Съдът: Референдумът не е задължителен! Слави: Отвратен съм

Шоуменът обвини съда, че е взел неморално решение
30 май 2017 18:24,
180
Съдът: Референдумът не е задължителен! Слави: Отвратен съм
Снимка: архив Булфото

Референдумът за промяна в изборното законодателство не е задължителен за парламента. Това реши окончателно Върховният административен съд, става ясно от писмо на водещия до медиите.

Делото бе заведено след жалба на Трифонов и екипа му, с която той поиска решението на ЦИК с резултатите от допитването да бъде отменено заради серия нарушения. Съдът обаче не се произнесе в полза на референдума.

"Съдът взе едно странно и неморално решение", коментира шоуменът в писмо до медиите и допълни: "От една страна потвърди присъдата на предишната инстанция, която признава, че ЦИК са опорочили крайния резултат на референдума. От друга страна не провери фактите докрай".

Още по темата
Трифонов припомни, че още преди провеждането на допитването ЦИК реши да несе броят бюлетините в плик, което според него е нарушение на закона, защото излиза, че тези бюлетини не съществуват.

"Все едно хората, пуснали ги в урните, не съществуват", възмути се той.

Слави напомня и че на предишната инстанция ВАС добави към общата избирателна активност 500 намерени бюлетини без плик.

"Това бяха 500-те бюлетини намерени само в 44 избирателни секции. Съдът тогава позволи да бъдат отворени наново само 44 секции. И от тях се появиха неотчетени 500 бюлетини.

На сегашното дело ние пожелахме да бъдат отворени и другите избирателни секции... След като в 44 секции са открити 500 незабелязани от ЦИК бюлетини, колко ли има в останалите 12 296?", попита Трифонов.

По математическа логика според него в неотворените секции се намират 135 256 неотчетени бюлетини. А за да стане валиден референдумът са нужни още 12 000 гласа.

"Днес съдът буквално опорочи волята на българския народ, защото от една страна призна, че ЦИК умишлено са нарушили закона и изкривили резултата от референдума, и от друга страна не доведе разследването до край. Така съдът практически узакони лъжата и оправда нарушаването на закона", заключи Слави Трифонов.

Според него днес съдът за пореден път доказал, че не е независим орган, а е слуга на политическата класа.

"Уважаеми съграждани, ще си позволя да перифразирам Васил Левски, който, както знаете, е казал "Времето е в нас и ние сме във времето”. Вижте докъде я докарахме 150 години по-късно. Несправедливостта е в нас и ние сме в несправедливостта. 

Дали вие се отвращавате от тази несправедливост, която ни заобикаля на всички нива -  не знам. Но аз съм отвратен.", завърши писмото си Слави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави Трифонов не е еталон за подражание в българското общество. Изобщо е една голяма кукла на конци.
111
14
 
9
 
! Отговори
Saevar преди 6 години
*** народ, слаба държава е казал народа, ами не подкрепяйте Славчо... ъъ да видя някой друг опитва ли се да проемни нещо в тая дупка наречена България ? Тиквун 3-ти мандат го избирате, тоест 2 пъти сте му давали шанс нали, еми дайте и на Славчо да видим..
110
15
 
13
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
огромната част от Българския народ иска референдум за излизане от НАТО и Европейския Съюз !Какво се правите, че не знаете и ни организирате референдуми с глупости за които на никой не му пука
109
5
 
2
 
! Отговори
смях в 7/8 преди 6 години
Отвратен или Отвъртян, да не би Обрат'енДа пазим Слави, дз дз дз сссс
108
7
 
9
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ФОРУМА НА ДНЕС БГ Е ПЪЛЕН С ПЛАТЕНИ ЛЪ*ЖЦИ , НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, ЕДНОКЛЕТЪЧНИ ПРАЗ*НОГЛАВЦИ ОПИТВАЩИ СЕ ДА ЗАЛИЧАТ БЪЛГАРИЯ И ДА ПРЕДСТАВЯТ РЕФЕРЕНДУМА КАТО "СМАЧКАНА ХАРТИЙКА В КОШЧЕ ЗА ***"...НЯМА ДА СТАНЕ ! ЗАКОНИТЕ В ТАЗИ ПСЕВДО-ДЪРЖАВА НИЩО НЕ СТРУВАТ И НА ТЯХ СЕ ПОЗОВАВАТ САМО КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ, ТЯХНИТЕ ***, И ОЛИГАРСИ; ЦЯЛАТА ТАЯ СГ*АН СЕ НАПИ*КАВА ВСЯКА ВЕЧЕР В ЛЕГЛОТО ОТ СТРАХ ДА НЕ И ВЗЕМАТ СОЦИАЛНОТО СТАТУКВО-И ЗА КЛОШАРИ НЕ СТАВАТ (ВСЯКО КУЧЕ ИМА ПОВЕЧЕ МОЗЪК ОТ ТЯХ)
107
5
 
