Поничките загубиха делото за клевета от брата на Тодор

Братята Иван и Десислав Дамянови се ядосаха, че Ивайло ги обидил
10
Поничките загубиха делото за клевета от брата на Тодор
Снимка: Булфото, архив

Братята Иван и Десислав Дамянови загубиха на първа инстанция делата за клевета и обида срещу Ивайло Йорданов, брат на 18-годишния Тодор , който почина след побой с тях през януари миналата година в центъра на Враца.

Още по темата

Делата срещу Ивайло Йорданов се гледаха в районния съд във Враца, където магистратите го оправдаха по повдигнатите обвинения, пише "24 часа".

Известните като Поничките братя бяха завели отделни граждански искове срещу Ивайло за това, че през януари миналата година в национален ефир публично ги е обидил пред цяла България.

Братята поискаха по 5000 лв. като обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Мотивите им обаче не бяха приети от съдебния състав и двамата бяха осъдени да заплатят разноските по делата.

При започване на делата Дамянови заявиха, че ако близките на Тодор им се извинят ще оттеглят исковете си, но това така и не се случи. На едно от заседанията пък стана ясно, че Десислав Дамянов се е разболял след отправените обвинения и обиди срещу него и брат му от страна на близките на починалото момче.

18-годишният Тодор Йорданов почина на 12 януари м.г. след сбиване на улицата с Десислав и Иван Дамянови.

Първоначално двамата бяха обвинени в непредумишлено убийство, но след силен обществен натиск и протести прокуратурата ревизира обвинението към най-тежкото – предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Назначената съдебномедицинска експертиза обаче установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа, а той е имал сърдечно заболяване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От цялия този цирк, е ясно кой е поне един от виновните: "след силен обществен натиск и протести прокуратурата ревизира обвинението" - работата на правосъдието е да е истиско правосъдие, а не такова дето се поддава на обществен натиск с цел правителството да не загуби избиратели
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1"сърдечно заболяване усложнено ОТ ПОНИЧКИТЕ" Сърдечното му заболяване е усложнено от собствената му наивност/арогантност (или както там иската го нарвчете). Аз като знам че ме боли ръката, не се хващам да местя холни секции. Той като е знаел че има проблем със сърцето за какъв ... е скочил на бой?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога ще ни занимавате с тая реднек драма?
7
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такова нещо като ''понички''.Само единия от братята е наричан така в детството от негов познат. Факта че медиите почнаха да наричат така двамата сега говори, че медиите искат да ги изкарат виновни за случая.Стар медиен трик.Жал ме е за малкия побойник, ама за смърта му, си е виновен сам той. И татко му. И системата в България
6
11
 
7
 
! Отговори
Мазни мутрета преди 7 години
Поничките в кауша!
5
2
 
20
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 3За това си прав. Напомпали са го с фалшиво самочувствие, че като тренирал таекуондо може да хвърчи по покривите на сградите и да мята на земята сто килограмови мъже. Сигурно е искал да се покаже и пред приятелката си.Жалко за момчето.
4
15
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Ей че и нахални!Не стига че вече трябваше да са в затвора, ами и обидени!Освен родата на цар Киро, поничките са нагледно доказателство че и българите не отстъпват на малцинствата в престъпния свят!!!
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де не вземам страна ама вижда ги че са некви мутри с общо тегло над четвърт тон.Той-50 кила с мокри дрехи каратист ли беше таекуондист ли беше незнам.Къде е тръгнал да им скача с боксът,нали ще го ударят по един път и ще го оставят на място.Както е и станало.Тва е все едно да караш велосипед и да блъснеш кариерен самосвал.Кой колко е виновен нека съдът и експертите по делото преценят но тук става въпрос за елементарно чувство за самосъхранение.
2
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да би мирно седяло, не би чудо видялоКойто нож вади, от нож умира
1
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сърдечно заболяване усложнено ОТ ПОНИЧКИТЕ..НЕ ДЪРЖАВА АМИ ***..УБИЙЦИ НА СВОБОДА..И НАГЛИ,това само в българия може да стане..нарочно я пиша с малка буква,тя голяма НЕ заслужава.