Осъдиха мним зъболекар, вадил зъби без тапия

Установили дейността му чак след като пациенти се оплакали
Обновена: 21 фев 2017 16:13 | 21 фев 2017 15:43,
7
Осъдиха мним зъболекар, вадил зъби без тапия
Снимка: Reuters

Районният съд в Нови пазар призна за виновен 40-годишният Нихат С. от Каолиново за това, че в продължение на няколко години e упражнявал зъболекарска дейност без разрешение.

Той не само нямал разрешение - прокуратурата установила, че и никога не е придобивал и медицинска специалност "Зъботехник".

Още по темата

От март 2012 до края на 2015 г. в град Каолиново и в селата Гусла и Тъкач Нихат посещавал паценти по домовете и вадел зъби и вземал отпечатъци и изработвал зъбни протези.

Стоматологичната му дейност станала известна на Българския зъболекарски съюз, след като лекар по дентална медицина подал сигнал, потърсен от пациенти с усложнения от дейността на неправоспособния зъболекар.

По предложение на Районната прокуратура в Нови пазар обвиняемият е бил освободен от наказателна отговорност и съдът му е наложил административно наказание глоба в размер на 1200 лева. За това деяние се предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години и глоба от 100 до 300 лева.

Недоволен от наложената глоба, Нихат С. обжалва административното си наказание пред Окръжния съд в Шумен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е,той пак като не се е представил за гинеколог извършващ прегледи на жените по домовете пак добре!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еее, след като може преводачка да стане външен министър, или физкултурник - шеф на мвр, защо не може бай асан ветеринаря да е зъболекар? те от държавните хора гледат :)
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3 от 3извинявам се за правописа. Запалих като прочетох тая глупост
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3А какво пречи бай Стави дето бачка в кланницата да му дадат тапия от общината и да стане мозъчен хирург? Барем успее да ти острани тия умните мисли от главата, дето ги пишеш по форума
1
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е КАКВО ПРЕЧИ МЕСТНАТА ОБЩИНА ДА ГО ОБУЧИ.ТА ТОЙ Е С ПРАКТИКА ГОЛЯМА И ДА МУ ДАДАТ ТАПИЯ. Ако.е с тапия и бърка няма НОВИНА.