Всеки, разпознал, но мълчал за Йоан Матев – на мушка

Прокуратурата се закани да приложи цялата строгост на закона
27 фев 2017 18:40,
79
Всеки, разпознал, но мълчал за Йоан Матев –  на мушка
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Прокуратурата се закани на всеки, който е разбрал, но е мълчал за това, че тичащият младеж от снимките на МВР е Йоан, убиецът на 15-годишния Георги от Борисовата градина.

"Ще приложим цялата строгост на закона", обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

След като убиецът на Георги бе арестуван се появи информация, че педагози и съученици на обвиняемия Йоан Матев са знаели, че той е наръгал смъртоносно Игнатов, но не са съобщили това в полицията.

Директорката на училището "Езиков свят" също бе намесена, че е разпознала, но е прикрила Йоан. Вчера тя изпрати писмо до медиите, в което заплаши със съд всеки, който я замесва.

Още по темата

Днес прокурор Арнаудова обясни, че прокуратурата не може да подведе под наказателна отговорност брата и родителите на Йоан, пише "24 часа".

Причината е че те са негови роднини и имат право да замълчат за кръвопролитието, ако са знаели.

Въпреки това братът на Йоан – Марсел участва в разплитането на случая и разказа на полицаите за убийството.

"Факт е, че нямахме съдействие от обществеността кое е тичащото момче около 20 месеца след убийството", каза Арнаудова.

Тя призова всички граждани, които имат информация за престъпления да съобщават в МВР и прокуратурата, без да се притесняват.

"Умоляваме гражданите да проявяват отговорност", подчерта още Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
3
 
! Отговори
Безсрамница преди 7 години
Как може укривател и помагач на убийци да съди тези,дето го разобличават?Да не мислите,ч за ТАЗИ говоря,не...Говоря за Петканка от Горно Нанадолнище,нищо конкретно не казвам:)
57
1
 
0
 
! Отговори
kilur преди 7 години
toq go raz4lenqvam za 10 bona , shte go pratq na maika my i bashta my
56
0
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
Не е ясно какво са знаели директорката, учителите и съучениците и за последващите им действия, но е срамно за бездействието на родната ни полиция /най многобройната в Европа на глава население/ и вечно искаща облаги! Да не проверят шахтата, която е била на 10 м. от мястото на убийство на момчето....!!! Имало вода и металотърсачът не реагирал....! Боже...! Колегите им по света цели езера и реки претърсват-ТЕ една шахта с две кофи вода НЕ....!
55
0
 
8
 
! Отговори
Ели преди 7 години
Да съобщават без да се притесняват, а в съседната статия са изтипосани името и фамилията на момичето, което го е познаало и е казало...
54
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
има ли някой да повярва,след като една шахта до престъплението не е проверена,вероятно защото капака е тежък и нямало коъ да го премести,и едно момиче свърши работата на полицията,и вместо да мълчите и да я обявите за защитен свидетел се тръби в цялата държава и едва ли ще може да я защитите ако някой от това очевидно нездраво семейство реши да и навреди.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мушка, на мушка ... колко на мушка? Милицията не проверила шахтата наблизо, са другите на мушка ... Да се не обърнат нещата скоро, че и народа има мушки. Истински.
52
0
 
17
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
Когато няма държава, хората ще бъдат предпазливи, внимателни, а защо не и страхливи - всеки е оставен сам да се справя, а държавата е мощен инструмент в ръцете на ограничен кръг от политици, олигарси и откровени престъпници. Корупцията е повсеместна, съдебната система - в услуга на управляващите в момента, полицията - безучастна, лекарите са отявлени търговци. Мога да продължавам - за пенсионното осигуряване, за несъдържателното образование, за енергетиката, екологията. Кажете ПОНЕ ЕДНО нещо, ко
51
14
 
9
 
! Отговори
Дрън дрън преди 7 години
За това престъпление добре. Ами за престъпленияъа против човечеството, кой ще ви докладва? Вече 30 годони няма осъдени за избитите полит.затворници и възродителния процес в БГ. Или ви е по добре някой от обществото да вади горещите картофи а прокуратурата да са прави на ощипана давственица.Лустрация....
50
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички които са знаели и не са съобщили-в затвора.Включително директорката,учителите,съучениците.Има такъв член в закона-до 5 години затвор.За назидание на всеки следващ подобен.Ясно е че в Бг. не може да се разчита на самосъзнание-затова трябва да играе тоягата.На това население силово трябва да му се насаждат морални и християнските норми.Ако изобщо сме християни,вече се съмнявам.А това учебно заведение безспорно трябва да се закрие,то е опозорено завинаги!
49
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ценко Чоков като го "разпознаха" толкова хора, дали са доволни от това?
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахах и след месец като го пуснете ко правим, ново име в статистиката и пак записи, а вие съдиите, полицаите и прокурорите само повишения и рушвети са ви в главите иначе обувки в кутия за обувки не можете да намерите и хората сега изкарвате виновни...
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как ми е интересно ще докажат тия тъппанари, че някой негов съученик си е мълчал?
46
1
 
47
 
! Отговори
Бау преди 7 години
"Тя призова всички граждани, които имат информация за престъпления да съобщават в МВР и прокуратурата, без да се притесняват." Де да беше толкова лесно г-жо Арнаудова. Хората ги е страх, не знаеш чии син или дъщеря е престъпника и в какъв филм ще се замесиш. Накрая може да те изкарат теб виновен. Или да дадеш сумати пари за това, че си подал сигнала. Живеем в такава държава където силните на деня не прощават. Има безбройно много случаи когато свидетеля е бил направен луд от кой ли не.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Da da..nujen e zakon za NIHILIZMA V BG.
44
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки, разпознал, но мълчал за Йоан Матев - на съд за възпрепятстванене следствието.
43
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай мурджоПрочетох коментари, подкрепени с много плюсове, че майката на арестувания е председател на ГЕРБ жени Младост
42
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен е най-вече до страх. Директорката може да си прави каквито си иска сметки, но ако е истина всичко, което се изписа са мълчали поне 100 човека. Не може разни мутри да се стрелят по курортите и чуждата преса да пише, че са наркобарони, а МВР да няма информация. Не може да се давят и осакатяват деца в басейни и да няма виновен, не може лампа да падне върху колата ти в тунела, не може да има условни присъди за убийство на пътя, не може да има условни за изнасилване и тн.
41
0
 
40
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Прокуратурата се състои от изключителни ***. Ето я тая например: "Тя призова всички граждани, които имат информация за престъпления, да съобщават в МВР и прокуратурата, без да се притесняват." Как ще дават информация, като ще ги викат с години по разпити и да дават обяснения, а накрая изобщо няма да има осъден. И това е в най-добрия случай. Да не говорим как може да станат жертва на рекет, тормоз или отмъщение от уличените. Но... няма за какво да се притесняват. *** наглостта.
40
2
 
17
 
! Отговори
8 преди 7 години
Как ще разберат, че са го разпознали и са знаели??
39
0
 
54
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Нещо не ми се връзва работата.Частно училище, и учителите, и учениците мълчат уплашени....Кой е бащата? Мутра или политик? Нещо подозрително ми напомня случая Белнейски, и нещастията, които сполетяха всички, допряли се до случая, даже един професор се самообеси на една катерушка, която няма и 2 метра височина.Ще мълчат, я....има още много катерушки из София ши страната.А убиеца, слес 3 години за добро държане-предсрочно освободен.Този филм го гледаме 27 години вече...