Дирят съпругата на Цветан Василев за пране на пари

Прокуратурата е поискала от сръбските власти задържането й
11 апр 2017 14:45,
14
Дирят съпругата на Цветан Василев за пране на пари
Снимка: Архив, Булфото

Прокуратурата е поискала от сръбските власти временното задържане на съпругата на банкера Цветан Василев - Антоанета Василева.

Още по темата

Искането, което е отправено още на 24-и март, е във връзка със задочно повдигнатото обвинение на Антоанета Василева за пране на пари. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред БНР.

Обвинението на Антоанета Василева е, че през 2012-а година е купила къща в Швейцария с пари, дарени от Цветан Василев, а той ги бил взел от КТБ.

Антоанета Василева е обявена за общодържавно издирване от средата на декември. Тогава става ясно, че тя е напуснала страната няколко месеца по-рано през ГКПП "Калотина". Затова се иска задържането й от Сърбия. Тя се търси и с европейска заповед за арест.

Прокуратурата иска тя да бъде задържана и изправена пред сръбски съд, за да бъде екстрадирана в България.

Паралелно с това има и прокурорско разпореждане за задържането й, ако случайно реши да влезе в страната. Опит да бъде отменено направиха днес адвокатите на банкера Цветан Василев, но САС прекрати делото, защото нямало такава процедура в НПК.

Екстрадиционното дело на Цветан Василев тече повече от 2 г. пред сръбския съд.

Преди дни Апелативният съд в Белград за втори път отмени решението за екстрадиране на банкера Цветан Василев в България и нареди на Висшия съд отново да извърши процедурата по установяване на предпоставките за неговото екстрадиране, поискано от България.

На 28 юли 2014 г. прокуратурата в България обвини задочно Цветан Василев за длъжностно присвояване на 206 милиона лева. Още същия ден той беше обявен за издирване от Интерпол.

Василев се предаде сам на властите в Сърбия на 16 септември същата година.

В западната ни съседка той чака на свобода окончателното решение за екстрадицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 7 години
какъвто мъжът, такава и жена му, в техния случай. престъпна фамилия
10
1
 
0
 
! Отговори
готин преди 7 години
човека взе парите каза чакаи малко хвана самолета дръжтему петитееееееее,та токова ще върнат и жена му,след 10г може ама тогава ще е изтекла давноста на делото и нищо,ясно ми е това
9
1
 
1
 
! Отговори
Мендо преди 7 години
Koлкото предадоха Цветан Василев точно толкова голям е шанса да предадат и жена му! Василев е подкупул сръбските власти на най-високо ниво иначе много отдавна щяха да са го екстрадирали, за да отговаря пред съда за фалита на КТБ и наглата кражба на парите на вложителите.
8
1
 
0
 
! Отговори
Пацо преди 7 години
А какво става с Василев? Него не го ли дирят вече???
7
1
 
0
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Ще хванат на Тони прашките - на простира .......Колкото докараха една друга крадла от Южна Африка !! Имахме един на питателна и калорична държавна ясла, дето се закани да докара /преди години/от Виена" О.Дойнов в чувал до една седмица". Естествено, никого не докара-- само докара до края седем годишния си мандат. Много мандати преминаха, много млади хора от тука си заминаха......Те и в Сърбия съдиите са като нашите - независими и недосегаеми.... власт някаква си
6
0
 
2
 
! Отговори
Много здраве преди 7 години
Преди две години гледах тази жена по телевизията. Държанието и беше изключително нагло и предизвикателно. Ще бъде много интересно ако докажат вина и тя получи макар и малка но ефективна присъда. Но аз лично не вярвам, че това ще се случи. Най-много ЦВ да прехвърли част от имотите си на правилните хора.Е със здраве.
5
1
 
0
 
! Отговори
Сами преди 7 години
Цяло семейство измамници. Да вземат да ги върнат тук и да ги вкарат на топло - най-добре
4
1
 
0
 
! Отговори
Нано преди 7 години
Оф поне нея като толкова не могат да се преборят за Цецо!
3
3
 
3
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Длъжностно присвояване на 206 000 000 лв.А женицата му купила къща в Швейцария....народа ще трябва да се задоволи с 200лв. минимална пенсия ..Както е казал (Шопенхауер мисля беше) :" Морал , и етика - са неща измислени - да държат сивата маса в подчинение!"
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Млък!:)))))))))
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За фалита на тази банка май едни други са истинските виновници - дето бяха начело на държавата тогава.