Военен съд даде общо 18 г. затвор на двама за ПТП с 6 жертви

Тежката катастрофа стана през есента на 2015 г.
3
Военен съд даде общо 18 г. затвор на двама за ПТП с 6 жертви
Снимка: архив, БулФото

Двама водачи - на служебен микробус на Министерството на отбраната и на частен джип, са признати за виновни за катастрофа, довела до смъртта на шестима души. Това реши Софийският военен съд.

Тежкият пътен инцидент стана на 14 септември 2015 г.

Съдът наложи 10 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим, за водача на микробуса и 8 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим, на втория водач, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Съдът лиши двамата подсъдими - старшина Румен Цеков от Министерството на отбраната и Мирослав Бъчев от гр. Славяново и от правото да управляват моторни превозни средства за същия срок.

При тежкия челен удар между двата автомобила, управлявани от тях, на място загинаха двама цивилни служители на Министерството и пътникът от джипа, а други трима служители на МО починаха малко по-късно в болница.

При катастрофата двамата шофьори също са били ранени. Леко е пострадало и семейство от Плевен, чиято кола е била изпреварвана от служебния микробус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
а преди 6 години
при нас сумарно присъдите на извършителите са колкото се пада на човек в нормалните държави:)
2
0
 
18
 
! Отговори
излагация преди 6 години
Това нищо да не става ясно от статиите тук е стандарт. Така ги пишат, че нищо да не ти стане ясно и да влезнеш пак на смотания им сайт за да го препрочетеш още веднъж и още веднъж докато окончателно се откажеш.
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не разбрах, военен микробус изпреварвал лек автомобил, а военен съд осъдил частно лице в частен джип?!??