Цацаров разследва строежа на пловдивския зоопарк!

Иззета е цялата документация, разпитват се свидетели
8 дек 2016 21:47,
6
Цацаров разследва строежа на пловдивския зоопарк!
Архив: Булфото

Имало ли е нередности при строителството на пловдивския зоопарк и има ли длъжностните престъпления и превишаване на права от страна на общински служители, ще нищи Софийска градска прокуратура.

След решението на Върховна касационна прокуратура да се върне за преразглеждане случая с пловдивския зоопарк, главният прокурор Сотир Цацаров е дал разрешение разследването да се проведе в София, съобщиха от пресцентъра на СГП за Dnes.bg

По материали от ТД “Национална сигурност“ – Пловдив, съдържащи данни за евентуално извършено престъпление по служба от длъжностни лица от община Пловдив при провеждането на обществена поръчка за „Реконструкция и модернизация на Зоокът - Пловдив“ е била образувана прокурорска преписка в Окръжна прокуратура –Пловдив.

Припомняме, че от ВКП постановиха, че строителството на пловдивския зоопарк е извършено без инвестиционен проект, в разрез със Закона за устройство на територията, Закона за обществените поръчки. Също така строежът е започнал преди да има влязла в сила екологична оценка.

Договорът с фирмата „Запраянови – 03” е сключен без количествено стойностни сметки и  по цена, искана от фирмата, пише в заключението си върховният касационен прокурор, който поиска от Окръжна прокуратура ново разследване на всички обстоятелства около строежа на пловдивския зоопарк.

След становището на ВКП Окръжна прокуратура – Пловдив  е образувала досъдебно производство срещу длъжностни лица от Община Пловдив за това, че през 2014 година не са изпълнили служебните си задължения, произтичащи от Закона за обществените поръчки и е превишил правата си при провеждане на обществена поръчка за  реконструкция и модернизация на „Зоокът“ – гр. Пловдив, с цел да набави за себе си облага и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици- престъпление по чл. 282 ал.1 от НК.

За да се осигури бързина, обективност, всестранност и пълнота на разследването, с постановление на главния прокурор Сотир Цацаров от 15.11.2016 г. е разрешено разследването по това досъдебно производство да се проведе в район, различен от района на съда, компетентен да разгледа делото (в случая Окръжен съд гр. Пловдив). Главният прокурор е възложил ръководството и надзора върху разследването да се осъществява от Софийска градска прокуратура.

Под ръководството на Софийска градска прокуратура по делото се провеждат активни процесуално следствени действия – иззета е цялата документация във връзка с проведената процедура по ЗОП с обект „Реконструкция и модернизация на „Зоокът“ –Пловдив“, разпитват се свидетели.

В края на месец октомври при посещение в Пловдив, премиерът Борисов обеща, че зоопаркът ще бъде обитаван от тигър, който в момента се отглежда в столичната зоологическа градина, а кметът на града Иван Тотев се ангажира, че до Коледа ще пристигнат и първите животни в клетките. Заради разследването обаче, по всичко личи, че това няма да се случи в скоро време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
соред мен а не само аз но и повечето плвдивчани са за незабавен арест на най крадливият кмет на Пловдив
5
1
 
5
 
! Отговори
добавка преди 7 години
Добавям да се разследва кой и защо постави ненужните и вредни бутони по светофарите. Кръстовищата с тези бутони станаха много по-опасни. За какви пари са поставени, фирмата гербаджийска ли е. Този главен прокурор въобще не си върши работата. Надявам се след изборите напролет да се намери начин да бъде сменен.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая *** да прочете 2 теми по-нагоре и да види къде са големите измами за милиони: Ало измамниците, предизборното саниране, "големите" магистрали, запълнените дъпки с по-скъпите винетки, и тн, и тн.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, Цацик! Баш това трябва да разследва, а не грандиозните държавни далавери! Цацаров нагло игнорира нечуваната обида към българина, който като престъпник лепи пръстов отпечатък, за да му разреши Москов да ползва вноските си за лечение, защото така една фирма ще гушне милиони за "автентизатори". Цацата се прави, че не разбира, че крадецът трябва да слага отпечатък под КАЛКУЛАЦИЯ на лечебните процедури, а не пациентът, че е "лекуван". Спи и за аферите с "ваксините", и за смъртоносната реформа
2
2
 
11
 
! Отговори
Нина преди 7 години
ТАКОВА КРАДЕНЕ В ПЛОВДИВ НЕ Е ИМАЛО ,БРАВО НА ЦАЦАРОВ
1
0
 
11
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 7 години
След като има данни за извършено престъпление по служба от длъжностни лица от община Пловдив ,те незабавно трябва да бъдат отстранени от длужностите който заемаъ в общинат с цел да не могат възпрепятстват разледването.