До 18 г. затвор за охранителите-убийци от Гранд мола

Лекарите са преброили 57 удара по тялото на беззащитния Нягол
42
До 18 г. затвор за охранителите-убийци от Гранд мола
Снимка: БТА, архив

Варненският окръжен съд прати в затвора тримата охранители от търговски център в морската столица, които 14 март 2015 г. пребиха до смърт болен мъж.

Още по темата

За извършеното умишлено убийство 27-годишният Ангел Николов от Кърджали ще лежи 18 години зад решетките, 24-годишният Красимир Димитров от Ямбол – 16 години, а 21-годишният варненец Цветан Маринов - 15 години, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

И трите присъди ще бъдат изтърпени при първоначално строг режим.

Съдът уважи частично и гражданските искове на роднините на убития Нягол Петров и потвърди постоянния арест на тримата охранители, които се намират във Варненския затвор.

Във фаталния ден осъдените са получили сигнал от човек от охранителната фирма "Джи Ем секюрити" за клошар, който проси пари от посетителите в мола. Двама от тях са открили човека и са го повели към ескалатора, за да го изведат от търговския център.

Преди това жертвата им – Нягол, бил отведен до залата за видеонаблюдение в изпълнение на устни разпореждания на ръководството на Гранд мола, което забранявало лица с неподходящ външен вид да влизат в търговския център.

До залата за видеонаблюдение охранителите започнали да бият жертвата, гаврили се с него и му отправяли сексуални предложения.

Побоят над Нягол, който страдал от психично заболяване, без да е агресивен, продължил 15 минути, като някои от гаврите осъденият вече бияч Ангел снимал с мобилния си телефон.

При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юруци продължавал със значителна сила и агресия по цялото тяло.

Около 12:26 ч. по запис на охранителните камери пострадалият все още се намирал в мола, като се олюлявал и бил видимо дезориентиран.

В 12:50 часа жена подала сигнал за човек, паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на Нягол.

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство, преброила около 57 удара по тялото на убития.

Съдебнопсихиатричната експертиза на охранителите установила, че са с утвърдено безпричинно агресивно поведение към по-слаби и беззащитни хора, с изразени дисоциални и дори садистични тенденции.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто не мога да повярвам. Да убиеш човек докато се гавриш с него и после да ти дадат некви 15 годинки затвор.. и те ще работят и ще си намалят присъдата на 8-9 годинки... а Нягол кучета го яли... :(
36
0
 
8
 
! Отговори
Истина преди 6 години
Във затвора ще започнат на равни начила. Ама стегнат и дупетата, преснички и търсени ще бъдат ,късмет.
35
1
 
16
 
! Отговори
Имигранта преди 6 години
Като се в групичка всички са много отворени.Лесно е да набиеш беззащитен,що не се пробват един по един на някой друг???Едно време и на мен така ми се ежиха ама винаги бяха по няколко що тей....а един на един малко....хммм
34
2
 
23
 
! Отговори
малко им е! преди 6 години
малко им е!
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отнемане на млад живот и само 18г. Тоест с добро поведение 10гЗа да се чуствам спокоен и че има справедливост поне 40г без намалявсне! Докато присъдите са ни смешни няма да спират *** да убиват грабят и карат пияни.
32
2
 
14
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Браво.Дай Боже повече такива присъди на доказани престъпници.Дано да не е инцидент.Когато има неопровержими доказателства ,присъдата да е респектираща.Само по този начин ще се възвърне доверието в съдебната система.Това е пътят...
31
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С пожелание да си ги излежат всичките! И.ди.о.ти !
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прах във очите.....гамените който рязаха,биха,изнасилваха,изнудваха за милиони......и бяха готови да ги пуснат.......след има няма10г.добре че някой се сети и разсмърдя работа та се стреснаха и ги забавиха за малко колкото да отшуми панаира.........аз тези да лежат 18 г.не го вярвам
29
3
 
28
 
! Отговори
Оня преди 6 години
Айде сега мъжлетата да ги видим как ще си опазят ан*счетата толкова години.Големи мъже.. .клошари ще бият
28
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KokoЕдин човешки живот колкото кокошка ли го оценяваш? В една нормална държава вече и мола щеше да е фалирал заради тия, защото щеше да бъде бойкотиран от обществото. В България обаче отде такова нещо като общество... Тъжно е, но тая територия наистина е за закриване!
27
1
 
36
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Нови три булки в затвора, никаква милост за тези. Ще ги видим какви биячи са тези. Май ще засвирят вувузелите
26
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смъртно наказание за такива, няма данъкоплатеца да ги издържа, докато нанкат на топло в затвора
25
1
 
25
 
! Отговори
кн преди 6 години
До АнонименНикаква милост за тия гадове-в затвора и там да се трепят един друг...
24
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема на много от българите е, че са комплексирани. Много са прости, освен да ходят и да се бият по улиците за друго не стават. И понеже там са силни това и правят. Иначе са оутсидери, никой не ги бръсне за нищо, все едно минава мравка. Като минат 30 години се оглеждат, разбират каква е картинката и как ще я карат за напред, и стават още по агресивни.Всъщност са оутсайдери. Но за такива оутсейдери трябва да се върне смъртното наказание.
23
10
 
16
 
! Отговори
Годзилчо преди 6 години
А можеше 1 год казарма вместо 18 затвор.Нямаше да са агресивни а мислещи и дисциплинирани.
22
1
 
14
 
! Отговори
Бай Санди Винкела преди 6 години
Бай Добри, не забравяй , че имам 6 месеца по- голям стаж от теб. Аз влязох 16-ти юни 1995-та, а а ти 22 декември същата година. Стари кучета сме, но първо през мен ще минат!
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИЯ ОХРАНИТЕЛИ + ТОЯ ИЛИ ТИЯ ОТ АПАРАТНАТА, КОИТО СА ДАВАЛИ ЗАПОВЕДИТЕ .ПРИЛИЧА МИ , ЧЕ И ТЕ СА НЕЩО ПСИХО БОЛНИ.И С ВЛАСТКАК ТАКА БЕЗ ПРОВЕРКА ДА ГО ВЗЕМАТ ЗА КЛОШАР.
20
1
 
25
 
! Отговори
Бай Санди Винкела преди 6 години
3 булки са си 3 булки!
19
1
 
25
 
! Отговори
Бай Добри-10ти отряд преди 6 години
Да ги пращат при мене.Строг съм,но справедлив!Ще излезнат запазени.
18
3
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Да им сцепят ... в затвора дано на тея ***.