Кметът на Челопеч обвинен в престъпление по служба

Прокуратурата: Общината е ощетена с 50 000 лева
17 яну 2017 16:22, Анисия Иванова
3
Кметът на Челопеч обвинен в престъпление по служба
Архив: Булфото

Прокуратурата обвини Алекси Кесяков - кмет на Челопеч в престъпление по служба. Разследването е започнало миналия юни, информират от прокуратурата.

Алекси Кесяков е обвинен в това, че на 28 април 2014 година е нарушил служебните си задължения. От деянието му са настъпили щети за общината с 50 000 лева.

Кметът е разпоредил по телефона на главния счетоводител на общината да изготви и подпише платежно нареждане, с което общината е превела на консорциум сумата от 50 000 лева.

В платежното нареждане, по указание на Кесяков е било вписано като основание за превода несъществуващо правно основание - искане 3 по договор, като кметът е знаел, че такова плащане не се дължи.

Към същия момент консорциумът е участвал в процедура, обявена от община Челопеч, за текущ ремонт читалището и детската градина. Едно от изискванията за допускане до процедурата е било наличност на парични средства в банкова сметка и представяне на банкова референция за това.

Съдът е отстранил Алекси Кесяков от длъжност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, бе, какво става с тия кметове, бе!Кметът на Галиче, кметът на Пловдив, Кметът на Челопеч, ... ало, Баце, ... ало Цвъки, ... ало, ГерП, к'во става? "Видими резултати", а? :):)
2
0
 
1
 
! Отговори
Отстранен преди 7 години
Е само с отстраняване неможе бе хора, тикнето го в панделата за профилактика.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще повдигнат обвинение срещу кмета на Кърджали Хасан Азис?Защо покриха резултатите от прокурор ската проверка за ремонта на училището в Стремци.Къде е сега Цацаров,или работи избирателно.Става въпрос за стотици хиляди лева!