9
 
! Отговори
Бенто преди 6 години
Ако направи партия някой истински ще се изненада ли? Аз не бих .Кой не влезе вече в тая дупка парламента да "парла" (да НИ говори ) и да ни "мента" (да НИ ***,лъже) . Трифона вече се изчерпа, време е за пенсийка и по лек живот ! иЛИ СТАВА ДЕПУТАТ ЗАРАДИ ФИНАНСОВИ ПРИЧИНИ ???
106
7
 
19
 
! Отговори
Бе, преди 6 години
Много лошо гледа тоя бе !!!Пълен ***, още по-големи нещастнници са тези, които ходят на концертите му.Много е *** Суверена на България !
105
2
 
16
 
! Отговори
Андрей преди 6 години
Слави, че е ***, *** е. Но Българина е нещо уникално - постоянно плюе, постоянно се оплаква, но си и седи на *** и нищо не прави. Успех народе.
104
3
 
11
 
! Отговори
Референдума-отсвирен преди 6 години
Депутатите пуснаха референдума на чалгаджиите на Слави по наклона на бобслея, т.е. го отсвириха. В крайна сметка ЦИК и съдът решиха, че референдума на учиндолския умник е само пожелателен , а не задължителен поради липса на достатъчен брой гласове. Това са законите на България. Какво му остава на дългия клоун Славчо да организира нов референдум като убеди повече хора да гласуват Да му пожелаем успех.Виц за
103
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФАКТИТЕ СА, ЧЕ РЕФЕРЕНДУМА БЕШЕ УСПЕШЕН НО КОАЛИЦИОННИЯ ПАРТНЬОР НА ГРОБ А ИМЕННО ДПС НЕ ГО ИСКА МАЖОРИТАРНОТО И ЗАТОВА БУДА СЕ ПОДЧИНЯВА!!!
102
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шоуменът обвини съда, че е взел неморално решение...то пък самият т.н. референдум беше дълбоко морален , като не прочете и изобщо не обясни на хората "дребният шрифт" , нали дълъг комсомолски секретарю ?
101
2
 
6
 
! Отговори
Подведен от Слави преди 6 години
и ман,густи е цензурирана дума
100
7
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
А също Слави не можеш да си пророк в медиите/сайтовете на "политическата класа" Тука си "чалгар" инвалид, луд и т.н. *** не съжалявай - ти си издигна неръкотворен паметник и си в историята. "Лудите, лудите, те да са живи" - каза Иван Вазов.
99
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да прави партия да го видим. Може и да събере 1 % за субсидията.
98
3
 
12
 
! Отговори
месара преди 6 години
аз пък съм отвратен от тоя селския прът славчо , нарекъл се шоумен , повярвал си че е капацитет в политиката , че може да бута и издига правителства , че народа го подкрепя , и най вече че е тъпо парче дето е болно от нарцисизъм ! журналистите - крайно време е да спрете да пишете за него , и да ни занимавате с простотиите му !!! на неговия така наречен протест се видя че никой не го подкрепя и не му обръща внимание !!!!
97
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави, то това референдума не е като да пуснеш рекламите! Освен това си политическа невежа!
96
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещнал заека баба Меца и я пита:-Как е бабо Мецо кака е?- Зайо знаеш ли че тая година ще има много круши и много мед- що *** бабо Мецо?- щот ми се ядат.Та така и с дългата гарга. Е не стигнаха подписите, това е. Уж е демократ Славчо пък като не му оттърва не признава обективните резултати.
95
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа си каза думата на изборите ... народа НЕ ЖЕЛАЕ комунисти и депесари !Слави никой не го е избрал за нищо.
94
5
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
Слави не може да се пребори "политическата класа" по написаната от нея закон с преброяване от нейната ЦИК даже и със жалба пред нейния съд. Революция се прави с павета ама откак се измислиха кебапчетата от кожички и клюнове и бира в найлонови шишета народа си е рахат.
93
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвратителният бил отвратен! Аз съм възхитен!