "КАКА" удря чУкчето.
9
2
 
26
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
"Ченалова отива на съд за длъжностно престъпление"Следващото заглавие "Ченалова се връща от съда. Няма длъжностно престъпление."Които не вярва, да пише минуси.
8
0
 
14
 
! Отговори
Дядо Добри преди 7 години
И кой ще я съди? Онези,от нейният спрайд,което значи,че тази няма изобщо да узнае кон баб яде ли.
7
0
 
12
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Време беше.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nai posle a dr na zvetanov pristelkata to ne 4e schte osadat njakoi no da se pischi
5
1
 
24
 
! Отговори
нали преди 7 години
виждате *** как се е ухилила? Толкова я плаши нашето кривосъдие. Най - много да изкара още някое евро като осъди държавата в Стасбург. Колегите и ще помагат - кой с каквото може.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЙ БЪЛГАРСКИЯ Е СЪД Е ЕДИНСТВЕНО ДА ОПРАВДАВА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КОИТО ПОСЛЕ СЪДЯТ БЪЛГАРИЯ В МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪД И НИЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИМ НЯКОЛКОСТОТИН ХИЛЯДИ ЗАРАБОТКА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЗА НАНЕСЕНИ МОРАЛНИ И МАТЕРИАЛНИ ЩЕТИ :-)ТОЙ СЪДА НЕ МОЖЕ ДА ОСЪДИ ЕДИН КОКОШКАР КАМО ЛИ ТАКИВА ОБИГРАНИ ИГРАЧИ С ВРЪЗКИ И ПЛУВАЩИ В СВОИ ВОДИ НА СИСТЕМАТА!
3
0
 
18
 
! Отговори
готин преди 7 години
ама рибата мирише от към главата,а не от към опашката,в Сливенският за 2г,и ще се оправи
2
0
 
14
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Радостна вест ,а така плачевно е собщи говорителката на прокуратурата.Нямаше и най-малъко от ентусиазма ,когато съобщаваше обвинението към военния министър.Нищо,че на Ненчев нанасените щети са за 250 000 ,а на Ченалова 400 000.Ай да видим сега каквонще измислят прокурорите за да провалят делата.
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Янва, Цацаров и другите от записите кога?