Прокуратурата разследва НДК, БСП иска проверка и от НС

Червените искат да се установи имало ли е натиск над Боршош
28 юни 2017 16:00,
14
Прокуратурата разследва НДК, БСП иска проверка и от НС
Снимка: архив "Булфото"

Специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура вече разследва ръководството на НДК за финансови злоупотреби.

Досъдебното производство е образувано след проверка на ДАНС в Двореца, извършена след сигнал на Държавна агенция "Национална сигурност" до главния прокурор.

В справката се твърди, че част от отпуснатите на НДК средства за ремонта заради предстоящото европредседателство са използвани от изпълнителния директор за други цели и плащания за минали периоди.

Това обявиха от прокуратурата малко след като БСП обявиха в парламента, че ще сезират главния прокурор със сигнал за корупция в НДК заради изказванията на шефа му Мирослав Боршош и на вицепремиера Лиляна Павлова в скандала около Двореца.

Още по темата

На 17.05.2017 г. ДАНС са приключили проверката и са докладвали материалите на звеното "Антикорупция". На  08.06.2017г. е образувано досъдебно производство за  разпореждане с бюджетни средства не по предназначението им, в нарушение на нормативни актове.

Назначена е и счетоводна експертиза за анализ на  начина на разходване на целеви средства от сметките на НДК.

"След получаване на заключението на експертизата, наблюдаващите прокурори от ще вземат решение относно по нататъшния ход на досъдебното производство и евентуалното наличие на предпоставки за повдигане на обвинения", се казва в съобщението на прокуратурата.

Междувременно БСП внесоха 59 депутатски подписа в парламента с искане за създаване на анкетна комисия, която да разследва скандала около НДК.

"Анкетната комисия трябва да се заеме с това да изясни спазват ли се сроковете за изпълнение за председателството; има ли нарушение на процедурата за обществени поръчки и дали те са проведени според закона; дали средствата се разходват целево, както са отпуснати. Относно твърденията на министъра и на шефа на НДК, комисията трябва да докаже имало ли е натиск. Боршош няма как да докаже сам притискали ли са го", обясни соцдепутатът Антон Кутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много са смешни -бсп иска проверки на герб и обратно - *** много ясно,че всички гепат -Ясно като бял ден ! със заплата ли са станали богаташи ? Милионери ,Милиардери кво ще проверявате бе?
11
0
 
5
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 6 години
Всички гробари по всички етажи са корумпирани.От дребния гербест чиновник ,до дебелия банкянски селянин и физкултурния корифей.Няма място до което да се е докопала крадливата герберска ръка и да не се е появила корупцията.Всичко вече е прогнило и скоро ще рухне.Гербестите издигнаха корупцията в култ.Последните герберски грабежи над хората:банкови преводи над 1000 лв и катализатори за 30-40 годишни коли.
10
0
 
5
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
Един таван са направили досега на зала 3 в НДК и откраднаха 8 милиона, какво ли ще е накрая?Все пак са отпуснати 160 милиона- има вного работа още по усвояването.
9
0
 
5
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
САМО ЗА ТРИ ГОДИНИ ОТКРАДНАХА 16 МИЛИАРДА КРЕДИТИЗА КАКВО ГИ ВЗЕХА И КОЙ ГИ "УСВОИ" ТАКА И НЕ СЕ РАЗБРА.
8
3
 
3
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Точно пък БСП да се бори с корупцията. Майко мила, сакън.
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИВАН И АТАКИСТА. ЗЛОТО В БЪЛГАРИЯ - КОРУПЦИЯТА ИДВА ОТ РУСИЯ.ОТ ТАМ СА УЧИТЕЛИТЕ ПРИ СОЦА И СЕГА. АЗ ТИ НИЕ СЕ НАУЧИХМЕ ОТ ВРЕМЕТО НА СОЦА. НЕ ОТ ЗАПАДА.ОТ ЗАПАДА Е ВЪЗМОЖНО НО ЕДНОКРАТНО И ПРИ ПЪРВАТА ИЗМАМА ПРИКЛЮЧВАШ.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЯБВА ДА СИ МНОГО НЕВЕЖ В СТРОЙТЕЛНИЯ БИЗНЕС, ЧЕ ДА НЕ ВИЖДАШ КАК СЕ ПРАВЯТ ТИЯ КРАЖБИ И ОСОБЕННО В НЕПРИВАТИЗИРАН СГРАДЕН ФОНД.И НАЙ НЕРАЗБИРАЩИЯ ОБЩ РАБОТНИК ЗНАЕ , ЧЕ ТОВА КОЕТО ЗАРАБОТВА И МУ ПЛАЩАТ Е ЕДНА ТРОХА В СРАВНЕНИЕ 6ОИТО ВЗИМАТ БЕЗ ДА СЕ ЯВЯВАТ НА ТЕРЕНА И БЕЗ ДА ИМАТ ПРАКТИКА В ЦЕЛИЯ ПРОЦЕС ПО РЕМОНТА.А ДАНС И АНТИКУРУПЦИЯТА СА, ДА ЗАМАЖАТ НЕЩАТА.
5
0
 
8
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
До Бай ИванБАИ ИВАНЕ НЕ ЧУЛИ ДОБРЕ---8 000 000 ЛИПСВАТ ОТЧЕТЕНИ СА КАТО ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ И ПОНЕЖЕ Б Б СИ ПОИСКА СВОЕТО ВЪРНА ЩЕФА НА НДК ОБРАТНО ---ЩЕ ГО УВОЛНИ АМА ПО--КЪСНО ТАКА СЕ РАЗБРАХА С Л ПАВЛОВА ---И ДВАМАТА СА ЗА БЕСИЛОТО НО ЦАЦАТА СИ ЧАКА И СВОЕТО ПАРЧЕ ТА СИ ПРАВИ ПАС
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vseki normslen balgsrin trabva da iska da de kaje istinsta sa *** sa parva inves.bk sa iskrov ra6idov vseli si 2 miliona ot *** i kak sa ndk sa 50 miliona ot stroit.is4esnali dobrev ot bsp go kasa pavlova kolko bogata stana it komisionni fandakova komisionni ot stroitelni fa uj konkurs a te vse fa na jora ot gerb kmetive ot gerb boiko e korekten no savetnizite ne sprete s korupziite s dalaverite lo6i skapi hrani otrovi hrani menteta vitamini lekarstva dtuga ve4e 28 g laji sramota e mutri
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМАЛО ЛИ Е НАТИСК НАД БОРШОШ ОТ СТРАНА НА БСП ЗА ДА УСВОЯВА
2
0
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Каква е файдата на комисиите към НС не мога да разбера. Ходят разследват нещо, най-вероятно прибират едни пари за да си траят и толкоз.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боршош ако има достойнство трябва да подаде оставка незабавно. ГРОБ-джийските калинки си мислят, че туй им е бащиния назначават уволняват както и бай Тошо не е назначавал.