Лечков осъди прокуратурата, плащат му 57 хил. лв.

Решението е на Старозагорския окръжен съд
Обновена: 25 фев 2017 19:09 | 25 фев 2017 19:09, Веселина Йорданова
46
Лечков осъди прокуратурата, плащат му 57 хил. лв.
Снимка: архив, БулФото

Старозагорският окръжен съд разпореди прокуратурата да изплати обезщетение на бившия кмет на Сливен и настоящ вицепрезидент на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, в размер на 57 317 лв. Причината - нанесени на бившия футболист болки и душевни страдания заради повдигнатото му обвинение от 2011 г., предаде bTV.

Лечков беше разследван и признат за виновен на първа инстанция за сключена неизгодна сделка в качеството му на кмет на Сливен през 2007 г., както и за опит да подтикне към извършване на престъпление данъчен служител. В последствие Апелативният съд и Висшия касационен съд обявиха градоначалника за невинен.
 
Според Лечков обаче водените срещу него разследвания и дела са му попречели да се кандидатира за трети мандат като кмет на Сливен. Също така са затруднили работата му в една от комисиите на УЕФА, от която е бил отстранен за неопределено време.
 
Част от финансовата си претенция Лечков е аргументирал с направени транспортни разходи за участия по делата в размер на 3080 лв., както и 15 нощувки в хотелски стаи на цена от 82 лв. на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: СливенЙордан Лечков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Никола Николов преди 7 години
"Плаща..т" му??? Дрън-дрън - ние, всички ние му плащаМЕ!!! От нашите продънени джобове, с наши грешни парици !!! Некадърните прокурори са недосегаеми и ненаказуеми!!! Затова съдебната ни система е на този хал - непоносима от нас, българите, и неприемлива за нормалните хора в Европа!!
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само така Лече, браво.
36
0
 
1
 
! Отговори
svetlio преди 7 години
Тоя успяха да го осъдят,колкото и Цвик Цвик!!!ГЕРБ не пускат кокала лесно!
35
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Андрей(30)Не си Андрей, а си Андрешко и лyмneнпpoлeтapиaт.
34
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Сега остава и да му ги изплатят, че тя държавата заплати не изплаща редовно на някои места, камо ли присъдени пари!?Иначе - браво ! Ама в Америка щяха да са 5700000, не 57000, затова тука много внимават как съдят и как си вършат работата в прокуратурата.
33
0
 
2
 
! Отговори
factotum преди 7 години
До АндрейКогато миньорите земат кирките и отидат пред парламента тогава!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега е ред на софиянски да осъди прокуратурата,13 пъти го обвиняваха несправедливо и го оправдаваха,трябва да му платят най-малко 13млн.лева.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това с Лечков не е изолиран случай. Това е масово явление прокуратурата да изпълнява политически поръчки . Лечков е известен и затова е интересен . Според мен най доброто и справедливо е прокурорът , който е извършил това да плати от джоба си или да бъде уволнен .
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния случай, че или прокуратурата не си е свършила работата, или са си я свършили мърляво, тия хора са на заплати от бюджета, и то много големи заплати. Ние ще трябва да платиме обещетението на Лечков. Скапана държава.
29
4
 
20
 
! Отговори
Лечков в СЪДА преди 7 години
Лечков :- Крадох и ме хванаха, не ме избраха за кмет и ме изгониха от комисия на УЕФА .Плаках, разстроих се, искам държавата да ми плати 57 000 лв.Съдията: -Ок, следващия !
28
2
 
8
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
То в Стара Загора, може всеки бандит да спечели дело в съда, града на ГЕРБ .Мафията отдавна е подкупила всичко, съд, кат, полиция.Добре, че е кмета Гербавия Живк0 Рекета, да ръководи мръсния и изостанал град .
27
0
 
4
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Атовете се ритат -- магаретата страдат !!
26
6
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
завалията, но евала му оравя че ги е гонил до дупка тия иззедници
25
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
bolki i du6evni stradaniq ox da mu imam stradaniqta vijde v Rumania kak gi sadqt biv6ite im futbulni zvazdi za korupciq vaob6te ne se trogvat ot du6evnite im stradania
24
0
 
13
 
! Отговори
Bg. преди 7 години
Дрогаджия.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата се издържа от нашите данъци , а грешките й се плащат пак от нас а не от заплатите на виновните прокурори. Знам прокурор в окръжна прокуратура, с псевдоним "прокурора на мафията" и прокурорка, известна с тъпотата си, с която адвокатите не искат да си имат работа. Прокуратурата е много далече от морала, закона и духа му. Тя е абсолютно безотговорна, което се критикува и от ЕС. Не плюйте по Лечков. Той не е светец, но в момента говорим за прокуратурата.
22
0
 
9
 
! Отговори
WC преди 7 години
PAZI BOGE AKO BG DARGAVATA SE OSLANIA NA TAZI ***.
21
0
 
2
 
! Отговори
BG IZMET преди 7 години
imash pari pravish kakvoto si iskash>>>>>>smarkash i stavash taliban>>>IIZVINETE CELLLL.
20
1
 
25
 
! Отговори
Фики преди 7 години
Прокуратурата ми повдигна обвинение за измама за ден, след 6 месеца, същата ме оневини... Е, осъдих я за 600 лева, но не ми дадоха 1000...Вероятно Лечков има 90 стомаха.... Народа плаща корупцията на хората с материални и социални превилегии...
19
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата ни е пълна с рядко тъnи и корумпирани некадърници. Браво на Лечков. Редно е от време на време някой от време на време да им натрива носа на тия и да ги поставя на мястото им.