Ало апаш на съд, казвал, че е полицай Стефан Николов

Една от жертвите му звъннала на познат полицай и го хванали
18 май 2017 20:30,
6
Ало апаш на съд, казвал, че е полицай Стефан Николов
Снимка: Архив, Булфото

Районната прокуратура в Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 20-годишен мъж от с. Беленци, общ. Луковит, за извършени телефонни измами, съобщиха от ведомството.

Обвинението е срещу Марио П. за периода 12 август - 8 ноември 2016 година.

В Димитровград обвиняемият набрал произволен номер на стационарен телефон. Представил се за служител на полицията под името Стефан Николов и заявил на жената отсреща, че трябва да окаже съдействие за залавяне на телефонни измамници.

Тя му повярвала и изразила готовност да предостави всичките си парични средства. Отишла до банков клон и изтеглила спестяванията си.

След като се върнала в дома си тя била инструктирана от него да постави парите в найлонова торба и да я изхвърли през терасата на апартамента. В същия момент пред жилищния блок той чакал и взел парите - 12 390 лева.

В Плевен обвиняемият също набрал произволен телефонен номер. Убедил жената отсреща, че трябва да окаже съдействие по залавяне на телефонни измамници.

Тя обаче се обадила на познат полицай и така обвиняемият бил задържан при вземане на изхвърлените през терасата 530 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
AF преди 6 години
Глупости.От случайно набран номер=случайна жертва взима 100% хилядарки.Какво щеше да стане ако пича е имал малко разузнаване.Кокошкари
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТНОВО ПРИ СЛУЖЕБНОТО Е ПИПНАТ!!!!!!!!Е КОЙ ПОКРОВИТЕЛСТВА ПРЕСТЪПНОСТТА НЕ Е ЛИ ТОЧНО ГРАБ!!!!!!!!!!!!! А ГРАБ ПОКРОВИТЕЛСТВА ПРЕСТЪПНОСТТА ЗА ДА Е ЗАЕТО НАСЕЛЕНИЕТО С НЕЯ А НЕ С КРАЖБИТЕ НА ЕДРО И ЗОЛУМИТЕ НА БУДА И СИЕ!
1
2
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
В крайна сметка жената за да съдейства на Полицията е трябвало да изхвърли парите от терасата.Излиза че Полицията би процедирала по същия начин по който Мнимите Полицаи ги карат да процедират!