Професорът с рушвета: Съвестта ми е чиста, не съм взимал пари!

Окръжният съд в Пловдив отстрани от длъжност проф. Василев
Обновена: 22 май 2017 18:02 | 22 май 2017 17:30, Камелия Цветанова
21
Професорът с рушвета: Съвестта ми е чиста, не съм взимал пари!
Снимка: Кадър Нова тв

"С чиста съвет ще кажа, че никога не съм си позволявал, даже и на този човек, който зависи от мен, да намекна, че трябва да ми даде дар. 42 години преподавам, провел съм около 15 хил. изпитни процедури", заяви пред
Окръжния съд проф. Симеон Василев, който миналата седмица бе арестуван за искане на подкуп от 650 лева от студент, за да му постави тройки по два предмета.

Още по темата

"Въпросният студент Боян Атанасов е искал да си купи изпита. Той е отишъл при посредник и го е попитал дали може да му го уреди", посочи адвокат Йордан Давчев, защитник на професора, цитиран от "24 часа".

Той и колегата му Йордан Дуков поискаха съдът да не уважава искането на прокуратурата за отстраняване на проф. Симеон Василев от длъжност.

Въпреки това съдът реши, че пловдивският професор беше отстранен от Университета от хранителни технологии.

Според съда оставането му на работа ще затрудни разследването, което все още продължава. той би могъл да повлияе пряко или косвено на свидетелите, на които предстоят да се сменят обяснения, аргументира се съдът.

Проф. Симеон Василев и проф. Николай Банков бяха задържани за подкуп миналата седмица.

Ректорът на учебното заведение проф. Кольо Динков обяви, че двамата ще бъдат дисциплинарно уволнени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
31
 
! Отговори
Цветана Димитрова преди 6 години
До пенсионеркаИ къде по-точно ги хванаха с парите, защото не стана ясно?
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно че това нее спирало от началото на демокрацията та сега ли вузове то само вузове да са те направо има си искат направо тъи че колко са спрях да се ядосвам като оня де като го напият може да скочи от планита хората работят но понеже има свестни и кога ги надушат щото не са с тях зарад колектива просто ела гледаи пародии е зарад такива страда нацията щото вижте ме аз съм голям и които е с лабава психика познаи без думи
17
2
 
31
 
! Отговори
Силва преди 6 години
ВУЗ-ът не е място за тарикати-студенти които с оклеветяването на професора ще си гарантират диплома. Щом няма доказателства за подкуп каква е схемата? Искат да внушат на всички, че трябва да им дават изпитите или ще компрометират когото решат! Проф.Василев е почтен учен и преподавател. Целта е да го оклеветят, защото е председател на СУБ-Пловдив. Този единствен "пострадал студент" е обикновен клеветник и трябва да бъде осъден за това.
16
0
 
33
 
! Отговори
пенсионерка преди 6 години
Като са невинни какво правят белязаните пари у тях.Моля, обяснете ми, какво още да се докаже.
15
1
 
31
 
! Отговори
Ogi преди 6 години
Полагал съм изпит пред проф. Василев и считам, че точно той не продава изпити. Беше преди 20 години, но вярвам, че е останал принципен човек.
14
0
 
32
 
! Отговори
Лъжец преди 6 години
Този професор май сам не си вярва. Всички знаем че вземат пари и то от много години. Сега като го хванаха и ще се окаже виждаш ли най-неподкупния ангел в БГ.Поне да си замълчи и да си понесе последствията като мъж.
13
0
 
37
 
! Отговори
бг преди 6 години
Университетите са пълни с кадри на ДС
12
0
 
32
 
! Отговори
бг преди 6 години
До Един от Северозападапроблемът е че всеки който влезе да учи завършва
11
1
 
34
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Проблемът е, че всеки, който завърши, влиза да учи.И мисли, че като не учи, а плаща, след 4-5 години ще има диплома. И наистина ще има-малко ли силиконки, мутреси , спортистчета, че даже и политици, които трудно връзват 3 изречения едно след друго , взимат диплома.Кой е виновен за това?
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видял плик, та го вдигнал. И в този момент го спипаха.
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9 Точно такива са старите папуци във вуз. Ще се заяждат за правописна грешка, а че не могат да работят на компютри НЕ е проблем. Точно на време се обади ...Да покажеш наборите ти, как мислят. Аз не съм завършиЛ българска фиология или правопис и не се срамувам , че мога да допусна правописна грешка. Работя съвсем друг сектор . А ти пишеш може би добре и до там . Нищо повече.
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не бях учил в БГ ВУЗ да ти повярвам, ама...
7
1
 
32
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
ОбЕснявам сигурно от обесване да идва?Обесникът на батко. Научи себе си, след това поучавай света.
6
0
 
35
 
! Отговори
На обективен експерт преди 6 години
се прави и бай Митре от УНСС, но останалите не мислят така. Даваш - ставаш специалист по международни икономически отношения. Какво даваш? Ми квото има - пари, услуги или каквото природата дала на момата.Младежът от коментара по-долу си мисли, че само партийното членство пречи с остарелите си норми и понятия. Още не е схванал, че и във висшите училища, както и в БАН шуро-баджанащината е най-голямата спирачка на прогреса.Питай бай Митре колко свои роднини професори е наследил от ВИИ"Карл Маркс"?
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето кой се възползвa от млади и неукрепнали умове. Тоя дали не подготвя кадри и за ИД, мисля че службите трябва да проведат по-щателно разследване също и скандала с урановата вода имат ли връзка двата случая.
4
2
 
38
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
С чиста съвест да му кажем на тоя Copоски професор, че не му вярваме стигнал е до там да взема подаяния и от децата мръсника.
3
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата учебна програма не става за нищо . Пълна е с боза и без практики. Това е обачено на провал от 70 години. Един млад визионер - Светлин Наков създаде частен университет с модерна програма на обучение и много практика по точни специалност. Неговите студенти излизат кадри и 80% си намират работа. Държавните унита, едва ли ще се похвалят и с 20%. Защото създават едно НИЩО.
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pogodili sa im nomer tija skani dolni studenti
1
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз от младеж обеснявам, че най-големия проблем е образованието и старите *** там . Работят в пълен разрез с нормите и младежите. Не могат да се променят към новото и нужното. Влизат постоянно в конфликти с децата. Цялата визия за преподаване е грешна - всичкология. Тя не изкарва кадри . За капак са корумпирани далавераджии, както се вижда постоянно по ТВ.