До 18 г. затвор за охранителите-убийци от Гранд мола

Лекарите са преброили 57 удара по тялото на беззащитния Нягол
42
До 18 г. затвор за охранителите-убийци от Гранд мола
Снимка: БТА, архив

Варненският окръжен съд прати в затвора тримата охранители от търговски център в морската столица, които 14 март 2015 г. пребиха до смърт болен мъж.

Още по темата

За извършеното умишлено убийство 27-годишният Ангел Николов от Кърджали ще лежи 18 години зад решетките, 24-годишният Красимир Димитров от Ямбол – 16 години, а 21-годишният варненец Цветан Маринов - 15 години, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

И трите присъди ще бъдат изтърпени при първоначално строг режим.

Съдът уважи частично и гражданските искове на роднините на убития Нягол Петров и потвърди постоянния арест на тримата охранители, които се намират във Варненския затвор.

Във фаталния ден осъдените са получили сигнал от човек от охранителната фирма "Джи Ем секюрити" за клошар, който проси пари от посетителите в мола. Двама от тях са открили човека и са го повели към ескалатора, за да го изведат от търговския център.

Преди това жертвата им – Нягол, бил отведен до залата за видеонаблюдение в изпълнение на устни разпореждания на ръководството на Гранд мола, което забранявало лица с неподходящ външен вид да влизат в търговския център.

До залата за видеонаблюдение охранителите започнали да бият жертвата, гаврили се с него и му отправяли сексуални предложения.

Побоят над Нягол, който страдал от психично заболяване, без да е агресивен, продължил 15 минути, като някои от гаврите осъденият вече бияч Ангел снимал с мобилния си телефон.

При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юруци продължавал със значителна сила и агресия по цялото тяло.

Около 12:26 ч. по запис на охранителните камери пострадалият все още се намирал в мола, като се олюлявал и бил видимо дезориентиран.

В 12:50 часа жена подала сигнал за човек, паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на Нягол.

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство, преброила около 57 удара по тялото на убития.

Съдебнопсихиатричната експертиза на охранителите установила, че са с утвърдено безпричинно агресивно поведение към по-слаби и беззащитни хора, с изразени дисоциални и дори садистични тенденции.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
16
 
3
 
! Отговори
Koko преди 6 години
За кокошка няма прошка. Свинчо кога?
16
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е че не са от т.нар "малцинствата" ни. Написали сте им пълните имена с приложена снимка.От другите новини - на 15 годиншния дето дърпа чанти или 65 годишния телефонен измамник, само годините сте написали. Дажи инициали няма - ясно какви са.ОТВРАТЕН СЪМ, от начина по който се отразяват новините.
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това в Щатите се наказва със смъртна присъда. Причиняване на смърт по особено жесток начин е индикация за смъртна присъда, биха им дали шанс да се споразумеят евентуално за доживотна.
14
3
 
9
 
! Отговори
men преди 6 години
Samo prestapnici li ostanaha v taia darjava ... samo kriminalni *** nishto drugo... i za kapak Boiko vsiaka vecher
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко по различно от доживотна присъда е стимулация на садизма. На обществото ще се покаже, че всеки може по най жесток начин да убие всеки и да се размине с няколко годинки.
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за нисша и примитивна комлексарщина е трима охранители да бият психично болен клошар 15 минути ?! Ми да се пробват на ринга с равни,ама не им стиска на селските им гъ,зове нас,раниНямам думи,умът ми не го побира...Лека му пръст на човека...
11
1
 
10
 
! Отговори
Готино преди 6 години
След като се приспаднат работните дни и доброто им поведение в затвора + вече излежаните 2 години,какво остава за излежаване? Кръвнина ще платят ли на близките на жертвата и в каква стойност..??
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мършляци, дано роми с вакса-топчета на правилното место да им правят ежедневни сондажи, психо атаки и физическо насилие системно!
9
2
 
12
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Ох сега ще им се върне тъпкано.
8
3
 
10
 
! Отговори
Do 7 преди 6 години
До ДидоТя, тази тълпа е толкова умряла и заблудена вече, че...нищо няма да направи.
7
2
 
17
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
Оттърваха се...Трябва на тълпата да ги хвърлят....
6
1
 
20
 
! Отговори
Вотан преди 6 години
Е в затвора ще имат достатъчно време да упражняват бойните си умения!
5
3
 
27
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
дано да не им намялят присъдите на тея бо.луцилошото е, че повечето от така наречените охранители са подобни назобени, татуирани ***, които дори не могат да говорят правилно, а само измучават некви нечленоразделни звуци, но пък самочувствие и мания за величие и недосегаемост не им липсва...
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там им е мястото !!!Дано здрави не излезят!!
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано ги стигне Божието правосъдие. Човешкото не струва. Да отнемеш човешки живот по садистичен начин и да получиш 18 години, от които ще лежиш максимум 10, е подигравка. Не правосъдие.
2
2
 
38
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Малко са !!!
1
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оо, надявам се да им го върнат тъпкано в затвора на тея садисти.