Даваме на САЩ наш 44-годишен IT измамник

Законът там предвижда до 30 г. затвор за престъплението
23
Даваме на САЩ наш 44-годишен IT измамник
Снимка: архив, Ройтерс

Апелативният съд във Варна допусна екстрадицията на Красимир Николов /44 г./ в САЩ, където е обвиняем за компютърни престъпления, измама по електронен път и банкова измама, съобщиха днес от пресслужбата на съда.

Според обвинението престъпленията са извършени от ноември 2015 година до септември 2016 година. Николов заедно с други хора е участвал в сложна международна схема за електронно прехвърляне на пари от онлайн банкови сметки, като са пострадали голям брой граждани на Америка.

Престъплението е ставало чрез кражби на идентификационните данни за влизане в банковите сметки. За банкова измама законът в САЩ предвижда наказание до 30 години затвор.

Според Апелативния съд престъпленията, за които българинът е обвинен, не са политически, военни, не са погасени по давност и за тях Николов не е съден задочно.

Няма опасност той да бъде преследван по етническа, религиозна, расова или друга причина, нито да бъде подложен на мъчения или изтезания.

Решението на Варненския апелативен съд е окончателно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Дайте им всички политици и бизнесмени ! Те си знаят защо !
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше източил вашите сметки нямаше да сте толкова снизхождителни. Правил е умишлено престъпление към гражданите на чужда държава. Да си носи отговорността.Вие питсйте, защо нашите престъпници, не ги съдят чиновници, които вземат заплата от данъците? Защо нашия съд, не работи като с САЩ?
18
1
 
21
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Тези които грабят Америка ги съдят но тези които ограби ха България стават депутати и министри с помощта на Америка
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а нещо да кажете за крадците от к-т-б? кога ще ги осъдите??
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А занаете ли въобще защо САЩ го вземат не ставайте глупави не на вярно там има много добри ИТ специалисти просто ще работи за тях и тяхната сигурност Иса.. от Варна къде е в момента данеби да е в затвора човека който хакна хиляди банкови сметки ;)
15
2
 
23
 
! Отговори
Прокурор преди 7 години
Спокойно, ще лежи година-две, после ще му вкарат оферта, на която не може да откаже, а именно да се влее в хакерксата армия на САЩ срещу едни 100-200 хиляди долара на година. :))))
14
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цял свят пропищя в един глас от това много малко, но невероятно гадно племе българско!
13
1
 
11
 
! Отговори
питам ? преди 7 години
Знаете ли на коя страна войниците НЕ ПОНАДЛЕЖАТ НА СЪД И НЕ МОГАТ , И НЕЕЕ ГИ СЪДЯТ ЗА ВОЕННИПРЕСТЪПЛЕНИЯ ?НА ТАЗИ СТРАНА ТОВА И БЕШЕ ПЪРВОТО УСЛОВИЕТО ЗА ДА ПРИЗНАЕ тъй наречения ЕВРОСЪД ЗА ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЮ.Второто и условие беше ,че тяхното МНЕНИЕ ЩЕ Е ВОООДЕЩО ЗА ХОРА И ТЕХНИТЕ ДЕЛА В ТОЗИ "справедлив и демократичен европейски съд"..ВСИЧКИТЕ ИМ ЙСКАНИЯ БЯХА ПРИЕТИ.ПОЗНАЙТЕ КОЯ Е ДЪРЖАВАТА ?
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не вземат и шведите?
11
2
 
42
 
! Отговори
65 преди 7 години
А те дали ще ни дадат техен измамник,а?Или със зъби и нокти ще си го приберат?Да не говорим за чужденци убийци,как си заминават?
10
2
 
25
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Пропилял си е таланта. Да трие наровете в щатския затвор.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаех, че интернет разделен на територии, като са си откривали офшорни сметки са знаели за рисковете ...
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щяхме и да сме 16 та република ...
7
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе България да не би да сме 52 щат?!?!
6
3
 
42
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
Не го защитавам ,но това още един път доказва ,че сме протекторат и решенията се взимат някъде си ,а не на жълтите павета.
5
3
 
49
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Защо да не го дадем ?! България е богата на мозъци държава. Ще ги харизваме ...Какво като го предаване на чужда държава и го осъждаме на смърт ?! Важното е американските господари да са доволни !Апропо - сещате ли се за случай американец да бъде екстрадиран, за да бъде съден в България ?Щори аз не се сещам за такъв ...
4
9
 
21
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
За банкова измама законът в САЩ предвижда наказание до 30 години затвор.ЗНАЧИ КРАСИМИР НИКОЛОВ СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА ! АКО ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ГИ БЕШЕ ВЪРШИЛ В БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ПОЛУЧИ 3 ГОДИНИ ! ПРЕСТЪПНИЦИТЕ АКО ИМАТ АКЪЛ ВЪОБЩЕ ДА НЕ ХОДЯТ В ЧУЖБИНА ДА ПРАВЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ,ЧЕ ТАМ СЪДЯТ ЯКО ! БЪЛГАРИЯ Е РАЙ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ !
3
7
 
19
 
! Отговори
Osman aga преди 7 години
Ne e za vqrvane... Vie gram dostoynstvo nqmate li si bre ?????Kak moje da si ekstradira6 svoy grajdanin !!!!!!?????Sramota sramota stamotaZna4i bg to ve4e e "6tata Bulgaria"
2
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За жалост престъпниците ощетили България под диктовката на САЩ, ги правим премиери и президенти пожизнено.
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ся де и кадърни кадри да им даваме.