Адвокатът на акушерката изхвърча от залата, глобиха го 5 лв.

За пореден път Владимир Янев поиска отвод на съда
20 мар 2017 16:30,
32
Адвокатът на акушерката изхвърча от залата, глобиха го 5 лв.
Снимка: архив Булфото

Съдия Владимир Астарджиев отстрани адвоката на акушерката Емилия Ковачева от съдебната зала и го глоби 5 лв.

Това стана в края на заседанието по делото срещу Ковачева. Срещу нея е повдигнато обвинение за опит за убийство на новороденото момиченце Никол.  На предишното заседание в края на януари той отново беше предупреден от съда.

Още по темата

Отстраняването на адвокат Владислав Янев беше затова, че той на два пъти през няколко минути поиска отвод на прокурора Николай Христов. Част от тактиката на защитата е да иска на всяко заседание отвод на съда и прокурора.

По-рано днес съдията изпрати 3 писма до председателя на Софийския градски съд, до СЕМ и до БНТ по повод това, че медиите притискали с въпроси акушерката Ковачева в коридорите на Съдебната палата.

"Подсъдимите не са мечки, а в съда няма да се правят панаири", отсече Астарджиев, цитиран от "24 часа".

Писмата бяха пратени след оплакване на адвоката на Ковачева Владислав Янев, че заради медийните атаки срещу клиентката му, тя била психологически изтормозена и не можела да участва пълноценно в заседанието.

Делото продължава на 10 април, когато ще се гледат видеозаписи от камери, заснели стаята на новородените в "Софиямед". На тях се вижда как жена, приличаща на Ковачева, удря с ръка и с шише едно от новородените.

Експерти казаха днес, че по профила, осанката и косата може да се определи, че жената прилича на Емилия Ковачева.

На следващото заседание обаче ще бъде изслушан и антрополог, който да посочи дали жената на записите е именно Ковачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
25
 
! Отговори
/./ преди 7 години
Следващия път да го глобят 5 бона и със всеки следващ по още толкова върху първоначалните 5 000. Да видим след второто дело дали ще иска отвод пак. И делото най накрая ще приключи в полза на родителите и целия български народ който ненавижда тази (не знам как да я нарека) и тя най после ще отиде в Сливенския. Хайде и без циркове в съда. Отвод искал, той... глоби яко и да видим дали някога на дело ще се сети да иска отвод-и.
7
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Експерти казаха днес, че по профила, осанката и косата може да се определи, че жената прилича на Емилия Ковачева" Абе в тая болница списъци с дежурни няма ли ? Как така някой си ... който прилича на нея ама е от улицата е дошъл да храни и в крайна сметка да пребие детето ? Не се ли усещате ,че вече става смешно . то бива бива защита но това е цирк !
6
0
 
27
 
! Отговори
G преди 7 години
Записа е перфектен!Почти 4К.Но може да не е тя.Стига глупости!!!!Младежа от борисовата го разкриват по снимка без качество направена от ЛУНАТА а тази не била тя!
5
1
 
20
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Мен ме глобиха 50 кинта , щото се изсмях на съдията.Халал да им са
4
0
 
29
 
! Отговори
Билкаря преди 7 години
И после защо потърпевшите прибягвали до саморазправа...да се не начудиш
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще я отърват, моля ви се...
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е единствената защита, която може да има ефект за това чудовище. Да се протака делото и да се правят маймунски номера.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е тази смешна глоба.