Заплахи, криене... Кметът на Трън най-после на съд

Станислав Николов е обвинен, че е ранил дете в катастрофата
24 апр 2017 15:45,
14
Заплахи, криене... Кметът на Трън най-после на съд
Снимка: архив Булфото

Кметът на Трън Станислав Николов отива на съд.

Прокуратурата в Перник внесе обвинителен акт срещу него заради катастрофа, при която бе ранено 6-годишно момче. Обвинението срещу кмета е, че при управляване на лек автомобил нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил тежка телесна повреда на дете.

Още по темата
Инцидентът е от ноември 2015 година, но за него се разбра едва през миналото лято. Тогава малкият Ивайло бил помете от кметския джип докато пресичал пред училището в Трън. Момчето отивало в клас, а градоначалникът спрял, за да остави сина си.

След инцидента обаче, въпреки тежките наранявания на Ивайло, за кмета няма последствия. Първоначалните свидетелски показания за вината му са били заличени, за да бъде обвинено детето, че само се е ударило в джипа на градоначалника. Свидетелите на инцидента били заплашвани да мълчат, потвърдиха още миналата година от прокуратурата.

Седем месеца по-късно, Ивайло се възстанови от удара, но живее без далак и с половин черен дроб и на строга диета.

Днес прокуратурата обвини Станислав Николов, че не е изпълнил задължението си като водач на пътно превозно средство да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към децата, както и задължението си при приближаване към място, където на пътя или в близост до него се намират деца, да намали скоростта, а при необходимост - и да спре.

Автотехническата експертиза е установила, че Николов се е движел със скорост 25 км. в час, която не му е позволила при внезапната поява на 6 годишното дете да спре автомобила преди да настъпи ударът с него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Чужденеца преди 6 години
Тоя гад трябва бъде пребит с пръчки на площада
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То в Трън това да го направиш с тия павета в центъра и най-много 50 метра права отсечка наистина се иска талант.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
25км/ч нищо не е. Как не е успял да реагира? Дали е толкова?
9
1
 
18
 
! Отговори
Кмет преди 6 години
Важното е кмета да е добре, майната му на народа, майната му на детето без далак. Положението в тази пародия наречена държава е неописуемо. Кмете кмете като теб колко има но един ден на народа ще му кипне и тогава гъзо да ти е яко.
8
0
 
10
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
А тоя оправния кмет на съд за тежка телесна повреда. На тая върхушка все хората им виновни. Те са безгрешни и недосегаеми
7
0
 
11
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
С тия коли покрай училищата ще има още произшествия. Като бяхме ученици даже и в дъждовно време не караха децата с коли, макар че ги имаше. Сега престиж ли демонстрират, про.стотия ли, не знам. Всеки иска да се изтъпанчи точно пред вратата на училището и не му идва на ума, че взаимно си пречат. Ако съм един кмет, просто ще забраня спирането на автомобили на 50-100м от входа . Да повървят малко пеша.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов закриля герберите дори когато са за съд. Сега съда ще имат коз да го изнудват, тоест, няма да има оправия в съдебната система скоро.
5
3
 
11
 
! Отговори
Христова преди 6 години
Хайде стига с Борисов деЗа всичко все той е виновен. Този наглец кмета още ли е на свобода.
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
съдия оправдан за подкуп съди подкупен катаджия.кмет си купи кола за 200 бона и я изми с шампанско.зам.кмет си купи общинска земя за 20 ст. декара.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A dr kmetove i milionera kmet na burgas kak e dalaveri mnogo toi e 4ovek na gerb kmeta
2
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако знаете какъв гольо седна това герберастче и как ограби града, ще паднете? Завладял е всичко от което може да се изкарват пари и държи в подчинение част от хората защото работят за него. За какво ли не го хванаха но дела няма. Батко Буби си го пази защото града си гласува за партийката му. Кога удари детето и кога влиза делото в съда? Минаха две години. Ще си платят и нищо няма да му направят. България отиде в нищото от герберски калинки които Батко Буби нацвъка навсякъде.
1
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да позная ли? Гербер??