Окончателно: 25 години решетки за Бахар, заклал жена си на пътя

Решението бе потвърдено и от апелативния съд във Велико Търново
11 юли 2017 16:03, Красимир Ангелов
23
Окончателно: 25 години решетки за Бахар, заклал жена си на пътя
Снимка: Булфото

Великотърновският апелативен съд потвърди присъда на Окръжен съд - Русе срещу 34-годишния Бахар Селим, признат за виновен за убийството на съпругата си, съобщават от съдебната институция.

Въззивният съд измени присъдата само в частта, в която подсъдимият е бил признат за виновен, че е извършил деянието с користна цел.

Още по темата
Със своя присъда от 13 февруари тази година Окръжен съд – Русе призна подсъдимия Бахар за виновен в това, че на 31 април 2016 година на главен път Русе-София, в района на 12-ти километър, е убил 27-годишната си съпруга Джейлян. Убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и по особено мъчителен за убитата начин.

На първа инстанция Бахар Селим бе осъден на доживотен затвор. Делото е разгледано по съкратено съдебно следствие, като подсъдимият е признал изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, като се е съгласил да не се събират доказателства за тези факти . Поради това определеното наказание "доживотен затвор" е заменено с 25 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

Със същата присъда, Бахар е осъден да заплати на родителите на жертвата си и малолетния й син сумите от по 150 000 лева на всеки от тримата, като обезщетение за причинените им неимуществени вреди в резултат от престъплението.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АзНе говори лъжи и глупости. Преди 89-та осъждаха крадци, убийци, нагли безделниции мошеници, осъждаха ги ефективно и затова имаше ред. Никой не е бил осъждан без вина. Ти сигурно си осъждан преди 89-та и затова, с повод и без повод се оневиняваш. Знаем ги тези номера. Както най-върлите комунисти преди, сега, заедно с изчадията си, плюят най-много срещу комунизма (въпреки че в България комунизъм не е имало).
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По ислямския закон е невинен :)
17
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Ето това е вече истинска ПРИСЪДА.Значи може да има правосъдие, Но само за някои а за други не.Преди 89' осъждаха без вина, а сега виновните са без присъди.съдебната система е длъжник на НАРОДА
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя какъв е по народност? Не по паспорт де.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бахур има ли пари да плаща? Или ей-така...
14
0
 
0
 
! Отговори
ot Panagurishte e? преди 6 години
.......
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"От кога април има 31 дни?......"---Откакто "днесбеге"-то има такива сътрудници. Досега съм коментирал основно правописни и граматически грешки на списващите. Оказа се, че и по други общообразователни предмети не са внимавали в час. Не само Краси.
12
0
 
9
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
Нещо в съдебната система доста куца в държавата цирк. 2 деца убити - присъда 6г, този пък 25г за това престъпление. Нещо хич не се вързва и освен това с тези хиляди за кръвнина едва ли става, само на документи.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ама се присъждат, сякаш убиецът, който и да е той, е милионер."Спокойно, нали въведоха давност 10 години. Този от 25 години ще излежи десетина - тъкмо му минава давността и го пускат от затвора да си коли наново, без да е платил и стотинка : ) Голям кеф настана в България...ПП. А иначе поне си му виси на врата съответната сума, да помни до живот какво е направил... постоянен тормоз от съдии изпълнители... за мен това е възмездие. Поне частично, защото в затвора сме чели как е...
10
2
 
3
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
И на мен ми е странна присъдата за кръвнината - по 150 000 лв. на човек, общо 450 000 лв. Има ли досега случай в съдебната практика да са изплатени на близките отсъдените кръвнини? Та това не е възможно, и то в България! Ама се присъждат, сякаш убиецът, който и да е той, е милионер.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е излишен за обществото и то няма нужда да го хрантути 25 години.
8
0
 
27
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Ялова съдебна система- те го хванали, доказали убийство по особено жесток начин, но убиецът си признал в съда и хайде - по-лека присъда! Гавра!
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На трима по 150 000лв.И на мен ми е интересно как ще изкара в затвора 450 000лв.???
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми само, с какви пари ще заплати обезщетението от 150 000 лв.?
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кога април има 31 дни?......Със своя присъда от 13 февруари тази година Окръжен съд Русе призна подсъдимия Бахар за виновен в това, че на 31 април 2016 година на главен път Русе-София............
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Особености на етноса и религията: зверство и цинизъм.
3
0
 
17
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Ама защо ще го гледаме този въобще, да върнат смъртното наказание. Така или иначе роднините няма да видят кръвнина изобщо.
2
0
 
24
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Има ли убийство,което не е мъчително за убития.
1
3
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Защо го съдите изобщо?Нарушавате религиозните му слободии!В Саудитска Арабия щеше да е герой!