50 млн. лева изхарчени нередно за магистрала "Марица"

Сигнал имало не само от ОЛАФ, а и от депутати
26 апр 2017 09:30,
41
50 млн. лева изхарчени нередно за магистрала "Марица"
Снимка: архив Булфото

Освен сигнал от ОЛАФ за нередности при изпълнение на строителните дейности при изграждането на магистрала "Марица", прокуратурата е получила сигнал и от двама депутати през месец юни 2016 година.

На 17 септември след извършена тримесечна проверка специализираното звено антикорупция започва досъдебно производство, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя уточни, че се разследва безстопанственост и длъжностни престъпления при изграждане на АМ "Марица" ЛОТ -1.

Още по темата

Арнаудова посочи, че след 5-месечното разследване прокуратурата е стигнала до информация, според която 50 млн. лева са изразходени в нарушение на закона.

"Касае се за допълнително извършени дейности извън изграждането на 31 км отсечка Димитровград-Оризово", посочи Арнаудова пред БНТ. Тя поясни, че отсечката е трябвало да бъде изградена за 25 месеца от подизпълнител, но това не се е случило.

"Самият изпълнител е посочил, че е налице т.нар. форсмажорно обстоятелство – имало е преовлажняване на почвата, Вместо да се наложи на същия изпълнител да реши проблема, АПИ избира друга фирма - "Пътища - Пловдив" за 51 млн. за стабилизиране на почвата. В момента лицето, което представлява интерес за Прокуратурата от АПИ не е служител там, напусна, мотивира лични причини. Става дума за инж. Лазар Лазаров, който напусна АПИ малко преди да започне нашето разследване", уточни тя.

По думите й бившият председател на Надзорния съвет на АПИ Лазар Лазаров, който вече не работи там, просто е поръчал на своите служители да се проведе търг за въпросните над 50 млн. лева укрепителни работи на "Марица", без да потърси решаването на проблема от основния изпълнител.

"Това се е случило на 30 юни 2015 г., на 31 август е изплатена сумата", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 6 години
Пиши си го как си требва - ОТКРАДНАТИ!
37
0
 
2
 
! Отговори
Прост превод преди 6 години
Горе-долу последните дни става точно товаХората над и зад Пеевски вкараха в "престрелка" хората на Гергов и Овчарова господин Бойко го играе честния частник.Нищо повече не е се е случило и е хубаво все пак като крадат да помнят че не са едноа всеки краде за себе си и всеки е срещу всеки.А че всичко в България е червиво и гнило го знаят всички,като знаят и че всичко тръгва от номенклатурата старата и червено-синъо-лилавата във всичко от МВР до съдебната система.Нищо ново и сложно няма.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали са изхарчени редно или нередно зависи от гледната точка. Кой знае какви ватикански шадравани и лувърски картини има в някои китни къщички в Банкя.Абе жалка история. Имаме нужда от чистка като тая в Румъния - върхушката в затвора и назначаване на млади, кадърни хора без минало в терористичната социалистическа полицейщина. Иначе оправия няма, ще си ги сменяме същите познати мутрагенти на ротационен принцип.
35
1
 
6
 
! Отговори
Перко преди 6 години
Не са изхарчени нередно. В момента там е прокуратурата да потвърди, че всичко е наред. Журналистите пак избързват с пушилката.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам да се разследват лицата Бойко Борисов, Делян Пеевски, Сотир Цацаров и Ахмед Доган те управляват сивата икономика в страната, европейските пари и обществени поръчки
33
2
 
18
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас усвояването (краденето) на пари е национален спрот
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По големи крадци от нашите политици и т.н. биснесмАни няма
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лазарчо защо така бързичко напусна? Доста е гепил, дал е нагоре включително на БарБутко Честния и Свинетка. Само от тези 50 милиона които са си дЕлнали, Лазарчо е взел най-малко. Както винаги тлъстата плячка прибира БарБутко, Свинетка по-малко, на Лазарчо са му дали 2-3 милиона. Как няма да го защитава Свинетка като е прибира тлъсти кинти. Батко ще ги покрие, Цацата си е негово куче. Всичко е пиниз за пред наивния ***. А Батко се връща за 3 път. Значи гепачката продължава с пълна сила.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V djobs na pavlova i stroit.priat.fa na gerb pavlova
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е капка в морето заграбено от БКП=ГЕРБ=БСП=ДПС=АТАКА=ВМРО=НФСБ=СДС=РБ ....... за всички тези години
27
3
 
8
 
! Отговори
pepe преди 6 години
А защо трябваше да изгонят Гергов от изпълнителното бюро на БСП за да си спомнят, че е откраднал 51 милиона лева? Тук май нещо понамирисва...
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само??
25
0
 
15
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Видими резултати!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, смартфонът е на друго място.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А КАКЪВ Е ДЕЛЪТ НА ПАВЛОВА И ЛАЗАРОВ? за вожда се знае - 10 % от всичко.
22
0
 
16
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
Е,и ? -какво от това ? Да сте чули някой да връща парите ? - Не!
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новата опорна точка на герберастите.Ние не сме виновни, ние не крадем. Ние сме добри. Този лошият свинар е откраднал парите.
20
1
 
23
 
! Отговори
Kоледа преди 6 години
За всяко прасе идва коледата!!! Павлова, време е да отидеш където ти е мястото - сливенския затвор!!
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами тъ па нар 17 нали това казвам, че вскички са заедно и крадат заедно бе, шлофован патРЕОТ крадлив