Съдът пак отложи делото за атентата в Бургас

Следващата дата е на годишнината от терористичния акт
19 юни 2017 14:00,
4
Съдът пак отложи делото за атентата в Бургас
Снимка: архив Булфото

Спецсъдът отново не даде ход на делото за атентата на летище "Сарафово" в Бургас. Причината и този път е нередовно призоваване на част от пострадалите израелски граждани и едно от юридическите лица.

Друг повод за отлагането стана изявление на българския адвокат на израелците, който е посочил пред съда обективни причини да не присъства на процеса и делото да не започне, съобщи "Дарик".

Още по темата

Кървавият атентат стана на 18 юли 2012 г. , когато мъж се взриви до автобус с израелски туристи на паркинга до летището в Бургас.

Шестима души загинаха на място - петима туристи и българският шофьор на автобуса.

Подсъдими по делото са Мелиад Фарса и Хасан Хасан. Обвинението срещу тях беше внесено в съда преди повече от половин година. Процесът срещу тях се води задочно, тъй като не са открити.

Следващият опит делото да тръгне отново ще бъде на 18 юли, денят, в който ще се навършат пет години от терористичния акт.

Процесът бе насрочен за тогава, защото се очаква близките на пострадалите да пристигнат в България, за да отдадат своята почит към загиналите при терористичния акт.

Докато са в страната ни ще има възможност да бъдат разпитани от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нямам думи нямам думи нямам думи .
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей това е българският съд. Тоест, съд няма. А като няма съд никой не спазва правилата, щото няма последствия. А Като никой не спазва правилата живеем в анархия и беззаконие. Дивият запад.А съд няма, щото ако има всички политици трябва да вътре.
1
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 6 години
На Ахмед Доган "атентата" го даваха по телевизията - 5г. дело. А тука ше е барем 50г. Важно е справедливостта да възтържествува. Заплатата си върви...