Ексшеф на ДФЗ с обвинение за договор с частна фирма

Мирослав Николов отива на съд за умишлена безстопанственост
1
Ексшеф на ДФЗ с обвинение за договор с частна фирма
Снимка: архив, БулФото

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт за умишлена безстопанственост срещу Мирослав Николов, бивш изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие".

Николов е предаден на съд за това, че за периода 26 февруари 2014 г. - 9 юли 2014 г. умишлено не е положил достатъчно грижи за управлението, ръководенето, стопанисването и запазването на повереното му имущество, като от това са последвали значителни щети за Фонда в размер на 19 950 лева, съобщиха от прокуратурата.

Във фонда имало обособена дирекция "Връзки с обществеността, протокол и координация".

Въпреки наличието на специализирано звено в областта на медийната политика на 26 февруари 2014 г. Николов сключил договор за предоставяне на услуги в областта на връзките с обществеността и публичните комуникации с частно търговско дружество за близо 20 000 лева.

Преди подписването на договора Николов не спазил изискванията за съгласуването му с финансов контрольор, главен счетоводител, директор на дирекция "Обществени поръчки" и др.

В срока на договора дружеството не извършило изцяло договорените дейности, но предявило фактура за плащане на пълната сума.

Въпреки официалните възражения на финансовите контрольори във фонда по повод на изплащането на сумата, Николов разпоредил със своя писмена резолюция 19 950 лв. да бъдат изплатени по предявената фактура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо допуска ли се някой да участва в управлението на държавата,ако убедително не е доказал,че е престъпник?